Aile CHP, çocuk cinayetlerinin araştırılmasını istedi

CHP, çocuk cinayetlerinin araştırılmasını istedi

07.05.2014 - 14:21 | Son Güncellenme:

CHP, çocuk cinayetleri ile çocukların uğradığı her türlü cinsel istismar, saldırı ve sömürü olaylarının önlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, çocuk cinayetlerinin araştırılmasını istedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, çocuklara yönelik korkunç şiddet olaylarıyla karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Gerekçede, Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, Türk Ceza Kanunu'nun, "çocukların cinsel istismarı" başlıklı 103. maddesi çerçevesinde 2006 yılında açılan dava sayısının 2 bin 414 olduğunu, bu rakamın 2011'de 16 bin 827'ye yükseldiğine işaret edildi.

Uluslararası Çocuk Merkezi'nin verilerine göre de Türkiye'de Ocak 2010 ile Kasım 2013 arasında 377 çocuğun cinsel istismara uğradığı vurgulanarak, "Resmi olmayan istatistikler ise Türkiye'de her 3 kız çocuğundan birinin, her 5 erkek çocuğundan birinin cinsel istismara maruz kaldığını göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

Son günlerde çocukların maruz kaldığı şiddet olaylarına cinayetlerin de eklenmeye başlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "2014 yılının başından bu yana 13 çocuğumuz ölü bulunmuştur. Bu çocuklardan 4'ünün canice öldürüldüğü kesinleşirken, diğer çocuklardan 4'ünün bedeni havuz ve su kuyularında, 3'ü dağlık alanda, biri ise inşaatta bulunmuştur. Çocuk Hakları Merkezi'nin 'Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı 2013 Raporu'na göre 2013 yılında Türkiye'de devlet eliyle ya da ihmalinden 633 çocuk ölmüş, iş kazaları nedeniyle ise 89 çocuk hayatını kaybetmiştir. Şu anda sadece Jandarma sorumluluğundaki bölgelerde bin 449 çocuğumuzun kayıp olduğu belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Bu tablo karşısında, çocuk cinayetleri ve çocukların uğradığı her türlü şiddet, cinsel istismar, saldırı ve sömürü olaylarının önlenmesi için alınması gereken acil tedbirlerin belirlenmesi için hiç vakit kaybetmeden bir Meclis Araştırması açılması hayati önem taşımaktadır."

Yazarlar