Yaşam Bandırma’da gemi battı

Bandırma’da gemi battı

15.09.2008 - 02:53 | Son Güncellenme:

Bandırma Limanı’ndan İstanbul Ambarlı Limanı’na hareket eden Ro-Ro gemisi, kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra battı. 1 yolcunun öldüğü, 34 kişinin de kaybolduğu faciada 67 kişi kurtarıldı

Bandırma’da gemi battı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde limandan İstanbul’a gitmek üzere hareket eden Hayat N adlı Ro-Ro gemisi, kıyıdan 300 metre açıldıktan sonra battı. Hatalı yükleme sonucu battığı sanılan gemideki yolculardan ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 67 kişi kurtarıldı. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde, gemide bulunduğu sanılan 30’dan fazla kişiden haber alınamıyordu.
Hayat N isimli Ro-Ro gemisi dün 23.30 sıralarında Bandarma Limanı’ndan yüklediği 73 kamyon ve 2 otomobil ile İstanbul Ambarlı Limanı’na gitmek üzere hareket etti. Gemi limandan açıldıktan 300 metre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle yan yatarak battı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yaklaşık 6 dakika gibi kısa bir sürede sulara gömülen gemiden atlayan bazı yolcular denizde çırpınmaya başladı. 

Balıkçılar yardıma koştu
Can pazarı yaşayan yolcuların yardımına ilk önce liman görevlileri ve çevredeki balıkçı tekneleri yetişti. Bazı yolcular kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya ulaşırken, yardıma gelenler 67 yolcuyu denizden çıkardı. Yaralı olarak kurtarılan 24 kişiden Özer Erdoğan (42) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

‘Gemide 101 kişi var’
Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, İstanbul Shipping adlı firmaya ait 118 metre boyundaki gemide mürettebatla birlikte 101 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Ancak bilet kesilmediği için gemide tam olarak kaç kişinin bulunduğu öğrenilemedi.
Yaralılardan 18’inin Güven Karahan Devlet Hastanesinde, 10’unun da Kapıdağ Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Kapıdağ Devlet Hastanesindeki yaralıların isimleri şöyle: “Ufuk Bitiş, Mehmet Ali Çakıroğlu, Abdurrahman Ayday, Ahmet Ayday, Zeki Ayday, Necdet Çevik, Hüseyin Arıkan, Erkan Damar, Bülent Bingöllü ve Muammer Eroğlu.”
Vali Hatipoğlu da, kurtarma çalışmaları için tüm imkânların seferber edildiğini, ancak haber alınamayan kişi sayısının en az 34 olduğunu söyledi. Arama kurtarma çalışmaları için Erdek Mayın Filo Komutanlığı’ndan bir arama kurtarma gemisi ile gece görüşü özelliğine sahip 2 helikopter de bölgeye gönderildi.

Yazarlar