Sağlık Diş Ağrısı Ateş Yapar Mı? Çürük Diş Ateşe Sebebiyet Verir Mi?

Diş Ağrısı Ateş Yapar Mı? Çürük Diş Ateşe Sebebiyet Verir Mi?

06.07.2022 - 15:25 | Son Güncellenme:

Dişin içerisinde bulunan sinirler, pulpa, dokular veya kan damarları ile dolu olan ve yumuşak bir yapıya sahip olan yapılardır. Bahsedilen pulpa sinirleri insan bedenideki en hassas sinirler içerisinde yer alır. Bu sinirlerin tahriş olması ya da bakteri ile enfekte olması durumunda apseye ve şiddetli düzeyde olan ağrıya neden olabilmektedir. Diş ağrısının ateşe yol açıp açmadığını ve çürüklerin ateşe neden olup olmayacağı sizler için derledik.

Diş Ağrısı Ateş Yapar Mı Çürük Diş Ateşe Sebebiyet Verir Mi

Diş ağrısı, dişin içerisinde ya da çevresinde gelişen ağrı ya da sızıya verilen addır. Daha küçük yapılı olan diş ağrıları kişinin evde kendi kendine müdahalede bulunabileceği geçici diş eti tahrişinden dolayı olabilmektedir. Bunun dışında daha ciddi veya ağır nitelikteki diş ağrıları, kendi başına iyileşmeyecek ya da bir diş doktoru tarafından tedavi edilmesinin gerekli olduğu diş veya ağız problemlerinden kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Diş Ağrısı Ateş Yapar mı?

Diş apsesinin temel belirtisi, aniden ve genelde de şiddetli biçimde başlayan ağrı olmaktadır. Ağrının şiddeti ise birkaç saat içinde artabilmektedir. Çoğu durumda ağrı kulaklara, çene kemiğine veya boyna da vurabilmektedir. Yüzde şişlik meydana gelebilmektedir. Apseli olan alana dokunulduğunda ağrının düzeyi artmaktadır.

Ağız içerisinde kötü bir tat ve aynı zamanda ağız kokusu oluşabilmektedir. Apsenin öbür belirtileri arasında sıcak veya soğuk içeceklere olan hassasiyet, ateşin yükselmesi, genel olarak bir halsizlik, ağzı açma sürecinde zorlanma, yutkunmada zorluk ve uykusuzluk da yer alabilmektedir.

Diş Çürüğü Ateşe Sebebiyet Verir mi? 

Bazı durumlarda diş çürükleri devamlı bir ağrıya sebep olur. Tedavi edilmeden bırakılır ise, çürümenin sinirlere ulaşmasından dolayı diş enfekte olmaktadır. Dişte mevcut olan enfeksiyon da şiddetli bir ağrıya, yüzün şişmesine ve aynı zamanda da ateşe sebep olabilen bir apseye sebebiyet verebilmektedir.

Yazarlar