Kış sebze ve meyvelerine ağırlık verin. Nar , üzüm , turunçgiller , havuç , soğan , şalgam , karnabahar , brokoli , mantar vb .sağlıklı bir bağışıklık sistemi ile soğuk algınlığının süresini kısaltabilirsiniz. Bunun en iyi yolu C vitamininden zengin beslenmektir. Antioksidanlardan ( C vit. Beta karoten vb.) zengin besinlerin ( narenciye, lahana, brokoli, ıspanak , tatlı patates , biber, domates vb . ) bağışıklığı güçlendirici etkisi vardır .
Enfeksiyonlarla mücadele etmek için çinko ( balık , kümes hayvanları , yumurta , süt , işlenmemiş tahıl ve gevrekler , nohut , kabak çekirdeği) alımını arttırmak gerekir. Diyetimiz aynı zamanda iyi bakterileri sağlıklı bir seviyede bulundurmalıdır. Yeterli düzeyde probiyotik ( fermente edilmiş süt ürünleri ( kefir , yoğurt vb. ) almak vücudumuzdaki sağlıklı bakteri düzeylerini düzeltmek ve enfeksiyonlardan korunmak için gereklidir .