Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sizinkinin Instagram’ında takip ettiği tipler dikkatinizi çekmiyor değil. Hatta sizi sinir ediyor. Ve hatta uykularınızı kaçırıyor...

Hayırlı olsun, mis gibi bir ilişkiye başladınız. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde, birbirinizi mikroskop altında incelemeden, cool bir şekilde davranmaya kararlısınız da... Sizinkinin Instagram’ında takip ettiği tipler dikkatinizi çekmiyor değil. Hatta sizi sinir ediyor. Ve hatta uykularınızı kaçırıyor. Yahu bekarken kimi isterse takip etsin ama artık siz varsınız, şu takipçi listesini yukarıdan aşağıya, kendiliğinden bir elden geçirmesi gerekmez mi?!

Haberin Devamı

Takip listeni takipteyim cnm

Eğer ona, “Neden bu tipleri takip ediyorsun?” sorusunu soracak noktaya gelmişseniz iyice dolmuşsunuz demektir zira bu noktaya öyle pat diye gelinmiyor, arkasında büyük emek var. Takipçilerini incelemişsiniz, gözünüze bir iki tane YUH! çektiğiniz tip takılmış, ona üstü kapalı bu tipleri takibe neden devam ettiğini sormuşsunuz, manasız cevaplar almışsınız, huzursuzluğunuzu anlar sanmışsınız lakin anlamamış, sonra bu tipleri takibi bırakmasını rica etmişsiniz ama bırakmamış. Eh, her sessiz bekleyişin bir patlama anı var, değil mi?

Farkındasızlık

“Aaa... Onu takip ettiğimin farkında bile değilim”... Verilen genel cevap budur. Son derece masum bir farkındasızlık gibi görünse de oltaya gelmemek lazım çünkü her şey bu cümleyle başlar. Çünkü o farkında olmadan takip ettiği tipin Instagram’ında 3789 adet fotoğraf var ve sabahtan akşama hikaye paylaşıyor. Ben takip etmememe rağmen fark ediyorum, telefonu eline yapışık halde gezen sen nasıl fark edemiyorsun minnoşum?

Neye göre kime göre?

Takip listesi yüzünden filizlenen ilk tartışmanızın devamında şu ikinci masum (!) soru gelir, “Nesi rahatsız ediyor ki seni?” Hmmm şöyle bir düşüneyim... O tipin dolgulu dudaklarını selfie kamerasına yapıştırdığı kareler mesela? Bana ne ya, başkasına göndersin öpücüklerini!

Empati şart. Saçmalayıp abartmadığı sürece karşımızdakinden gelen ufak tefek uyarılara kulağımızı tıkamayalım lütfen. Yarın öbür gün sizi de rahatsız eden bir durum olduğunda konu dallanıp budaklanmadan müdahale etmeniz gerekebilir. Boşver “Neye göre, kime göre?” sorularını. Sevdiğinle mutlusun, huzurlusun, e o zaman ona rahatsızlık verenleri görüş alanından çıkar gitsin!

Haberin Devamı

Haftanın güzellikleri

KRAL LEAR: Shakespeare’in eseri, bu sefer Haluk Bilginer’in çevirisi ve oyunculuğuyla biz seyircilerle buluştu. Her sezon tiyatro sahnesinde bir doz Haluk Bilginer izlemek bünyeme iyi geliyor.

VE ÖYLE DE OLDU: Cihangir’deki Çolpan İlhan sahnesinde izlediğim tiyatro oyununun başrolündeki Deniz Uğur’u ilk defa canlı performansta izledim ve oyunculuğunu çok beğendim. Eğlenceli bir akşam geçirmek isteyenler oyunu not etsin derim.

BATARD İSTANBUL: Haberler benim mahallemde! Bomonti’nin yenisi Batard restoran kapılarını açtı. Az ve öz mönüsünün yanı sıra samimi dekorasyonunu da sevdim.