İzmirİzmir'de deniz dibinde1,5 ton terk edilmiş balık ağı çıkarıldı

İzmir'de deniz dibinde1,5 ton terk edilmiş balık ağı çıkarıldı

12.05.2025 - 12:39 | Son Güncellenme:

İzmir'de deniz dibinde1,5 ton terk edilmiş balık ağı çıkarıldı

İzmirde deniz dibinde1,5 ton terk edilmiş balık ağı çıkarıldı

İZMİR,(DHA)-İZMİR İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma Timi katılımıyla Karaburun açıklarında hayalet ağ temizliği çalışması gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında deniz dibinden yaklaşık 1,5 ton terk edilmiş balık ağı çıkarıldı.

Haberin Devamı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma Timi, Karaburun açıklarında hayalet ağ temizliği yaptı. 'Hayalet ağ' olarak adlandırılan ve uzun yıllar boyunca deniz canlıları için ölümcül tuzaklara dönüşebilen terk edilmiş ağların balık, deniz kaplumbağası ve diğer canlıların bu ağlara takılarak hayatını kaybettiğini belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, ayrıca bu ağların deniz tabanındaki ekosistemi tahrip ettiğini ve sürdürülebilir balıkçılığı tehdit ettiğini ifade etti. Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada çalışmanın yalnızca bir temizlik değil, aynı zamanda farkındalık oluşturma amacı taşıdığını belirtip, "Hayalet ağlar hem çevre hem de ekonomi açısından ciddi riskler oluşturuyor. Bu temizlik çalışmalarını tüm kıyılarımızda sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Şahin ayrıca balıkçıların ağlarını denize terk etmemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, sürdürülebilir balıkçılık için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

KEŞFETYENİ
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'

Cadde | 11.05.2025 - 16:22

Uzak Şehir dizisiyle yıldızı parlayan Sinem Ünsal, fitliğiyle de dikkatleri çekiyor. Özel diyet yapan güzel oyuncu dönüm noktasını açıkladı.

Yazarlar