Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akaretler’de düzenlenen Artweeks sanat fuarı, sonbaharın bu en güzel günlerinin tadını çıkarmak için kendini şehrin caddelerine atanları davet ediyor

İstanbul, eylül ayının başından bu yana çok hızlı bir kültür ve sanat sezonu yaşadı. Sonbahar biterken, İstanbul’un en cool caddesi Akaretler’de gerçekleştirilen Artweeks ise sezonu bambaşka bir boyuta taşıdı. Şehrin en cool caddesi boyunca sağlı sollu sıraevlerdeki galerilerde çağdaş sanat eserleri, tanışmak için atölyelerine gitmeniz gereken sanatçılar sizi bekliyor. Bu güzel havalarda, çocuğunuzla ferah fersah caddede dilediğiniz galeriye girip saatler geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sanat güneşi Akaretler’de parlıyor

Amaç erişilebilirlik

Sanat ile yazı anımsatan güneşli günler bir araya gelince sergileri görmemenin hiçbir bahanesi kalmıyor. Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Artweeks@Akaretler’i, 13 Kasım’a kadar ziyaret edebilirsiniz. Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen galerilerinin yer aldığı Artweeks@Akaretler, sanatçıları ve izleyicileri bir araya getirerek sanatı erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Açılış öncesi buluştuğumuz Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerife Bilgili Ercantürk, “Bilgili Holding olarak sanatı şehrin içine alan Akaretler’de gerçekleştirdiğimiz Artweeks’in İstanbul’un önde gelen kültürel aktörlerinin bir araya geldiği, şehre sanat izleme alışkanlığı kazandıran ve şehrin sanat ile temasında dönüm noktalarından biri haline gelmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Sanat güneşi Akaretler’de parlıyor

200 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor

Artweeks’i bir grup koleksiyonerle gezdim. Merkür galeride rastladığım heykeltıraş Nilay Özenbay’a formunu çok beğendiğim kırmızı soyut eserini sordum. İdeal form dairenin ilk paranın da biçimi olduğuna dikkat çeken Özenbay, “Dönemin erkinin portresinin yer aldığı madeni paralar, ilk portre çalışmaları olabilir. Paranın gücün gerçek ‘fotoğrafı’ olması yanında esen rüzgârın yönünü belirleyerek, yaşamı iniş-çıkışlarda şekillendirmesi gerçeği de var. Erkin temsili madeni para, soyut varlığıyla gücü tanımlıyor. Paranın her yerde her biçim içinden var olabileceği, dağılıp savrulabileceği düşüncesi, bugün gücün korkusuna dönüşmüş durumda” dedi. Artweeks’i 200 bini aşkın insanın ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yılda iki kez yapılıyor

Artweeks@Akaretler’in organizatörü Sabiha Kurtulmuş ise sohbetimizde, “Sanat fuarı yılda bir kez yapılan, geniş, tek bir mekân içerisinde stantlara bölünmüş ve içinde sadece lokal-yabancı galerilerin yer aldığı bir yapı. Biz ise yılda iki kez yapıyoruz ve sanatın farklı dinamiklerine, galericiler, koleksiyonerler, bağımsız sanat inisiyatifleri, yayınlar ve bağımsız sanatçılara yer veriyoruz. Sergilenmeler de düz bir alan içerisinde değil farklı odalar arasında yapılıyor. Bu durum izleyiciler için seyri keyifli hale getiriyor” dedi.

Sanat güneşi Akaretler’de parlıyor

Afacan’ın tasarımları Koton’da

Geçen hafta moda etkinlikleri de yoğunluktaydı. Ayşegül Afacan Köksal’ın özgün tasarımlarının Koton’la buluştuğu Ayşegül Afacan x Koton koleksiyonu özel tanıtım etkinliğine katıldım. Modern stiliyle ilham veren Ayşegül Afacan Köksal, Koton ile hayata geçirdiği ilk koleksiyonunda, şehirli kadının seçkin görünümleri için klasik parçaları, sonbahar-kış trendleriyle birleştirmiş. Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve Ayşegül Afacan Köksal ev sahipliğinde gerçekleşen özel alışveriş etkinliğine iş, sanat, influencer, moda ve cemiyet dünyasından birçok seçkin sima katıldı. Klasik, güçlü ve yalın tasarımların yer aldığı koleksiyon, şehirli iş kadınını yeni sezonun trend görünümleriyle buluşturan ‘Elegan Suit’, ‘Winter Marine’ ve ‘Shiny Grey’ olmak üzere üç temadan oluşuyor.

Haberin Devamı

Sanat güneşi Akaretler’de parlıyor

Kolektif aksiyona davet eden umut

Adım Adım Kurucu Üyesi Itır Erhart törende çok güzel bir bir konuşma yaptı, sözlerini aynen aktarıyorum: “Mutluluk, kendimizi tüm potansiyelimizi gerçekleştirdiğimizi, türümüzün ve diğer canlıların iyi olma haline küçük de olsa bir katkı sunduğumuzu fark ettiğimizde hissettiğimiz ‘tamamlanma’ hissi aslında. Adım Adım hayalini kurarken umutluyduk. Umut kavramını Polyannacılık anlamında kullanmıyorum. Tam tersine, gelir adaletsizliğinin, eğitime, sağlığa erişimdeki sorunların azalmasına, iklim krizinin çözülmesine, biyoçeşitliliğin korunmasına, cinsiyet eşitliğine yönelik bireysel ve kolektif aksiyona davet eden, bir ‘umut’tan bahsediyorum.”

‘Adım Adım’ Mustafa Koç’un ilkelerinin izinde

Yardımseverlik koşuları ile bireylerin ve kurumların spor yoluyla harekete geçmesini sağlayarak toplumsal dayanışmaya ilham kaynağı olan “Adım Adım Oluşumu”, altıncı kez düzenlenen Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün sahibi oldu. Çevre, eğitim, sokak hayvanları, kültür, sanat, spor, insan hakları, sosyal hizmetler, bilim ve teknoloji gibi birçok farklı alanda sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Adım Adım Oluşumu’nun kuruluş felsefesini oluşturan birlikte başarma, takım ruhu oluşturma, yardımseverliği ön plana çıkarma, dostluğu pekiştirme gibi değerler, Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jürisi tarafından ödüle  lâyık görülen ilk kurum olmasını sağladı.

İlk kez bir kuruma verilen Mustafa Koç Spor Ödülü’nü Adım Adım Oluşumu adına Eş Kurucuları Itır Erhart ve Renay Onur aldı.

Dostluk, mükemmeliyet, saygı

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline Koç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Koç Spor Ödülü, sevgili Mustafa’yı hep birlikte anmak, Mustafa’yı Mustafa yapan değerleri anımsamak; onun spora ve sporcuya verdiği kıymeti tüm kamuoyuyla paylaşmak açısından çok değerli bir fırsat. Mustafa, yalnızca spor alanında değil, hayatının tamamında, ‘Olimpik değerler’ olarak nitelenen                                     dostluk, mükemmeliyet ve saygı gibi birçok değerin savunucusu olarak yaşadı.”