Yaşam 2018'de daha sağlam adımlar atmanın yolları

2018'de daha sağlam adımlar atmanın yolları

12.12.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Yeni yıl, eğer doğru değerlendirebilirseniz yeni başlangıçlar, yeni kararlar ve birçok değişim için bir fırsat olabilir. Bu kararlar için bir program çıkarmak en doğru karar. İşte yeni başlangıçları bir hayat biçimine getirmenin yolları:

2018de daha sağlam adımlar atmanın yolları

Yapmak istediğiniz değişiklikler üzerine etraflıca düşünün

Hayatınızda yapmak istediğiniz büyükten küçüğe bütün değişiklikleri bir düşünün. Daha sağlıklı beslenmek, kötü alışkanlıklardan kurtulmak, birini hayatınızdan tamamen çıkarmak. Her şey olabilir. Bir liste çıkarın.

Yapabileceğinize inandığınız büyük hedefler koyun

Çıkardığınız liste içinde sizin için en önemli olanları seçin. Üzerinde çok düşünmenize gerek yok. Sizin için önemli olanlar ilk bakışta gözünüze çarpacaktır.

Kendiniz için bir plan çıkarın

Büyük başarılar için öncelikle küçük adımlar atmanız gerekir. Eğer büyük adımlar atmak isterseniz, hedefinize ulaşırken yorulup vazgeçebilirsiniz. Bunun olmaması için de bir plana ihtiyacınız var.

Örneğin 10 kg vermek gibi bir amacınız varsa, sıkı bir diyete başlamadan evvel fast food ürünleri hayatınızdan çıkarmayı deneyin ve bol bol su için. Yavaş yavaş haftalık planınıza küçük yürüyüşler sığdırın. Yavaş yavaş hayatınız düzene girecek ve hiç fark etmeden kilo vermeye başlayacaksınız.

Planlarınız hakkında başkalarıyla konuşun

Yen yıl için planladıklarınızı sesli söylediğinizde olduğundan daha gerçekçi gözükür. Dolayısıyla bu planları başkalarına anlatmak, başarabilmek için size motivasyon sağlayacaktır.

Yazılı bir liste yapın

Başardıklarınızı ve başarmak istediklerinizi adım adım yazdığınız bir liste olsun. Başta yaptığınız listeyi sürekli güncelleyebilirsiniz. Ve başardıklarınızın üzerini çizebilirsiniz. Üzerini çizdiğiniz maddeler arttıkça, daha fazla maddenin üzerini çizmek isteyeceksiniz.

Büşra Köksal / PembeNar Özel

Yazarlar