Yaman Törüner

Yaman Törüner

yaman.toruner@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tim Ferriss “Tools of Titans (Güçlülerin Alet Çantası)” adlı kitabının, “yaşam”la ilgili bölümünde, şu konulara vurgu yapıyor.

- Gezmeye ve eğlenmeye zaman ayırın. Hayat, çok meşgul olmaya değmeyecek kadar kısadır.

- Başarının anahtarı, hedefe aklınızla değil; hem kalbinizle hem de aklınızla kilitlenmenizde yatar.

- Yaptığınız işin en iyisini yapın derler. Ancak, artık bu da yetmiyor. “Farklı” olmanız gerekiyor. Fark edilmeniz için, yaptığınız işin “en iyisini farklı yapmanız” lazım.

- Sükûnet her zaman kazandırır. Dinleyici olun. Dinlemek paylaşmak demektir; sessiz kalmak demek değildir. Masanızda bulunduracağınız bir “öğüt kelimeciği” olacaksa bu kelime “dinle”dir.

Haberin Devamı

- Her zaman 3 seçeneğiniz vardır. Reddedebilirsiniz; kabul edebilirsiniz; değiştirebilirsiniz. Reddetmezseniz, kabul ediyorsunuz demektir. Değiştirmek istiyorsanız, önce kabul etmeniz gerekir.

- Hayatınız boyunca çabanızın %99’unun boşa gideceğini baştan kabul edin. Hayatınızı değiştirecek olan, çabalarınızın %1’lik bölümüdür.

- Eleştirilerinizi genelleştirirken (genel anlamda yaparken), övgülerinizi kişiselleştirin (özele indirgeyin).

- Sanat “sosyalizm” ise, hayat “kapitalizm”dir. Para kazananlar, kapitalist görüşte olanlardır.

Merdiveni doğru duvara dayamak

- Başarılı olmak istiyorsanız, merdiveninizi doğru duvara dayadığınızdan emin olun.

- İlişki kuracaksanız, “güven” her şeyden önce gelir. Güven verin ve güvendiğiniz kişiyle arkadaşlık yapın. Size güvenenler sayesinde, para da kazanabilir, iyi bir yaşam da sürdürebilirsiniz.

- Her zaman zannettiğinizden iyisinizdir ve hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Başkalarına güven vermek için, önce kendinize güvenmelisiniz.