Genel Sağlık Deniz suyu cilde iyi gelir mi? 1 saatten fazlası bakın nasıl zarar veriyormuş

Deniz suyu cilde iyi gelir mi? 1 saatten fazlası bakın nasıl zarar veriyormuş

19.07.2023 - 12:57 | Son Güncellenme:

Tatil sezonunun gelmesiyle denize giren birçok kişinin de aklına aynı soru geldi. Cildin tuzlu suya maruz kalması durumunda ise ortaya çıkacak durumlar merak ediliyor. Tuzlu su faydalı mı yoksa zararlı mı? İşte cevabı...

Deniz suyu cilde iyi gelir mi 1 saatten fazlası bakın nasıl zarar veriyormuş

İçinde kimyasal olan hiçbir cilt bakım ürünü herkeste aynı etkiyi bırakmıyor. Doğal yollarla cilt bakımı her gün daha popüler hale geliyor. Yaz aylarında ise en çok etkilendiğimiz doğal unsurlar deniz suyu ve güneş oluyor. Tatilcilerin aklında ise aynı soru var: Tuzlu su vücut için faydalı mı?

Haberin Devamı

Cilt bakım ürünleri üzerinde ‘deniz suyu’ ibaresi sık sık karşımıza çıkıyor. Ancak deniz suyunun her cilde aynı etkiyi gösterdiği de söz konusu değil. 'Kimler cilt bakımında deniz suyunun mucizesinden yararlanabilir?' diye soracak olursak bu liste sizi büyük bir yükten kurtarabilir. Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde. Hassas ve akne problemi olan bir cildiniz varsa deniz suyu yine imdadınıza yetişiyor. İltihaplı bölgelerin iyileşmesinde ve sivilcelerin kurumasında deniz suyu oldukça etkili.

Ayrıca tuzlu su soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunuyor. Tuzlu suyun uykusuzluğa da iyi geldiği biliniyor.

Deniz suyu cilde iyi gelir mi 1 saatten fazlası bakın nasıl zarar veriyormuş

DENGE ÖNEMLİ, YOKSA ZARAR VERİYOR

Deniz suyunun birçok faydası olduğu gibi her şeyin fazlası da zarar. Tuzlu suya gereğinden fazla maruz kalmak, sudaki çözünmüş tuzun bedeninize geçmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, vücuttaki tuz oranını artırarak tansiyonu yükselttiği ve yüksek tansiyonun da kalp krizine sebep olabileceği belirterek denizde uzun süre kalınmamasını öneriyor.

Ek olarak cildin tuzla aşırı temas etmesi nemlendirmenin aksine ciltte kurumaya ve egzamaya da sebep olduğundan, uzmanlar tarafından 1 saatten fazla tuzlu suya maruz kalınmaması öneriliyor.

 

Yazarlar