Sağlık Çocuklarda Ve Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Anlaşılır? Bebeklerde Su Çiçeği Tehlikeli Midir, Kaç Gün Sürer?

Çocuklarda Ve Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Anlaşılır? Bebeklerde Su Çiçeği Tehlikeli Midir, Kaç Gün Sürer?

11.09.2021 - 13:49 | Son Güncellenme:

Çocukluk döneminde yaşanan birçok hastalık vardır. Bu hastalıklardan birisi de su çiçeğidir. Su çiçeği hastalığını her çocuk geçirir. Ebeveynler su çiçeğinin nasıl anlaşılacağını ve belirtilerini internet üzerinden araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Çocuklarda ve bebeklerde su çiçeği nasıl anlaşılır? Bebeklerde su çiçeği tehlikeli midir, kaç gün sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar. Su çiçeği çocukluk döneminde görülen bir hastalık türüdür.

Çocuklarda Ve Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Anlaşılır Bebeklerde Su Çiçeği Tehlikeli Midir, Kaç Gün Sürer

Çocuklarda ve Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Anlaşılır?

Haberin Devamı

Yeni doğan bebekler büyümeye başladıkça bazı hastalıklar geçirir. Bu hastalıklara bebeklik veya çocukluk hastalıkları ismi verilir. Özellikle bu hastalıkların bulaşıcı olması sebebiyle dikkat edilmesi gerekir. Su çiçeği bu hastalıklardan biridir. Çocuklar bu durumlarda bazı belirtiler göstererek, anne ve babaları korkutabilir. Fakat bu hastalıklar her çocuğun yaşadığı hastalıklardır. Su çiçeği genellikle yüksek ateşle ortaya çıkar. Çocuklarda ateşin yükselmesiyle büyük bir sorun haline gelir. Su çiçeğinin belirtileri herkes tarafından merak ediliyor. Anne ve babalar bu konuda pek çok araştırma yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

Su çiçeği hakkında bilgi sahibi olmak, erken müdahale yapılmasına yardımcı olur. Belirtilerin iyi şekilde takip edilmesi su çiçeğinin olup olmadığını anlamak için yeterli olacaktır. Su çiçeğinin başladığı ilk 1 - 2 gün fazla belirti görülmez. Fakat zaman geçtikçe yüksek ateşle beraber ciltte döküntüler görülmeye başlanır. Bu iki durum su çiçeğinin en belirgin belirtileridir. 

Haberin Devamı

 

 Bebeklerde Su Çiçeği Tehlikeli midir? Kaç Gün Sürer?

 Su çiçeği olan bebeklerde görülen belirtiler yakından takip edilmelidir. Kesin tanı koyulduğunda tedavi sürecinin başlatılması gerekir. Su çiçeği tehlikeli bir hastalık değildir. Fakat çok ciddi belirtileri olan bir hastalıktır. Özellikle yüksek ateş bebeklerde büyük sorunlar oluşturabiliyor. Su çiçeğinin tedavisinde uygulanan bazı ilaçlar bulunuyor.

 Ateş dürücü ve antihistaminik ilaçlar kullanılarak su çiçeği kontrol atlına alınır. Bu ilaçlarla bebekler su çiçeğini atlatabilir. Su çiçeğinde oluşan döküntüler 7 ile 10 gün arası devam eder. Tedaviler yaklaşık olarak 1 hafta sürebilir. Su çiçeği hastalığı solunum ve temasla kolayca bulaşabilen hastalık türleri arasında yer alıyor. Okul çağında olan çocukların bu durumda okula gitmemesi gerekir.

Yazarlar