Yaşam Dansın nabzı İstanbul'da atacak!

Dansın nabzı İstanbul'da atacak!

01.11.2012 - 16:27 | Son Güncellenme:

Bu yıl 3 Kasım 2012 tarihinde, Garajistanbul’da dördüncüsü düzenlenecek olan “İstanbul Street Dans Karnavalı”, Türkiye’den ve dünyadan birçok dans severi aynı çatı altında buluşturmayı hedeflemektedir.

Dansın nabzı İstanbulda atacak

İstanbul 4.Street Dans Karnavalı” Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, DGT Ajans ve Puma'nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 400.yılı kutlamaları çerçevesinde, bu sene yapılacak olan İstanbul Street Dans Karnavalı’nda Hollanda misafir ülke olarak katılacaktır.

Haberin Devamı

Genel koordinatörlüğünü Duygu Etikan’ın yaptığı karnaval, ülkemizdeki genç street dansçıların ve koreografların yeteneklerini sergileyerek, dansın sunduğu özgürlükçü tavrı görsel bir şölen ile kitlelere duyurmayı amaçlıyor.

Bu yıl ilk kez programa Hiphop Bayan, Hiphop Erkek ve Freezone dallarının yanı sıra Popping kategorisi eklendi. Her dalda yarışacak dansçıların birincilerine değişik ödüllerin yanı sıra, gecede plaketleri sunulacaktır.

Bu yıl jüri koltuğunda dünyaca tanınmış dansçılar Niako Lamarre(Fransa), Jake Impenge (Hollanda), Candaş Baş (Türkiye) , Popin Smiley ( Fransa) Nathalie Marrable (Amerika) ve Sharon Mangoendinomo ( Hollanda ) yer alacak ve dans atölyeleri düzenlenecektir.

Dünyaca ünlü yeni jenarasyon hiphop dansçılarından biri olan Niako 2007 senesinde Street Dance Kemp'i (Çek Cumhuriyeti), 2008 senesinde Juste Debout'u (Fransa) ve 2009'da Mad Season'ı (Kore), Keep on Dancing (Çin), 2012 RE K.O.D (Çin) yarışmalarını hiphop kategorisinde kazandı.

Haberin Devamı

2012 senesinde Juste Debout, SDK Dance Kemp, Street Star, Respect My Talent gibi dünyaca tanınmış hiphop yarışmalarında jüri üyeliği yaptı.

Farklı dans projelerinin yanı sıra, uluslararası dans atölyelerinde ders vermektedir

Jake Impenge, 1999' da açılan, Hollanda'nın en tanınmış hiphop dans okullarından Jake's Dance Factory'nin kurucusudur. Kuruluşundan hemen sonra okuldaki dansçılar 'So You Think You Can Dance, Fabs, Bradas' gibi TV programlarının yanı sıra Chris Brown, Mariah Carey,Destiny's Child, 50 Cent gibi sanatçılarla çalışma imkanı bulmuşlardır. Jake'in dans koreografı olarak imzası bulunan çalışmalarından birkaçı;

Cirque du Soleil – Alegria (NL) , Nike Fashion Show Assistant Choreographer, Toni Braxton – "Heineken Night Live" , Support Act Usher European Tour, Support Act Snoop Dogg.

Popin Smiley dans kariyerine 1983 yılında başladı. 1996 senesinde Force 7 isimli kendi grubunu kurdu ve popping, animation, visual effects gibi yarattığı farklı stillerle ismini duyurdu. Montalvo isimli dans kumpanyasının dünya turnesi kapsamında Çin, Yunanistan, Japonya, Londra gibi ülkelerde performans sergiledi.Jüri koltuğuna oturduğu yarışmalardan bazıları;BATTLE OLDSKOOL TRILOGY (Yunanistan), BATTLE POP WHAT YOU GOT (Norveç), BATLE "ROOTS" (Almanya), BATTLE OF STYLEZ (Marseille), Battle Royal (Paris).

Haberin Devamı

Fransa'nın tanınmış dans okulları 'Juste Debout School', Ultimatum School'un yanı sıra Hırvatistan,Amerika, Almanya, İsviçre, İsrail,İtalya gibi ülkelerde funk style & popping dersleri verdi.

Candaş Baş, Dans eğitimine klasik bale ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümünde başladı. 2003 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener'in yarışmadaki sahne şovunun koreografisi de ona aittir. Yine Can Bonomo'nun 2o12 Eurovision Şarkı Yarışması için seslendireceği 'Love Me Back' şarkısının sahne şovu koreografisini de hazırlamaştır.

Koreografisini yaptığı eserler Les Floraisons du Botanique'de, CCBE [Cultuur Centrum Berchem], 19. Festival Internacional de Danca Contemporanea Portugal ve 14.Internationale Theater Festival İstanbul, Sofia Dance Week, 'Festival de printemps' Tunuisa16. İstanbul Theater Festival, Idans, Diyalog Festival Berlin, Culturscapes Switzerland, Dansem, Question de Danse, Fransa'da sahnelendi.

Haberin Devamı

Nathalie Marrable New York City dansçısı ve koreografıdır. Nicole Scherzinger, Jay Z, Rihanna, Nike, Disney, Hellcats, Candy Girl Cabaret, Axe Body Spray, Du Maurier, Gossip Girl, Step Up, Center Stage, Night at The Museum, Winter Olympics gibi 500'den fazla referansı bulunmaktadır. Balerin olarak Boston Ballet, Joffrey Ballet TX, ENB gibi dünyaca tanınmış kuruluşlarla, vokalist olarak Micheal Buble ve Broadway theatre turnelerinde, dansçı ve dublör olarak Madonna ile sahne almıştır.

Sharon Mangoendinomo ilk dans eğitimini Lucia Marthas Dans Akademisi'nde aldı. Daha sonra 2000-2004 yılları arasında Amsterdam'da bulunan Kunstweb dans okulunu bitirdi.

2006 senesinde Step-Up filminin Hollanda prömiyerinde performans sergiledi Madagascar 3 Filminin açılışında ve Krystl – Fool For You klibinde koreograf olarak çalıştı. Hollanda'nın tanınmış dans okulları Amsterdam Dance Center, Motion Dance Studio, Combidance ve Jake's Dance Factory'de ders vermeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

3-4 Kasım tarihlerinde Dancentrum’da yapılacak olan dans atölyeleri, her yıl, ülkemizdeki dansçı, koreograf ve dans severlerin kendilerini geliştirmeleri ve dünyadaki gelişmeleri izleyebilmeleri için önemli fırsatlar sunacaktır

İzleyiciler, yarışma boyunca Almanya'nın önde gelen DJ ICE-C müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece geçirecekler.

Bu yıl da “Istanbul Street Dans Karnavalı” düzenlenecek olan dans performansları, atölyeler ve yarışmalardan oluşacak zengin programıyla, uluslararası platformda önemli ses getirecektir.

Etkinlik 3 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 18.00 de Garajistanbul salonunda gerçekleştirilecek. Biletler Biletix gişelerinden temin edilebilinir.

Yazarlar