Yaşam 15 saniyede bir YouTube'a video yüklüyor! Gizli yöntemle paraya para demedi

15 saniyede bir YouTube'a video yüklüyor! Gizli yöntemle paraya para demedi

13.10.2023 - 06:49 | Son Güncellenme:

Günümüz dünyasında kolay yoldan para kazanmayı birçok kişi istiyor. Avustralya'da yaşayan bir Youtuber da bu kişilerden biri. ABD'li bilişimci sadece saniyeler içinde milyonlarca dolar kazanıyor. Kurduğu sistemle kimilerinin takdirini kazanan kimilerini de adeta çıldırtan adamın, herkesten gizlediği yöntem ise büyük merak konusu. İşte Van de Paar'ın şifresi...

15 saniyede bir YouTubea video yüklüyor Gizli yöntemle paraya para demedi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - 18 yıldır yayın hayatına devam eden video platformu Youtube, 2005 yılının şubat ayından beri birçok insanın vazgeçilmezi olmayı başardı. Günümüzde birçok insanın yemek yerken ya da bilmediği bir konuda bilgi sahibi olmak isterken dahi kullandığı bu dijital platform, bünyesinde yaklaşık 800 milyonun üstünde video barındırıyor. Üstelik bu videoların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Kullanıcılar belirli aralıklarla platforma video yüklemeye devam ederek algoritmik açıdan kendilerine avantaj sağlayacak bir strateji izliyor. Ancak içlerinde biri var ki onun algoritması oldukça farklı. Kişisel hesabında tam 2 milyon video yüklü bulunan Avustralya'da yaşayan Youtuber Roel Van de Paar, inanılması güç bir şeyi yapıyor. Sadece 15 saniyede bir hesabına video yükleyen Van de Paar, herkesi şaşkınlığa sürüklemeye devam ediyor. Peki Van de Paar, bu inanılması zor hareketi tam olarak nasıl başarıyor? İşte cevabı.

Haberin Devamı

15 saniyede bir YouTubea video yüklüyor Gizli yöntemle paraya para demedi

GİZLEDİĞİ SIR VE YÖNTEM NE?

Roel Van de Paar, özel bir teknoloji şirketinde test mühendisi olarak şef pozisyonunda görev yaparken diğer yandan da başka bir şirkette direktör olarak çalışıyor. Yani aynı anda tam iki işte birden çalışıyor. Bu kadar yoğun bir tempoda yine de vaktini Youtube'a ayırıyor ve her 15 saniyede bir bu platforma video yüklüyor. Şaşırtıcı ve tuhaf. Peki nasıl?

Avustralya'da yaşayan Van de Paar, sanılanın aksine vaktinin çoğunu Youtube'ta geçirmiyor. Bilişimci olması, ona aynı anda birçok şeyi kolaylıkla yapıyor gibi görünmesinde önemli bir avantaj sağlıyor sadece. Bilişim teknolojisiyle haşır neşir olması ona yazılım, bilgisayar ağları, donanım gibi araçları kullanarak bir sistem kurmasında fayda sağlıyor. Böylelikle Van de Paar, istediği teknolojiyi bilgisayarla yaratabiliyor. Tam da bu yüzden onun saniyeler içinde Youtube'a video yüklemesi aslında çok da zor bir şey değil.

Haberin Devamı

2 milyon videonun geneli yalnızca 1-2 dakikalık sürelerden oluşuyor. İlk başta bir intro oluyor. Ardından Roel Van de Paar, kendini çektiği birkaç saniyelik bir konuşma yapıyor ve videonun sonunda "Kanala abone olmayı unutmayın" diyerek ekranı kapatıyor.

15 saniyede bir YouTubea video yüklüyor Gizli yöntemle paraya para demedi

HER İŞİNİ BİLGİSAYARA YAPTIRIYOR

Avustralya'da yaşayan fenomen, bakıldığında oldukça basit bir akışı olan 2'şer dakikalık bu videoları birkaç komutla otomatik bir şekilde bilgisayara yaptırıyor. Bu videonun oluşturulması ve YouTube'a yüklenmesi ise en fazla 1 dakika sürüyor. Yani tüm bu videolar için uzun mesailer yapmasına öyle pek de gerek kalmıyor.

Videolarında kısa kısa teknolojiye dair teknik konulardan bahseden ve videonun sonunda izleyicilerine bir soru sorarak cevabını da sona saklayan Van de Paar'ın şu anda 129 bin abonesi var. Kanalındaki videolar içerik bakımından normal bir günde normal bir kişinin ilgisini çekecek konular değil ancak ilgilisi için oldukça faydalı. Arama motoruna girip herhangi bir konu aradığınızda Van de Paar'ın videolarına rastlama olasılığınız da çok yüksek. İlgi çekici değil belki ama kurduğu sistem işe yarar ve sürdürülebilir.

15 saniyede bir YouTubea video yüklüyor Gizli yöntemle paraya para demedi

BAZILARINA GÖRE 'HAKSIZLIK' YAPIYOR

Roel Van de Paar'ın hikâyesini duyanlar yaptığı şeyi ilgi çekici buluyor ve ondan övgüyle bahsediyor. Ancak Youtube'ta bir türlü istediği şöhrete kavuşamayan bazı fenomen adayları ise onun yaptığını bir 'haksızlık' olarak yorumluyor. Van de Paar, onlara göre emek harcayan kişilere haksızlık yapıyor.

Haberin Devamı

Onun sadece 15 saniye içinde platforma bir video yüklemesini inanılmaz bulanlar, Van de Paar'ın amacını gerçekten çok merak ediyor. Herkesin bu soruya verdiği cevap ise oldukça basit: 'Kolay yoldan sürdürülebilir bir gelir edinmek'. Bakıldığında Paar'ın kurduğu sistem tam da bu amaca hizmet ediyor.

Oturduğu yerden hiçbir şey yapmadan sadece birkaç bilgisayar komutuyla Youtube'a video yükleyen Roel Van de Paar, 2022 yılında 'YouTube'a en çok video yükleyen hesap' ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Van de Paar'ın en zahmetsiz şekilde platformdan gelir elde etmesinin yapay zeka çağında ne kadar devam edebileceği ise önümüzdeki dönemlerde yanıtını bulabilecek bir soru olarak şimdiden merak uyandırıyor.

Yazarlar