Sağlık Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Çay Ağacı Yağı Cilt ve Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Çay Ağacı Yağı Cilt ve Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

03.12.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Çay ağacı yağı Avustralya'ya özgü bir bitkiden elde edilen esansiyel bir yağdır. Alternatif tıpta özellikle saç ve cilt problemlerinde kullanılan çay ağacı yağının faydaları çoktur. Siyah nokta, sivilce (akne), tırnak mantarı tedavisinde oldukça kullanılan çay ağacı yağı kozmetik ürünlerinin içinde de bulunur. Ancak çay ağacı yağını kullanırken dikkat etmek gerekir. Aşırı tüketimi zarara yol açabilir. Çay ağacı yağı cilt ve saç bakımı için nasıl kullanılır? diyorsanız “Çay ağacı yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar Çay Ağacı Yağı Cilt ve Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır

Faydaları saymakla bitmeyen çay ağacı yağı alternatif tıpın yanı sıra kozmetik sektörün de olduk kullanılır. Günümüzde birçok kozmetik, cilt üzerine uygulanan ilaç ve temizlik ürünü içerisinde bulunur.

Haberin Devamı

Çay ağacı yağının faydaları oldukça geniştir. Cilt sağlığını koruyan çay ağacı yağı aynı zamanda sedef hastalığına da iyi gelmektedir.

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

- Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için ciltte şişme ve tahrişlerin tedavisinde kullanılır.
- Bu yağ cilt gözeneklerinde biriken yağı ve kiri derinlemesine temizleyerek cildi de arındırır.
- Ayrıca çay ağacı yağı kuru ve kaşıntılı ciltleri de hızlı bir şekilde tedavi eder.
- Bu çay ağacı yağı aynı zamanda sedef hastalığını da tedavi eder.
- Bağışıklık sistemini koruyan çay ağacı yağı öksürük ve burun tıkanıklığı gibi sorunların da önüne geçiyor.
- Saç sağlığı için de kullanılan çay ağacı yağı saçtaki kepeklenmeyi de hızlı bir şekilde önlüyor.
- Cilt sağlığını koruyan çay ağacı yağı vücutta meydana gelen çıban ve sivilceleri de iyileştiriyor.
- Çay ağacı yağı tırnak batması ile oluşan iltihapları da hızlı bir şekilde gideriyor.
- Çay ağacı yağı diş etleri ile ağız yaralarının da önlenmesinde etkili rol oynuyor.
- Çay ağacı yağı ağız kokularını da hızlı bir şekilde önlüyor.

Haberin Devamı


Çay Ağacı Yağı Cilt ve Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

Çağ ağacı yağı genel olarak cilt ve saç bakımının yapılması için kullanılır. Bu yağ su ile seyreltilerek cilde sürüldüğünde cildi yağdan ve kirden derinlemesine temizler. Aynı zamanda bu yağ akne ve sivilce tedavisinde de rahatlıkla kullanılmaktadır. Çay ağacı yağı genel olarak sedef hastalığının etkilerini azaltarak saç bakımında kullanılır. Bu yağ sayesinde saç kısa sürede uzar. Ayrıca bu yağ saçtaki kepeklenme sorununu da çözer.

Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

Çay ağacı yağı ürünleri genellikle dilüe edilmemiş (seyreltilmemiş) %100 saf yağ şeklindedir. Cilt üzerine yapılacak uygulamalarda ise gücü %5-50 arasında değişen ürünlerin kullanılması önerilir. Çay ağacı yağının birçok kullanım alanı mevcuttur:

- Çay ağacı yağı, doğal el dezenfektanı yapımında kullanılabilir. 

- Çay ağacı yağı eklembacaklıların uzak tutulmasına yardımcı olabilir.

- Çay ağacı yağının antibakteriyel etkisi koltuk altında terlemeyle birlikte oluşan kokunun dindirilmesinde faydalı olabilir. Normalde ter, kokusuz bir salgıdır.

Haberin Devamı

- Çay ağacı yağı küçük kesik ve sıyrıkların dezenfeksiyonunda etkili olabilir. Bu etkisinden yararlanmak için önce yara yeri temiz su ve sabunla temizlenmelidir.

- Küçük yara ve sıyrıklardaki antiseptik etkisine ek olarak çay ağacı yağı yara iyileşmesinde de vücudun normal fonksiyonlarını destekleyici özellik gösterebilir.

- Çay ağacı yağı akne ile mücadelede önemli bir topikal ajan olarak kullanılabilir. Çeşitli çalışmalar hem akne sayısı hem de bu lezyonların seyri üzerinde etkili olabileceğini göstermiştir.
- Tırnak mantarı tedavisinde kullanılan uygulamalara ek olarak çay ağacı yağı arometarpisinden faydalanılması bu problemin giderilmesinde katkı sağlayabilir.

- Yapılan çeşitli araştırmalar göstermiştir ki çay ağacı yağı kullanımı diş kaybı ve kötü ağız kokusu gibi problemlere neden olan mikroplar ile mücadelede katkı sağlayabilen bir uygulamadır. Bir bardak ılık suyun içine bir damla çay ağacı yağı damlatılarak oluşturulan solüsyonlar ağızda 30 saniyeliğine gezdirilmek suretiyle uygulanabilir. Diğer gargaralarda olduğu gibi çay ağacı yağı ile yapılan gargara solüsyonlarının da kesinlikle yutulmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar Çay Ağacı Yağı Cilt ve Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır

 

 

Çay Ağacı Yağının Sağlığa Yararları

Çay ağacı yağı doğal bir dezenfektan görevi görür. Bazı yapılan çalışmalara göre temizlik malzemelerine çay ağacı yağı damlatıldığında dezenfektan olarak da kullanılabilir. Bu yağ soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda mikropları da önlemeye yardımcı olur. Ayrıca böceklere karşı çay ağacı yağı rahatlıkla kullanılabilir. Terleme ve koltuk altı kokusunu da önleyen çay ağacı yağı deodorant olarak da kullanılabilir.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı yağının farklı şekilde kullanılma yöntemleri bulunmaktadır. Çay ağacı yağı cilt ve saç temizliğinde genellikle su ile seyreltilerek kullanılır.

Yazarlar