Yaşam Domuz gribi şüphesiyle başvuranlar 40’ı geçti

Domuz gribi şüphesiyle başvuranlar 40’ı geçti

21.05.2009 - 00:23 | Son Güncellenme:

H1N1 virüsü tespit edilen 2 kişinin tedavisine devam edilirken, bir hafta içinde 112 Acil Servisi’ne başvuran şüpheli sayısı artıyor

Domuz gribi şüphesiyle başvuranlar 40’ı geçti

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ndeki domuz gribi alarmı dün de devam etti. Yapılan tetkikte, H1N1 virüsü tespit edilen 2 kişinin tedavisine devam edilirken, 112 Acil Servisi’ne başvuran şüpheli sayısı 40’ı geçti.
ABD’den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak’a gitmek üzere 14 Mayıs’ta İstanbul’a gelen 2 ABD vatandaşının tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Hastane Başhekimi Prof. Haldun Ertürk, karantinada bulunan, domuz gribi virüsü taşıyan hastaların durumlarının iyi olduğunu ve perşembe günü karantinanın sona ereceğini söyledi.
Suudi Arabistan’dan uçakla geldikten sonra H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle önceki gün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen 64 yaşındaki kadın hastanın da taburcu edildiği belirtildi. Şişli’de kaldığı evinde yüksek ateş nedeniyle yakınları tarafından ambulans çağrılan 30 yaşlarındaki bir kişi, domuz gribi olabileceği şüphesiyle dün Haseki Hastanesi’ne getirildi. Bu kişinin, yapılan tetkiklerinde, domuz gribi belirtilerini taşımadığı anlaşıldı ve başka hastaneye gönderildi. 

Elle ağız kapattılar
Karantinaya alınan kliniğin çevresindeki Kadın Sağlığı Merkezi ve hastane personelinin çocuklarının bulunduğu kreş, haftasonu nedeniyle kapalıyken dün açıldı. Çocuklar kreşte kalırken, kadın hastalar da Kadın Sağlığı Merkezi’nde tedavilerine devam etti.
Kadın Sağlığı Merkezi önünde bekleyen kadınların, yan tarafta domuz gribi virüsü taşıyan hastaların kaldığı kliniğin önünden geçerken elleri ve elbiseleriyle ağızlarını kapatmaları dikkat çekti. 

Virüs Yunanistan’da
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinin gündemde olduğu yıllık toplantısına dün başladı. 193 üye ülkenin yetkilileri, Cenevre’de 5 gün sürecek toplantıda, bu hastalıkla mücadele ve aşı üretilmesi konuları üzerinde duracak.
Bu arada ABD’de 400 yeni domuz gribi vakası ortaya çıkarken toplam vaka sayısı 5123’e yükseldi. New York’ta, H1N1 virüsünün tespit edildiği okul sayısı 12’e ulaştı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da ise ilk domuz gribi vakasına rastlandı.


Kente inen yavru domuzu katlettiler
Bursa şehir merkezinde görülen yavru yaban domuzu, domuz gribi virüsü nedeniyle paniğe neden oldu. Yavru domuzu fark eden madde bağımlısı çocuklar kovalayıp kıstırdıkları hayvanın kafasına ellerine geçirdikleri sopalarla vurdu.
Yere düşen yavru domuzun boynuna ip geçiren çocuklar, hayvanı bir otoparkın demirlerine bağladı.
Çevredeki vatandaşlar, çocuklar tarafından bağlanan hayvanın yavru bir domuz olduğunu görünce 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulundular. Olay yerine gelen polis ekipleri de Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne haber verdi. Nöbetçi veteriner hekim olmadığı için bu kez olay yerine zabıta ekipleri gönderildi. Bu sırada kafasına aldığı sopa darbeleriyle yaralanan yavru domuz öldü.
İki saat sonra gelen zabıtalar, hayvanın yaşayıp yaşamadığını ayaklarıyla vurarak kontrol ettikten sonra, çocukların boynuna bağladığı ipin ucundan turarak havaya kaldırıp, yanlarında getirdikleri naylona sardıktan sonra geldikleri resmi aracın arkasına koydu. Yavru domuzun, incelemeye alınacağı bildirildi.

Yazarlar