Yaşam Festival biletleri satışa çıkıyor!

Festival biletleri satışa çıkıyor!

16.04.2010 - 10:05 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan "38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin biletleri yarın satışa çıkıyor.

Festival biletleri satışa çıkıyor

Yıldız isimler Arvo Pärt, Lang Lang ve klasik müziğin en önemli orkestralarından Viyana Filarmoni de dahil olmak üzere 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan "38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali", 3-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller ve caz uyarlamaları olmak üzere toplam 21 etkinlik yer alacak. Festivalin Aya İrini Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk ve Süreyya Operası gibi klasikleşmiş mekânlarına bu sene Haliç Kongre Merkezi de katlıyor.

Haberin Devamı

Konser biletleri 17 Nisan Cumartesi (yarın) satışa çıkıyor. Sanatseverler biletlerini saat 10.00’dan itibaren Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00) www.biletix.com ve KSV merkezinden (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00?20.00 saatleri arasında) alabilecek. Bilet fiyatları 20 TL ile 300 TL arasında değişen festival için, sınırlı sayıda öğrenci bileti de satışa sunulacak. "Lale Kart" sahipleri festival biletlerinde yüzde 20?25 oranındaki "Lale üyelerine özel indirim"lerden yararlanabilecekler. Lale üyeleri ayrıca, biletlerini öncelikli olarak da alabilecek.

-FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLLERİ

"38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin 2010 yılı "Onur Ödülü", ünlü Türk bestecisi, müzikolog ve teorisyen Yalçın Tura’ya verilecek. Hem çoksesli hem de teksesli müzik alanında yapıtlar veren, müzikoloji çalışmalarıyla tanınan Yalçın Tura’ya ödülü 3 Haziran Perşembe akşamı festivalin açılış gecesinde takdim edilecek.

Haberin Devamı

Festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise çağın en popüler çağdaş müzik bestecisi Arvo Pärt’e sunulacak. ‘21. yüzyılın Mozart’ı’ olarak da adlandırılan, yaşayan en büyük bestecilerden Arvo Pärt’e ödülü, 7 Haziran Pazartesi akşamı, Estonya Filarmonik Oda Korosu’nun bestecinin Âdem’in Yakarışı adlı yapıtının dünya prömiyerinin gerçekleştireceği konser öncesinde takdim edilecek

AÇILIŞ KONSERİ

38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 3 Haziran Perşembe akşamı Aya İrini Müzesi’nde şef Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Müzik Festivali’nin sürekli orkestrası olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın vereceği açılış konseriyle başlayacak. Konserde Yalçın Tura’nın "Anadolu’dan" adlı orkestra süitini seslendirecek.

Festival bu yıl, üç büyük bestecinin doğumlarını kutlayacak; Romantik dönemin önde gelen temsilcilerinden Chopin ve Schumann’ın doğumlarının 200. yılı Arvo Pärt’ın 75. doğum günü dolayısıyla festivalin teması da bu üç bestecinin yapıtlarına adandı. Arvo Pärt’in "Âdem’in Yakarışı" adlı yapıtının dünya prömiyerinin gerçekleşeceği konser, 7 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde izleyenleri büyüleyecek. İstanbul Müzik Festivali programında yer alan bir diğer özel konser ise efsane piyanistler arasında sayılan Radu Lupu’nun, şef Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, doğumunun 200. yılında Schumann’ın piyano konçertosunu seslendireceği gece olacak. Konser, 5 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Albümleri tüm dünyadaki klasik ve pop müzik listelerinde en üst sıralarda yer alan, klasik müzik dünyasının en parlak yıldızı Lang Lang, festival programının ağır topları arasında yer alıyor. Tüm dünyayı kendine hayran bırakan karizmasıyla Lang Lang, 10 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde festival seyircisiyle buluşacak.

VİYANA FİLARMONİ 23 HAZİRAN’DA

160 yılı aşkın tarihiyle Avrupa klasik müzik geleneği ve tarihinin mihenk taşı sayılan Viyana Filarmoni Orkestrası, ünlü şef Riccardo Muti’nin yönetiminde ilk kez İstanbul’da sahne alacak. Haliç Kongre Merkezi’nde 23 Haziran akşamı sahne alacak Viyana Filarmoni festivalde unutulmayacak bir konsere imza atacak.

Haberin Devamı

İstanbul Müzik Festivali’nde ilk kez yer alacak iki genç yıldız piyanist Ayşe Deniz Gökçin ve Furkan Yazıcı, "Mutlu Yıllar Chopin" konserinde bestecinin en yüksek seviye yapıtları olarak nitelendirilen baladlarını seslendirecek. Yurtdışındaki başarılı çalışmalarıyla tanınan piyano virtüözü Zeynep Üçbaşaran da "Chopin Romantizmi" adlı konserde bestecinin solo piyano yapıtlarını usta yorumlarla seslendirecek.
Hervé Niquet yönetimindeki "Le Concert Spirituel", 80 kişilik bir dönem çalgıları orkestrası ve 18. yüzyılda büyük saraylarda yapılan görkemli kutlamalarda çalınan müziklerden oluşan bir repertuarla ile festivalin kapanış konserini verecek. Kapanış, 30 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

FESTİVAL’DE "KONSERE DOĞRU" SÖYLEŞİLERİ


"38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nde izleyicileri konserlerden önce festival sanatçıları ve müzik yazarlarıyla buluşturan "Konsere Doğru" söyleşileri bu yıl da devam ediyor. Büyük ilgi gören bu söyleşilerde gecenin solistiyle sanat yaşamı üzerine keyifli sohbetler, konunun uzmanlarından konser programı ve besteciler üzerine kısa bilgilendirmeler ve döneme dair çarpıcı gözlemler yer alacak. "Konsere Doğru" söyleşilerine katılacak isimler arasında Cem Mansur, Gülsin Onay, Antonio Meneses, Kiril Troussov, AyşeDeniz Gökçin, Atilla Aldemir, Orhan Çelebi, Fora Baltacıgil gibi sanatçıların yanı sıra Türkiye’nin tek klasik müzik dergisi olan Andante yazarları Serhan Bali ile Aydın Büke gibi müzik eleştirmenleri de yer alıyor.

Yazarlar