Yaşam Kadınlar en çok kendilerini eleştiriyor

Kadınlar en çok kendilerini eleştiriyor

13.12.2017 - 11:24 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalara göre kadınlar günde en az 8 kez kendilerini eleştiriyor. Yapılan bu acımasız eleştiriler ise günlük yaşantıdaki en küçük davranışa bile yansıyıp kelebek etkisi yaratıyor.

Kadınlar en çok kendilerini eleştiriyor

Arkadaşlarınıza yaptığınız eleştirilerde bile kırıcı olmamaya özen gösteriyorken kendiniz hakkında bu kadar kötü düşünmek hiç fark etmiyor olsanız dahi günlük yaşantınızı ve motivasyonunuzu etkiliyor.

Yapılan araştırmalara göre kadınlar günde en az 8 kez kendini eleştiriyor.
Başkalarına kıyamıyorken, kendinizi bu kadar acımasızca eleştirmek hayat enerjinizi emmekle kalmıyor, size gelen övgüleri bile kabul etmenizi ve gerçek olduğuna inanmanızı engelliyor. Uzmanlara göre bunun nedeni gelişen sosyal medya kullanımı.
Peki kendinizi acımasızca eleştirmeyi nasıl bırakabilirsiniz? Aslında o kadar da zor değil. Sadece kendinize birazcık güvenin.

Gerçekçi olmayan beklentilerden bir an önce vazgeçin
Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı acilen bırakmanız gerek. Nasıl göründüğünüz hakkında kendinizi eleştirmek yerine, değiştirmek istediğiniz şeyleri etraflıca düşünün ve gerçekçi bir plan yapın. Kendinizi olduğunuz gibi sevmeyi öğrenin. Sizin kendinizi sevme şekliniz, başkalarına sizi nasıl seveceğine dair ipucu veriyor. Sağlıklı ve mutlu ilişkiler kurmak ve başkalarını sevmek için önce kendiniz ile barışmanız gerektiğini unutmayın.

Reklamlara inanmayın
Televizyonlarda, sosyal medyada veya dergilerde gördüğünüz modeller gerçek değil. Özellikle fotoğrafların birçoğunda fotoşop kullanılıyor ve doğal görünen hiçbir fotoğraf tesadüf eseri ortaya çıkmıyor. Bu yüzden kendi çektiğiniz fotoğraflarda çirkin göründüğünüzü iddia etmeyi bırakın.

Arkadaşlarınızla beraber kendinize acımayı bırakın
Bir defaki arkadaş toplantınızda kilo vermek istediğinizden bahsetmeye başlar başlamaz konuyu değiştirin ve birbirinizi övmeye başlayın. Abartmadan, gerçekçi bir şekilde kendiniz ve arkadaşınız hakkında güze şeyler söyleyin. Unutmayın, burada en önemlisi söylediklerinize gerçekten inanmak.

Kadınlar en çok kendilerini eleştiriyor
Kendiniz hakkında sevdiğiniz özelliklere odaklanın
Eğer basenlerinizden şikayetçiyseniz, sürekli basenlerinizin büyüklüğünden şikayet etmek yerine daha çok sevdiğiniz bir noktaya odaklanın. Eğer bu bölge gözlerinizse, aklınıza her basenleriniz geldiğinde gözlerinizin ne kadar güzel olduğunu düşünün.

Lütfen kendinizi sevmeyi öğrenin.
Size en yakın kişi yine kendinizsiniz. Bu yüzden kendinizle savaşmayın. Huzur içinde bir yaşam için önce kendiniz ile barışmalısınız.

PembeNar Özel

Yazarlar