Zayıflamaya Yardımcı Meyveler

Şimdi tam da zamanı. Artık yaz geldi, sofralar taze sebze ve meyvelerle daha da renklenecek. Üstelik yaz boyunca yüzmek, bisiklete binmek, uzun yürüyüşler yapmak gibi fiziksel aktiviteler için çok daha fazla zaman bulacağız. Elbette fazla kilolardan kurtulmak için de. Yaz mevsimi bize bu konuda geniş seçenekler sunuyor.

Gelin bugün yaz aylarında fazla kilolarından kurtulup hafiflemek isteyenlere yardımcı olacak meyvelerden söz edelim. Bu meyveleri nasıl tüketmek gerektiği üzerinde duralım.

Su deposu karpuz: Yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden biri karpuz. Öncelikle kelimenin tam anlamıyla bir su deposu karpuz. Yani sıcak günlerde bedeninizin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamak için önemli bir kaynak. Tüketildiğinde tokluk hissi de yaratır.

Haberin Devamı

Ama dikkat! Karpuz aynı zamanda şeker de içerir. Bu yüzden yaz mevsiminin bu güzel meyvesinden yararlanırken miktarı konusunda abartıya kaçmayın. Gün boyu, bir ince yarım ay dilimi karpuz tüketebilirsiniz. Fazlası, içerdiği şeker nedeniyle yarar sağlamaz.

Armut tokluk hissi sağlar: Armut da elmanın hemen ardından sıklıkla tüketilebilecek bir meyve. Bol C vitamini içerir; ayrıca kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Armut tükettiğinizde kendinizi uzun süre tok hissedersiniz. Ayrıca armut, lif deposudur. Bu özelliğiyle de sindirim sisteminizin etkili çalışmasına yardımcı olur.

Peki bir günde ne kadar armut tüketmek doğrudur? Bence bir tane büyük boy armut bir gün için idealdir. Bu konuda da fazlaya kaçmamakta fayda var.

Metabolizma hızlandıran yaban mersini: Gözlemlerime göre ülkemizde çok yaygınlıkla tüketilmeyen yaban mersini çok özel bir meyve. En önemli özelliği etkili bir antioksidan olması. Düzenli tüketildiğinde insülin direnci, yüksek tansiyon ve kötü kolesterole karşı bir kalkan işlevi de görür.

Ama yaban mersininin kilo verme konusunda en önemli etkisi metabolizmayı hızlandırması. Hatta şöyle söyleyeyim, yaban mersini metabolizmayı hızlandırmakla kalmaz, koşturur!

Bir gün içinde bir büyük su bardağı dolusu yaban mersini tüketebilirsiniz. Bu arada yeri gelmişken bu meyvenin şeker oranının düşük olduğunu da hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

Yazın güzeli çilek: Şimdi de gelelim kırmızı rengi ve kokusuyla baş döndüren çileğe. Çilek, kilo vermek isteyenlerin tüketmesinde fayda olan bir meyve. Neden mi? Çünkü antosiyanin içerir. Ne mi bu antosiyanin? Kilo vermek isteyenlerin en çok ihtiyacı olan bir tür antioksidan. Kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerde bulunur. En önemli etkilerinden biri vücutta depolanmış yağların yakımına yardımcı olmaktır.

Kan şekerini dengede tutması, kabızlığa iyi gelip sindirim sistemini düzenlemesi de cabası.

Fakat çilek tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Çilek bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olur. Üstelik bu durum bazen aşırı miktarda tüketilmese bile ortaya çıkabilir. Eğer böbrek yetmezliği sorununuz varsa da çilek tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın. Çünkü çileğin içeriğindeki fosfor ve potasyum böyle durumlarda sorun yaratabilir.

Haberin Devamı