Yaşam 3 bacak, 2 cinsel organla doğdu! Ailesinin 'uğursuz' dediği 'Kral'

3 bacak, 2 cinsel organla doğdu! Ailesinin 'uğursuz' dediği 'Kral'

20.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Doğumunu yaptıran ebe çığlık attı. Annesi de bebeğini görünce ebenin neden böyle bir tepki verdiğini hemen anladı. Babası ise onun bu şekilde doğmasını Tanrı'nın isteğine bağladı. Ancak batıl inançların hüküm sürdüğü köyde 3 bacak ve 2 cinsel organla doğan bebek bir ceza olarak görüldü ve uğursuz kabul edildi. Sonrasında yaşananlar ise filmleri aratmadı.

3 bacak, 2 cinsel organla doğdu Ailesinin uğursuz dediği Kral

Derleyen: Betül Topaklı / Milliyet.com.tr - Frank Lentini, 1889 yılında İtalya'da 12 çocuklu bir ailede doğdu. Ailesi Frank’in ikiz kardeşiyle beraber dünyaya gelmesini bekliyordu ancak o tekti. Beraberinde ikiz kardeşini getirememişti ama anne karnındayken meydana gelen komplikasyonlardan ötürü parazit ikiziyle tek vücut olarak dünyaya gözlerini açmıştı. Ancak yaşanan bu talihsiz durum Frank’in hayatı boyunca çok zor zamanlar geçirmesine neden olacaktı.

Haberin Devamı

3 bacak, 2 cinsel organla doğdu Ailesinin uğursuz dediği Kral

“Doğumunu yaptıran ebe çığlık attı. Annesi de oğlunu görünce ebenin neden böyle bir tepki verdiğini hemen anladı. Babası ise onun bu şekilde doğmasını Tanrı'nın isteğine bağladı. Ancak batıl inançların hüküm sürdüğü köyde, halk Frank'i bir ceza olarak gördü ve uğursuz kabul etti. Çünkü Frank, ikiz kardeşinin cinsel organını ve bir bacağını taşıyordu. Yani iki cinsel organı, 3 bacağı ve bacaklarda 16 ayak parmağı bulunuyordu. Bu da onu tüm insanlardan farklı yapıyordu.”

ÜÇÜNCÜ BACAĞINI, SAĞ BACAĞINA BAĞLIYORDU

Fazla organlara sahip olması nedeniyle ailesini ve görenleri şaşkına uğratan Frank, küçükken üçüncü bacağının üzerine basabiliyordu ancak bacağını yürümek için hiç kullanamadı. Çünkü bacağı 6 yaşından sonra hiç uzamadı. Frank büyüdükçe de bacağı kısa kaldığı için zamanla bacağının üzerine basamaz hale geldi. Bu yüzden üçüncü bacağını, sağ bacağına bağlamaya başladı. Tüm insanlardan farklı olarak üç bacağı olan Frank için annesi özel pantolonlar dikiyor, ayakkabıcıya üç ayakkabı sipariş veriyordu.

GÖRÜNÜŞÜNDEN NEFRET EDİYORDU

Frank'in tüm bacaklarının birbirinden farklı boylarda olması yaşamını bir hayli zorlaştırıyordu. Doktorlar, Frank'in üçüncü bacağının omurgasına yakın olduğunu, kesildiği takdirde felç kalabileceğini söylüyordu. Bu yüzden Frank operasyon geçirme şansı elde edemedi. Üstelik insanlar onu meraklı gözlerle incelediği için Frank, çocukken görünüşünden nefret ediyordu. Fakat zamanla durumu kabullendi ve hayatına odaklanmaya karar verdi.

Haberin Devamı

3 bacak, 2 cinsel organla doğdu Ailesinin uğursuz dediği Kral

AİLESİ FRANK’İ TEYZESİNİN YANINA GÖNDERDİ

Herkesten farklı bir görünüşe sahip olan Frank, halk arasında 'Üç Bacaklı Adam' ve uğursuz olarak anılmaya başladı. Frank'in ailesi yöneltilen olumsuz tepkilere daha fazla dayanamadı ve oğullarına bakamayacaklarını düşündükleri için onu teyzesine emanet etti. Teyzesi de kısa bir süre yeğenine baktıktan sonra Frank'in uğursuz olduğuna dair sözlere ikna olup onu, engellilerin bulunduğu bir yetimhaneye gönderdi.

'UĞURSUZ’DAN 'KRAL’A UZANAN BİR HAYAT

Frank yetimhanede; zihinsel engelli, duyamayan, konuşamayan çocukları görünce kendinin o kadar da kötü durumda olmadığını düşünmeye başladı. Gördükleri onun daha da hırslanmasını sağlamıştı. Bu durum asla pes etmemesini sağlayacağı gibi vücudunda bulunan üçüncü bacağı kullanmasına da yol açacaktı. Teyzesi iyi ki onu yetimhaneye göndermişti. Çünkü orada yaşadıkları Frank için  ‘motivasyon kaynağı' olmuştu.  

“Frank artık bisiklet sürebiliyor, ip atlayabiliyor, buz pateni yapabiliyor ve futbol oynayabiliyordu. Kendini sürekli geliştiren Frank, İtalya'dan ABD'ye doğru yola çıktı ve sirk sanatçısı oldu. Kısa süre içinde Frank'in şovları meşhur oldu ve üç bacağı sayesinde avantaj yakaladı. Şehir şehir gezip turnelere çıkan Frank, artık 'Kral' olarak anılmaya başladı.”

3 bacak, 2 cinsel organla doğdu Ailesinin uğursuz dediği Kral

HAYATINI KALEME ALIP HER ŞEYİ ANLATTI

Kısa zamanda büyük bir şöhret yakalayan Frank, bu durumu iyi bir amaç uğruna kullanmaya karar verdi. Otobiyografisini kaleme aldı ve kitabını şovlarında satmaya başladı. Kitapta sorunları ile nasıl başa çıktığını anlattı ve insanlara umut oldu. Frank, kitabında fazla uzuvlarından rahatsız olmadığını şu şekilde dile getirdi: “Fazladan bacağımın olması beni rahatsız etmiyor. Normal bir insan gibi yaşayabiliyorum. Kolayca yürüyorum, koşuyorum, zıplıyorum. Bisiklet biniyorum, kendi arabamı sürüyorum, buz pateni yapıyorum ve ata biniyorum. Hatta yüzebiliyorum da. Üstelik avantajım da var. Üçüncü bacağımı dümen olarak kullanıyorum.”

Haberin Devamı

EVLENDİ VE ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Frank, 30 yaşına geldiğinde ABD vatandaşı oldu ve Theresa Murrey ile evlendi. Çiftin evliliğinden dört sağlıklı çocuğu oldu. Frank, 28 yıllık evliliğinin ardından Theresa'dan ayrıldı. Helen Shupe ile yeni bir aşka yelken açan Frank’in 1966 yılında hayata gözlerini yummasına neden olan hastalık ise akciğer yetmezliği oldu. 77 yaşında vefat eden Frank, ömrünün son anına kadar şovlarını sürdürdü.

Yazarlar