Sağlık Çiğ Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Aç Karnına Çiğ Yumurta İçilir Mi?

Çiğ Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Aç Karnına Çiğ Yumurta İçilir Mi?

16.12.2020 - 14:27 | Son Güncellenme:

Günümüzde çiğ yumurta farklı sebeplerden dolayı bazı kişiler tarafından tüketilmektedir. Bu nedenle sizler için Çiğ yumurtanın faydaları nelerdir? Aç karnına çiğ yumurta içilir mi? Çiğ yumurta nasıl tüketilir? Detaylı olarak derledik.

Çiğ Yumurtanın Faydaları Nelerdir Aç Karnına Çiğ Yumurta İçilir Mi

Çiğ yumurta yüksek oranda proteine sahip olan ve içeriği bakımından tüketildiğinden pek çok sayıda fayda sağlayan bir üründür.

Haberin Devamı

Çiğ Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Özellikle spor yapan kişiler ve gelişme çağında olan çocukların kas ve ya kemik yapılarının güçlenmesi adına her gün yumurta tüketmeleri önemle tavsiye edilmektedir. Çiğ yumurtanın kişilerin vücuduna olan faydaları şu şekildedir. Bunlar;

Ses Tellerine Etkisi

Çiğ yumurta içmek her zaman için ses tellerinin güçlenmesine ve de sağlıklı çalışmasına destek olur. Boğaz enfeksiyonlarının bir miktar azalmasını sağlar.

Toksinlere Etkisi

Yumurta içerisinde güçlü bir antioksidan barındırdığı için vücut içinde biriken toksinlerin kısa bir sürede vücuttan atılmasına destek olur.

Hücre Yenileme Etkisi

Çiğ yumurta içilmesi hücrelerin yenilenmesini sağladığı nedeniyle yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca cildin daha da geç kırışmasını sağlar. Genç kalabilmek ve de sorunsuz cilt adına çiğ yumurta içmenin yaygın olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

Böbreklere Etkisi

Böbreklerin taş ve ya kumdan temizlenmesine destek olmaktadır. Böbrek ağrıların önleyen çiğ yumurta daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

Enerji Deposu

Günümüzde sporcular tarafından tüketilen çiğ yumurta, önemli enerji kaynağı olmaktadır. Sabahları içilen çiğ yumurta gün içinde daha da enerjik olmaya destek olup uzun süre bir tokluk hissi de vermektedir.

Kemik Gelişimine Etkisi

Çiğ yumurta tüketilmesi kemik ve kas gelişimine destek olduğundan spor yapan bireylerin, çocukların tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kadınlarda fazla rastlanan erken menopoz dönemi kemik erimelerine de çiğ yumurta içilmesi etkili olmaktadır.

Çiğ Yumurtanın Zararları Nelerdir?

Pek çok sayıda hastalığa oldukça faydalı olan çiğ yumurtanın bazı durumlarda zararlı olduğu da görülmektedir. Kolesterolü yüksek olan kişilerin yumurta tüketimlerine dikkat etmesi her zaman tavsiye edilir. Çiğ yumurtayı tüketirken kişiler tarihine mutlaka dikkat etmelidir. Uzun süre bekletilen çiğ yumurtalar zehirlenmelere yol açabilir. Buna ek olarak, çiğ yumurta bazı alerjik reaksiyonlara da sebep olmaktadır.

Aç Karnını Çiğ Yumurta İçilir mi?

Günümüzde çiğ yumurta aç karnına tüketilebilir. Ancak tadı ve kokusu bakımından zordur. Bu nedenden dolayı 1 adet yumurta ile 1 bardak süt karıştırılıp içilmesi önerilebilir. Sporcular tarafından sabahları güne başlamadan öncesinde çiğ yumurtayı bu şekilde tüketmek daha sağlıklı hissetmelerini ve de daha çok enerjik kalmalarını sağlamaktadır.

 

Yazarlar