Püf Noktası 1 Kase Cacık Kaç Kalori? Cacığın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Kase Cacık Kaç Kalori? Cacığın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

22.10.2021 - 15:13 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığına olan katkıları oldukça fazla olan ve insanlar için iyi bir kalsiyum kaynağı olarak belirtilen yoğurttan pek çok farklı tarif yapılabilmektedir. Bunların başında da cacık gelmektedir. Cacık salatalık ve yoğurdun bir araya gelerek oluşturduğu sağlıklı bir besin maddesi olarak ifade edilmektedir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen cacığa diyet listelerinde de sıkça yer verilmektedir. Peki, 1 kase cacık kaç kalori? Cacığın protein, vitamin ve besin değerleri neler olmaktadır? İşte, cacık hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detaylar.

1 Kase Cacık Kaç Kalori Cacığın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Cacık, özellikle içinde bulunan vitaminler sayesinde sindirim sistemi üzerinde faydaları fazla olan bir besin maddesi olmaktadır.

Haberin Devamı

1 Kase Cacık Kaç Kalori?

Probiyotikler açısından zengin yoğurttan yapılan cacık kemik sağlığına, soğuk algınlığına, bağırsak florasını düzenlemeye ve yüksek tansiyona kadar pek çok alanda insana faydalar sunmaktadır. 1 kase cacık yaklaşık olarak 310 gram olmakta ve 128kcal değerine sahip bulunmaktadır.

Cacığın Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Cacık sağlığa olan faydalarının yanında içinde yer alan bileşikler ve antioksidanlar sayesinde cilt güzelliği üzerinde de olumlu katkıları olan bir aperatif olarak değerlendirilmektedir. A, B ve C vitaminleri bakımından zengin olan ve kilo vermeyi destekleyici özelliği bulunan cacığın pek çok hastalığın tedavi edilmesinde hatta önlenmesinde fayda sağladığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

100 gram bir cacıkta bulunan protein miktarı 2.0 gram olarak ifade edilmektedir.

100 gram bir cacıkta bulunana vitamin değeri A vitamini açısından 39.0 C vitamini açısından 3.1 mg olmaktadır.

 

Yazarlar