Denizli Bel fıtığına kapalı ameliyatla çözüm

Bel fıtığına kapalı ameliyatla çözüm

12.05.2022 - 15:03 | Son Güncellenme:

Bel fıtığına kapalı ameliyatla çözüm

Bel fıtığına kapalı ameliyatla çözüm

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de bel fıtığı rahatsızlığı geçiren biri kadın 3 hasta, Özel Sağlık Hastanesi'nde yapılan kapalı bel fıtığı ameliyatıyla sağlıklarına kavuştu. Ameliyatları yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevci Özdemir, kapalı bel fıtığı ameliyatıyla hastaların saatler sonra ya da bir gün içinde ayağa kalkabildiğini söyledi.

Merkezefendi ilçesinde Ümmü Soy, Fehmi Koçakoğlu ve Ahmet Salmış şiddetli bel ağrısı, yürümede güçlük ve kalçadan bacaklara kadar uzanan ağrılar nedeniyle Özel Sağlık Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevci Özdemir tarafından muayene edilen 3 hastanın bel fıtığı şikayeti olduğu bu nedenle ağrılar yaşadıkları belirlendi. 3 hasta ayrı ayrı günlerde Doç. Dr. Mevci Özdemir tarafından kapalı bel fıtığı ameliyatına alındı. Hastalar Soy, Koçakoğlu ve Salmış, ameliyatlarından bir gün sonra hastaneden ağrısız şekilde yürüyerek taburcu oldu.
Ameliyat hakkında açıklama yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mevci Özdemir, kapalı bel fıtığı ameliyatının hastalar açısından çok avantajlı olduğunu belirterek, "Full Endoskopik Diskektomi dediğimiz tam kapalı bel fıtığı ameliyatı son sistemle yaptığımız bir operasyondur. Bel fıtığı şikayeti duyan hastamızda 0.8 milimetre cilt kesisi ile kamera yardımı ile fıtığın çıkartılıp, sinirin serbestleştirilmesi ve fıtığın iyileştirilmesi operasyonudur. Bu ameliyatın hastalar açısından birçok avantajı bulunuyor. Ameliyatın ardından hastalarımız 2-3 saat gibi ayağa kalkabilir, aynı gün taburcu olabilir ve bir süre sonra işlerine bile geri dönebilirler" dedi.  
(DHA)
FOTOĞRAFLI

Yazarlar