Oynatma Listesi
HABERLER

Eski CHP'li Sevigen'den kurultay ve Özgür Özel yorumu: Bunun galibi Ekrem İmamoğlu'dur

23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'in kurultay zaferini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyetini CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.

CHP’nin dün yapılan 38. Olağan Kongresi’nde 14 Mayıs seçimlerinden bu yana parti içinde yaşanan “değişim” tartışmalarına “yenilenme” vaadiyle karşılık veren Kemal Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özgür Özel arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

İlk tur seçimlerde Özel, iki oy farkla salt çoğunluğu kaçırınca seçim ikinci tura kaldı. İlk turda Özel’e 682; Kılıçdaroğlu’na 664 oy çıktı. Genel Başkanlık yarışı CHP tarihinde ilk kez ikinci tura kaldı.

İkinci turda ise 1366 delegenin 812'sinin oyunu alan Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP'nin 8'inci Genel Başkanı seçildi.

"KEMAL BEY PARTİYİ DEĞİŞTİRDİ"

23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CNN Türk canlı yayınında Tunç Arslanalp'e CHP'de başlayacak olan yeni dönemi değerlendirdi.Sevigen'in açıklamaları şöyle;  Kurultay olarak güzel bir kurultay geçti. İçerik olarak ne kaybettik ne kazandık, milletin beklentisi nedir, toplum ne pay aldı bunu göremedik. Daha bugün ilk gün hemen eleştiriye geçmek istemiyorum biraz bekleyip görmek gerektiğini düşünüyorum.

Zaten Kemal Bey partiyi değiştirdi. Kağıt toplayandan, odacıdan, kapıcıdan bahsediyor ama esas Kemal Bey partiyi Mehmet Bekiroğlu gibi, Sadullah Ergin’i milletvekili yaparak partiyi değiştirdi zaten.

Özgür Özel ilk seçildi, oylar açıklanacak çıktı. İlk teşekkürü Ekrem İmamoğlu’na yaptı. İlk teşekkür delegeye değil, halka değil, il başkanı, ilçe başkanına değil, risk alan belediye başkanlarına değil, kime teşekkür etti Ekrem İmamoğlu’na.

"BUNUN GALİBİ EKREM İMAMOĞLU'DUR"

O da biliyor ki Ekrem İmamoğlu olmadığı zaman Özgür Özel’in orada olması mümkün değil. Bunun galibi Ekrem İmamoğlu’dur.

Orada Divan Başkanı olmak demek Özgür Bey’in bir sıfır önde başlaması demektir. O kadar yüksek oy alması hiç kimse tarafından beklenmiyordu.

Kemal Bey’in çekilmesi lazımdı. Kesinlikle çekilmesi lazımdı ama çekilmedi. Ekrem Bey’in artık hiçbir mazereti kalmamıştır. Milletin önüne çıkıp bu seçimi almak zorundadır.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘SIRTIMDA SAYISIZ HANÇERLE SEÇİME GİRDİM’ SÖZLERİ

O tamamen parti içine yöneliktir. Özgür Bey ben üzerime alınmadım diyor ya, İYİ Parti niye kendi üzerine alsın? Bana göre parti içindeki insanlara karşıydı.

Biz diyorduk ki Kemal Bey seçimden önce çekilsin diye çünkü seçimi kaybedecek. Kemal Bey ‘sırtımda hançer’ diyor ya Deniz Baykal’a geldi ‘aday olmayacağım’ dedi. ‘Ben aday değilim sizinle beraberim’ dedi, bir gün sonra aday oldu. Ben dedim Kemal Bey sen bıçağı vurdun, bıçak kemiğe dayandı.

Buna ihanet diyorsan herkese ihanet ettin sen. Yaptığını buluyorsun, bu Allah’ın adaleti.

Ama üzüldüm, CHP Genel Başkanı, Atatürk’ün koltuğunda oturan bir genel başkanın ikinci turda partisini düşünerek çekilecekti. Bari girme, hem kendine hem ailene zarar etme. Bugün PM seçimi var ya çok düşük oy alırsa, iki lider arasında oy çok düşerse karşı listeden PM’ye o kadar az arkadaş girer. Şimdi onlar biraz yüksek oy aldıkları zaman eşit olur, listeyi delme olur. Bir iki kişiden fazla listeye gireceklerini zannetmiyorum.

CHP TARİHİNE GEÇEN BİR KAYIP MI?

Bana göre öbür seçimler daha kayıp. Ağır bir kayıp Kemal Bey için, ama halk için öbür seçimler kayıptı. En acı olan Kurultayı kaybetmek değil, seçimleri kaybetmek.

ÖZEL’İN SELAHATTİN DEMİRTAŞ, OSMAN KAVALA’YA SELAM GÖNDERMESİ HAKKINDA

Selahattin Demirtaş siyaseti bıraktı artık. Kemal Bey baştan beri söylüyordu. Bu bir oy yarışı. Selahattin Demirtaş ve Kavala içeride seçim kazandırır, Kurultay’da ama dışarıda seçim kaybettiriyor genelde. Millet bunun farkında değil. Kurultay’da kazanabilirsin bu iki ismi söyleyerek.

LİDER DEĞİŞTİ, BU TEK BAŞINA YETERLİ Mİ, KÜSKÜN SEÇMEN İKNA OLUR MU? CHP’DE NASIL YOL İZLENMELİ?

Ahmet gitti Mehmet geldi, siyaseten ne koyacaklar ortaya? PM’ye girecek arkadaşlarımızın kimliklerinden belli olur. Kemal Bey gibi sağdan mı listeye girecekler? İlk sinyali parti meclisindeki isimler verecek.

Mavi Vatan’da, dış politika o kadar önemli ki. Suriye, Irak, Gazze ile ilgili ne düşündüğünü anlatamazlarsa bence hiçbir fark olmaz, Ahmet gider Mehmet Bey gelir. Özgür Bey’in toplumda Kemal Bey kadar karşılığı yok.

"MERAL HANIM'IN İSTANBUL'DA OYU YOK"

Ekrem Bey geldi oturdu, bütün delegeleri organize etti. Büyükşehir belediye başkanı, delegelerin de hakkıdır, kim güçlü ise onun yanında olmak istiyorlar.

Özgür Bey’e, Ekrem Bey’e buradan çok önemli bir şey söylüyorum. Belediye Başkanlarını milletvekillerini pazarladıkları gibi yaparlarsa Meral Hanım’la oturup, HDP ile oturup Kemal Bey’e yakın olan belediyeleri Meral Hanım’a vereceklerse, nasıl Kemal Bey ile yıllarca mücadele ettik, bunlarla da mücadele ederiz. Meral Hanım’ın İstanbul’da da oyu yok.

ÖZEL’İN İMAMOĞLU İLE ARALARINDA GERİLİM OLUR MU?

Zannetmiyorum, seçime kadar olmaz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER