Yaşam Anneyi unuttunuz kızlarını kurtarın

Anneyi unuttunuz kızlarını kurtarın

20.02.2011 - 02:51 | Son Güncellenme:

Anneleri öldürüldü... Katil ise babalarıydı... Artık hem bu acıya dayanmaya çalışıyor onlar hem de dik durarak yaşamaya. Ayşe Paşalı’nın kızı Burcu, TBMM’ye bir mektup yazarak kendisi ve iki kardeşi için eğitim desteği istedi

Anneyi unuttunuz kızlarını kurtarın

‘Boşandığı gerekçesiyle’ koruma altına alınmayan ve sonunda kendisini ölümle tehdit eden eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı’nın kızı Burcu Mürüvvet Paşalı, TBMM’ye mektup yazarak hem kendi hem de iki kardeşi için öğrenim bursu sağlanılmasını istedi. Paşalı, “Annemin ölümü nedeniyle bize acınmasını değil, sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.
Devletin korunma talebini geri çevirip göz göre göre ölüme sürüklediği Ayşe Paşalı’nın en büyük kızı Burcu Mürüvvet Paşalı... Şimdi hem o büyük acıyla ayakta durmaya çalışıyor hem de kardeşlerine sahip çıkmaya... Ama hayat artık ne onun için ne de kardeşleri için kolay. Erasmus programıyla gittiği İspanya’da eğitimine devam ederken, annesinin ölüm haberini alınca apar topar Türkiye’ye gelen ve duruşmalarda da hazır bulunan Burcu Paşalı’nın uçak biletini dahi borçlanarak aldığı ortaya çıktı. TBMM’de bazı milletvekillerine ve resmi kurumlara mektup gönderen Burcu Paşalı hem kendi hem de kardeşleri için eğitim desteği istedi. İşte o acı mektup:

‘Tek desteğimizi kaybettik’
“Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Erasmus Programı ile İspanya Cadiz Üniversitesi’nde değişim öğrencisiyim. 15 yaşında lise 2. sınıf öğrencisi Buse Gül ve 11 yaşında ilkokul 6. sınıf öğrencisi Yağmur Paşalı adında 2 kız kardeşim daha var. Annem Ayşe Paşalı’nın babam tarafından acımasızca öldürülmesi neticesi, hayatta tek desteğimiz olan annemizi ne yazık ki kaybettik. Bu akademik dönemin sonunda Türkiye’ye dönerek eğitimime Hacettepe Üniversitesi’nde devam edeceğim. Maddi olarak herhangi bir desteğim ya da gelirim bulunmamaktadır. Okul masraflarımı karşılamak benim için hemen hemen imkânsız hâlâ geldiğinden kuruluşunuzca, mümkün olduğu taktirde tarafıma ve kardeşlerime öğrenim bursu sağlanmasını saygıyla dilerim.”

Haberin Devamı

‘Umarım hepsi geride kalır’
Milliyet’e konuşan Burcu Mürüvvet Paşalı, “Annemin ölümü nedeniyle bize acınmasını değil, sahip çıkılmasını istiyorum. Erasmus programından gelen burs, harcamalarımı karşılamıyor. Sıkıntı çekiliyor elbet. Devlet kardeşlerime eğitim yardımı sağlıyor. Teşekkür ederiz. Onların eğitimini ve geleceğini düşünüyorum. Kendi eğitimimi en kısa sürede tamamlamayı arzuluyorum. Umarım bunların hepsi geride kalır” dedi. Paşalı, annesinin ölümünü anlattığı İspanya’daki arkadaşlarının şaşkınlık yaşadığını, İspanya’da annesi konumunda olan insanların özel koruma programına alındığı bilgisini verdiklerini de kaydetti.

Yazarlar