Suriyeli Göçmenler

Suriyeli Göçmenler

Son dakika Suriyeli göçmenler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Suriyeli göçmenler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Suriyeli göçmenler haber sayfamızda...

Suriyeli Göçmenler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 450 suriyeli göçmenler haberi bulunmuştur.
İstanbul Valisi'nden 'Suriyeli göçmen' açıklaması
İstanbul Valisi'nden 'Suriyeli göçmen' açıklaması 24 Eylül itibarıyla başka illerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenlerin kayıtlı olduğu illere gittiğine burgu yapan İstanbul Valisi Davut Gül önemli açıklamalarda bulundu.
28.09.2023 Gündem
Kurtulmuş'tan Özdağ'a 'Suriyeli göçmenler' yanıtı
Kurtulmuş'tan Özdağ'a 'Suriyeli göçmenler' yanıtı CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak açıklamada AK Parti'li Kurtulmuş ile görüşmesini anlatan Ümit Özdağ'a yanıt geldi. Özdağ'ın açıklamasının tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Suriyeli göçmenlerin geri dönüşleriyle ilkgili çalışmalara da değindi.
24.05.2023 Haberler
AK Parti'den peş peşe Ümit Özdağ açıklamaları
AK Parti'den peş peşe Ümit Özdağ açıklamaları Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ikinci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ifade etmesinin ardından AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.
24.05.2023 Gündem
'HDP'ye Bakanlık' tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum
'HDP'ye Bakanlık' tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Ege'deki tacizleriyle ilgili net konuşan Erdoğan, CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye Bakanlık verilebilir' sözlerine de yanıt verdi.
9.09.2022 Haberler
'HDP'ye Bakanlık' tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum
'HDP'ye Bakanlık' tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Ege'deki tacizleriyle ilgili net konuşan Erdoğan, CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye Bakanlık verilebilir' sözlerine de yanıt verdi.
9.09.2022 Siyaset
Denize atılan Suriyeli göçmeneler Manavgat sahiline çıktı
Denize atılan Suriyeli göçmeneler Manavgat sahiline çıktı Antalya'ın Manavgat ilçesinde bir ihbar üzerine sahile gelen jandarma üzeri ıslak şekilde çok sayıda Suriyeli göçmenle karşılaştı. Suriyeliler, karayoluyla getirildikleri ilçeden kendilerini alan teknede silah zoruyla bütün göçmenlerin denize atlamaya zorlandığını iddia ettiler. Bir göçmen ise kardeşinin ve bir arkadaşının boğularak hayatını kaybettiğini söyledi.
2.12.2021 Haberler
Almanya’dan 400 bin göçmen uyarısı! Dikkat çeken şartlar…
Almanya’dan 400 bin göçmen uyarısı! Dikkat çeken şartlar… Almanya'da yapılan hesaplamalara göre, ülkenin mevcut ekonomik faaliyetlerini devam ettirebilmesi için 400 bin göçmen almaya ihtiyacı var. Ancak uzmanlar, gerekli şartlar göz önünde bulundurulduğunda mevcut sayıya ulaşmanın zor olduğunu söylüyor. Peki bunun sebebi ne? Almanya göçmen alımında hangi şartları arıyor?
20.03.2022 Dünya
Muğla'da ormanda 55 kaçak göçmen yakalandı
Muğla'da ormanda 55 kaçak göçmen yakalandı Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, jandarma ekipleri ormanda Suriye uyruklu 55 kaçak göçmen yakaladı.
18.08.2021 Gündem
Bahçeli’den dikkat çeken ‘göçmen’ değerlendirmesi: Adı konmamış bir istila
Bahçeli’den dikkat çeken ‘göçmen’ değerlendirmesi: Adı konmamış bir istila MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesinde yer alan röportajında Suriyeli göçmenler ile ilgili tartışmalar ve Afganistan’dan Türkiye’ye yönelik düzensiz göç dalgası riskine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri, özetle şunları söyledi:
1.08.2021 Siyaset
İstanbul’un göç raporunda Suriyeli annelerin isteği: Kızlarımız okusun!
İstanbul’un göç raporunda Suriyeli annelerin isteği: Kızlarımız okusun! İBB’nin Göç Araştırması’na göre, İstanbul’da en fazla Suriyeli mülteci var. Suriyeli anneler kızlarını okutmak istiyor. En fazla Özbekistanlı göçmenler iş bulabiliyor. Afrikalı göçmenler ise ırkçılıktan şikâyetçiler...
20.06.2021 Gündem
‘150 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi’
‘150 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel’in hazırladığı Suriye Raporu’na göre; nüfus bakımından Kilis’in yüzde 75’i, Hatay’ın yüzde 26’sı, Gaziantep’in yüzde 21’i, Mersin’in yüzde 12’si, Adana’nın yüzde 11’i Suriyelilerden oluşuyor. 150 bin Suriyeli’ye vatandaşlık verildi. Yardım edilen toplam Suriyeli sayısı 10 milyona yaklaştı.
9.05.2021 Siyaset
Orhan Pamuk karantina günleri kitabı hazırlığında
Orhan Pamuk karantina günleri kitabı hazırlığında İlk fotoğraf albümü “Balkon”da objektifini İstanbul manzarasına, göğe, denize, gemilere ve bu manzaranın değişimlerine çeviren Orhan Pamuk’un “Turuncu” ismini verdiği yeni kitabı çıktı.
6.12.2020 Kültür Sanat
Mülteci krizi Avrupa basınında: AB yeniden sınavdan geçiyor
Mülteci krizi Avrupa basınında: AB yeniden sınavdan geçiyor Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib kentinde 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği hava saldırısı sonrası batıdaki sınır kapılarını açmasıyla başlayan göçmen krizine, Avrupa basını bugün de geniş yer verdi.
3.03.2020 Dünya
Bakan Soylu rakam verdi: '75 bin 172 kişi...'
Bakan Soylu rakam verdi: '75 bin 172 kişi...' İçişleri Bakanı Soylu, kaçak göçmenlerle ilgili, "Yıl başından bugüne kadar 75 bin 172 kişiye sınır dışı işlemleri gerçekleştirdik. Yıl sonunda tahminimiz 90-95 bin civarında" dedi.
21.10.2019 Siyaset
Sivil toplum ve iş dünyasından Barış Pınarı Harekatı'na destek
Sivil toplum ve iş dünyasından Barış Pınarı Harekatı'na destek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Barış Pınarı Harekatı'nda amacın, bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek olduğunu belirterek, "Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz." dedi.
11.10.2019 Ekonomi
Son dakika: MGK sonrası flaş 'Suriye' açıklaması
Son dakika: MGK sonrası flaş 'Suriye' açıklaması Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yayımlanan bildiride, "Türkiye'nin, insani bir mesele olarak ele aldığı Suriyeli sığınmacıların evlerine bir an önce dönmelerini sağlayacak güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilişkin samimi gayretlerini daha ileri adımlarla güçlendireceği belirtilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
1.10.2019 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Başımızın çaresine bakarız
Bakan Çavuşoğlu: Başımızın çaresine bakarız Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu Görüşmeleri için New York'ta bulunan Çavuşoğlu, Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.
28.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bu ne bir tehdit, ne de bir blöftür
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bu ne bir tehdit, ne de bir blöftür Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kapılarımızı açarız" açıklaması için "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir." dedi.
6.09.2019 Siyaset
Buca’da Arapça tabelalar indi
Buca’da Arapça tabelalar indi Belediye zabıta ekipleri Suriyelilerin açtığı işletmelerde, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Türkçeleştirme çalışması yaptı
13.08.2019 Ege
ABD'den Suriyeli göçmenler hamlesi: 18 ay daha uzattı
ABD'den Suriyeli göçmenler hamlesi: 18 ay daha uzattı ABD yönetimi, ülkedeki Suriyeli göçmenlere "Geçici Koruma Statüsü" (TPS) sağlayan yasal düzenlemenin 18 ay daha uzatıldığını açıkladı.
1.08.2019 Dünya
Halk plajında deniz sefası
Halk plajında deniz sefası Bayram tatilini İstanbul’daki halk plajlarında geçirenler ilginç görüntüler oluşturdu. Kimisi kendini kızgın kuma gömdü, kimisi mangal yaktı, kimisi ise nargile içti
6.06.2019 Gündem
Son dakika... Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması
Son dakika... Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması AB: "Aday ülke ve önemli bir ortak olan Türkiye ile ilişkilerimizin önemini teyit ediyoruz"
15.03.2019 Dünya
Bakan Koca'dan ilaç fiyatları açıklaması
Bakan Koca'dan ilaç fiyatları açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu süreçte fiyat artışının nedeniyle fırsatçılık oluşturulmasına asla izin vermeyeceğimize, bundan sonraki süreçte de yakinen takip edeceğimizi ve hiçbir şekilde vatandaşımızı ilaçsız bırakmama noktasında kararlı olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
14.02.2019 Siyaset
Avrupa’nın Alcatraz’ı ‘Lindholm’
Avrupa’nın Alcatraz’ı ‘Lindholm’ Danimarka’ya sığınan Suriyeli göçmenler, ‘Avrupa’nın Alcatraz’ı olarak nitelendirilen Lindholm Adası’na gönderiliyor. Ülkelerine geri gönderilemeyen yüzlerce Suriyeli istemese de bu adaya gitmek zorunda
11.02.2019 Dünya
Son dakika: Bakan Soylu geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı!
Son dakika: Bakan Soylu geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli mültecilerin barındığı Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki geçici barınma merkezini ziyaret etti. Bakan Soylu 2 yılda 255 bin Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü de açıkladı. BAkan Soylu: "(İdlib) Oradan saldırılarla başlayacak bir göç dalgasının sorumluluğu bize ait değildir. Bu da açık ve nettir. Biz bu insaniliğimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
9.09.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Suriyeli Göçmenler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.