Mutfak Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

08.04.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

Evimizin en güzel kokulu, en lezzetli, en yenilikçi yerinin renklendirmenin tam zamanı. Yaz gelirken mutfaklarınıza renkli tasarımlarla taçlandırabilirsiniz...

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Mutfaklar evlerimizin en aktif kullanılan ve en sosyal yaşam alanlarından biri ve haliyle dekorasyonları da hem estetik hem de işlevsel açıdan büyük bir önem taşıyor. Mutfak tasarımları yapılırken genellikle pek çok farklı kriter göz önünde bulundurulur ve sonuçta hem fonksiyonel, hem şık, hem de bize ait olan tasarım unsurlarıyla kendine has bir atmosfer oluşturulmak istenir.

Haberin Devamı

Mutfak tasarımlarımızın tarzlarına karar verirken temizlik, yemek alanı, çalışma alanı, fonksiyonellik ve ergonomi gibi pek çok farklı özelliğe dikkat ederiz. Mutfağın kişiliğini belirleyen temel özelliklerden biri de pek tabii ki renkler. Her ne kadar mutfaklarda genellikle nötr renkler ve beyaz tonları tercih edilse de, aslında rengarenk mutfaklarla sıra dışı, eğlenceli ve stil sahibi yaşam alanları oluşturmak çok daha kolay. Mutfaklarda renkli tasarımlardan biraz da olsa çekinme eğilimi oldukça yaygın. Mutfağı renklendirirsem hijyen sağlamak saha zor olur mu?

Yorucu ve boğucu bir atmosfer oluşma ihtimali var mı? Hangi renk kombinasyonları mutfak için en uygundur?

Bunlar renkli mutfak dekorasyonları üzerine akılları kurcalayan sorulardan birkaçı. Renklerin dünyayı ve hayatı güzelleştiren en canlandırıcı unsur olduğunu hatırlatarak hayatınızı ve mutfağınızı renklendirmekten korkmamanızı tavsiye ediyoruz ve bu yazımızda, renkli tasarımlar hakkında kafasında soru işaretleri bulunanlar için ilham verici özellikteki en güzel renkli mutfak örneklerine konuk oluyoruz.

Haberin Devamı

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Kırmızı ve beyazın mükemmel birlikteliği
(Eurodecor / homify.com.tr)
Renkli bir mutfak tasarımı için en garantili ve şık renk kombinasyonlarından biri şüphesiz ki kırmızı ve beyazdır. Özellikle modern ya da endüstriyel tarzlı mutfaklar için mükemmel bir tercih olan kırmızı-beyaz kombinasyonu, mutfaklarda yer alan metalik unsurlarla da birleşerek harika bir uyum ve şıklık yaratıyor.

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Yeşil ve ahşap tonlarının ferahlatıcı etkisi
(Ceramika Paradyz / homify.com.tr)
Eğer huzurun ve iç açıcı bir atmosferin baş rolde olduğu bir mutfak tasarımı istiyorsanız beyazla iç içe geçen yeşil ve ahşap tonları kombinasyonu aradığınız renk harmanını oluşturuyor olabilir. Ahşabın doğallığı, canlandırıcı etkiye sahip tonlardaki açık yeşille birleştiğinde ortaya çıkan estetik etki, beyazın zarif ve şık katkılarıyla perçinleniyor.

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Rengarenk mutfak dolapları
(Draisci Studio / homify.com.tr)
Renklerden asla korkmayın! Farklı tonların ve renklerin bir arada kullanıldığı eğlenceli ve capcanlı mutfak dolapları benzersiz bir yaşam alanı yaratmak için ihtiyacınız olan tek tasarım unsuru olabilir. Ancak elbette farklı ve çok sayıda renk kullanımında yorucu bir etki oluşmaması adına dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Renk geçişliliği son derece yumuşak ve göz yormayan şekilde gerçekleştirilmeli ve bu örnekte olduğu gibi beyaz ya da nötr tonlar da renklerle aynı oranda uygulanmalı ki dengeli ve şık bir renklilik sağlansın.

Haberin Devamı

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Turuncu ve siyah: Hem hareketli ve canlı, hem karizmatik
(Adriana Scartaris / homify.com.tr)
Mutfaklarda aslında pek sık rastlamadığımız ama oldukça sıra dışı ve kendine has bir atmosfer yaratan renk kombinasyonlarından bir diğeri ise turuncu ve siyah birlikteliği. Turuncunun canlandırıcı ve yüksek enerjili etkisi siyahın karizmasıyla birleşerek sağlıklı ve göz alıcı mutfaklar ortaya çıkarıyor.

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Beyaz eşyalar renkleniyor!
(Bilgece Tasarım / homify.com.tr)
Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan vintage tarzı beyaz eşyalar da mutfakları baştan aşağı yenilemeden renklendirmenin en ideal yollarından biri. Özellikle nötr renklerle dizayn edilmiş mutfaklara harika bir doku katan renkli beyaz eşyalar sofistike görünümleriyle de kendilerine hayran bırakmayı başarıyorlar.

Haberin Devamı

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Sarının büyüsü
(Asenne Arquitetura/homify.com.tr)
Eğer mutfağınız için pozitif enerjisi yüksek, canlandırıcı, hareketli ve aynı zamanda küçük alanları boğmayacak bir renk arıyorsanız sarının farklı tonları hizmetinizde! Sarı tonlarının en büyük özelliği farklı tonlarda farklı tarzlar yaratabilmesi elbette. Canlandırıcı etki için neon sarılar, daha ağırbaşlı bir renklilik arıyorsanız hardal tonları kullanabilirsiniz. Siyahla da beyazla da harika uyum sağlayan sarı tonlarının bir başka olumlu özelliği ise diğer renkler gibi küçük alanları daraltan bir etkiye sahip olmaması ve tıpkı beyaz mutfaklar gibi genişletici ve ferahlatıcı yaşam alanları yaratabilmesi.

Mutfaklarınıza renk katma zamanı

Rengarenk mutfak fayansları
(Tikkanen Arquitetura / homify.com.tr)
Mutfaklarınızı daha eğlenceli ve göz alıcı hale getirmenin en ideal yollarından biri de rengarenk desenli mutfak mozaikleri ve fayansları kullanmaktır elbette. Farklı desenlerin ve canlı renklerin bir arada kullanıldığı mutfak fayansları sıradan bir mutfağı benzersiz bir görünüme kavuşturmaya yeter.

Haberin Devamı

Yazarlar