Van ÖZALP SYDV’DEN YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE YARDIM

ÖZALP SYDV’DEN YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE YARDIM

14.05.2014 - 10:51 | Son Güncellenme:

.

ÖZALP SYDV’DEN YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE YARDIM

Van’ın Özalp Kaymakamlığı öncülüğünde devam eden çalışmalarda kurumlarında katkısıyla ilçede bulunan muhtaç aileler ziyaret edilerek yardımlarda bulunuluyor.
Van’ın Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri, Özalp Aile Kültür Merkezi çalışanları, müftülük çalışanlarından Kuran Kursu öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ile birlikte yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundular.
İlk ziyareti ilçe merkezi Mahmudiye Mahallesinde ikamet eden 3 nüfuslu Özben ailesine gerçekleştiren heyet, 69 yaşında, maddi durumu iyi olmayan Ahmet Özben’e gıda ve giyim yardımı yapıldı. Aile fertleri ile bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinleyen heyet, evi yıkılmak üzere olan Özben ailesine Özalp SYDV tarafından yeni bir ev kiralanması için çalışma başlatarak, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne ev yapımı için barınma yardımı talebinde bulunuldu. Ahmet Özben, ‘’Yaşlıyım çalışamıyorum. Bize yeni bir ev kiralanırsa bu yıkık evden çıkacağız. Allah razı olsun. Yapılan yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin’’ dedi.
Heyet daha sonra Eski Emek Mahallesi’nde ikamet eden Celal Önen’i ziyaret etti. Aile ile bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinleyen ve not alan heyet, daha sonra aileye gıda ve giyim yardımı yaptı. Önen ailesi ise, yapılan yardımlardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra Hazine Mahallesine hareket eden görevliler Abidin Bürkev’i ziyaret ettiler. Eşi ile bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinleyen heyet daha sonra aileye gıda ve giyim yardımı yaptı. Yapılan yardımlar için çok mutlu olduğunu söyleyen eşi Hatun Bürkev, ‘’Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yardımların bize ulaşmasını sağlayan ve bizleri unutmayan kaymakamımızdan da Allah razı olsun’’ dedi.
Heyet son olarak Yünkuşak Mahallesi’nde ikamet eden Fevzi Büyükdere’yi ziyaret etti. Kendisi ve eşi ile bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinleyen ve not alan heyet daha sonra aileye gıda ve giyim yardımı yaptı. Ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren Büyükdere, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Özalp SYDV’nin kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğini, ihtiyaç sahibi olan ailelere ziyaretlerin ve yardımların hassasiyet içerisinde süreceğini, yoksullukla mücadelenin devam edeceğini belirttiler.