Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son günlerde herkesin dilinden düşürmediği “You” dizisinin Joe’sunu mercek altına almak istedim çünkü günümüz dünyasında hiç ummadığımız taş, baş yarabilir.

Gossip Girl”deki Serena’nın sevgilisi Dan’i hatırlarsınız, hani dizinin sonunda nifak tohumu çıkan. “Yalnız çocuk” imajına rağmen içten içe kıl olduğum Dan’de bir numaralar olduğunu ta en başından beri hissetmiş, hislerimde de yanılmamıştım. Penn Badgley, Dan’le kafamda öylesine özdeşleşmişti ki bundan sonra oynayacağı dizi/film karakterinin ne olacağını merak ediyordum zira çok iyi birini oynasa inanasım gelmezdi. Derken Badgley, Netflix imzalı “You” isimli dizide Joe karakteriyle çıktı karşıma ve Dan’i adeta mumla arattı. Joe, arızanın da arızası, modern arıza, bilgi akışı için tüm dijital olanakları kullanıyor. Dışarıdan süt oğlan ama aslında stalker’lık desen onda, sosyopatlık desen onda, şiddet desen onda, maşallah on parmağında on manyaklık. Son günlerde herkesin dilinden düşürmediği “You”nun Joe’sunu mercek altına almak istedim çünkü günümüz dünyasında ummadığımız bir taş, baş yarabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

Haberin Devamı

ABARTIYORSA: Her şeyin aşırısı zararlıdır, ilginin bile. Dün bir, bugün iki görüşmeye yeni başlamışsınız ama iltifatlar, hediyeler falan havalarda uçuşuyorsa bir parça kendinizi geri çekmekte fayda var derim.

SENİ KENDİME SAKLADIM: Benim bir hayatım yok ki, 7/24 sen ne dersen onu yaparım, oraya gelirim. Oldu canım, başka bir arzun? Tüm vaktinizi kendisine ayırmanızı isteyen biri size aşktan farklı duygular besleyebilir. Mesela saplantı gibi.

GÖLGE ETME: Siz tam bir karar verecekken müdahalede mi bulunuyor? Kararlarınız konusunda size kendinizi kötü mü hissettiriyor? Hayatta yapmam dediğiniz şeyleri size bir şekilde yaptırmaya mı başladı? Eh, o zaman çanlar sizin için çalıyor.

TAKİPE TAKİP: Adım adım nerede olduğunuzu, ne yaptığınızı biliyorsa bu tatlı bir tesadüf olamaz. Belli ki cep telefonunuza bir şekilde sızmanın yolunu bulmuş. Ürkütücü.

‘YOU’DAN NASİBİNİZİ ALMAYIN

Haftanın güzellikleri

DÜNYADA KARŞILAŞMIŞ GİBİ: Evet, son dönemde tiyatro oyunlarında ciddi bir artış var ama bu sezon çok sayıda oyun izlememe rağmen “Şu aklıma yer etti diyebileceğim iki oyundan fazlası değildir” diye düşünüyordum ki Krek Tiyatro’nun “Dünyada Karşılaşmış Gibi” isimli oyununu izledim. Okan Yalabık, Alican Yücesoy, Fatih Artman, Settar Tanrıöğen, Öner Erkan, Defne Kayalar, Serkan Keskin, oyunculuklarınız kusursuzdu; Berkun Oya, müthiş bir metne imza atmışsınız; Nisan Ceren Göknel, müthiş bir yapıma imza atmışsınız. Sahne, tasarım, ışık, tüm ekibi tebrik ederim. Hepinize alkışlar, alkışlar...

Haberin Devamı

ZEYNEP ÖZYILMAZEL: Kalbimde yeri ayrıdır, sahnesini deneyimlemekse ayrıcalıktır. Hele ki yeni projesi “Bildiğinizden Farklı”yı izlemeyi iple çekiyorum. Tamamı eski 45’liklerden günümüze uyarlanmış şarkıları Zeynep’çe dinleyeceğiz, takipteyiz.