Yaşam Dövme Nasıl Yapılır? Kalıcı Dövme Yaptırmak Acıtır Mı?

Dövme Nasıl Yapılır? Kalıcı Dövme Yaptırmak Acıtır Mı?

14.05.2021 - 14:29 | Son Güncellenme:

Kişiler beğendiği simgeleri veya yazıları vücuduna dövme yaptırabiliyor. Dövme yaptırmayı düşünen kişiler, dövmeyi nasıl yaptıracağını araştırabiliyor. Kalıcı dövme yaptırmak isteyen kişiler, dövmenin acıtıp acıtmadığını da merak ederek internet üzerinde araştırma yapıyor. Dövme nasıl yapılır? Kalıcı dövme yaptırmak acıtır mı? İşte, tüm detaylar.

Dövme Nasıl Yapılır Kalıcı Dövme Yaptırmak Acıtır Mı

Dövme vücuda iğne batırılmasıyla yapılıyor. Dövme makinasının ucunda bulunan iğneler, mürekkeple deri altına işleniyor ve dövme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

 Dövme Nasıl Yapılır?

 Bireyler dövme yaptırmaya karar verdiğinde, dövmeyi nasıl yaptıracağını araştırıyor. Dövme yapan kişiler internet üzerinden araştırılıyor. Kişiler hangi dövmeyi ve vücudunun neresine yaptıracağına karar vermelidir. Verilen kararla birlikte, işinde profesyonel olan bir dövmeci bulunmalıdır. Dövmeleri yapan kişilere dövmeci adı veriliyor. Dövmeciler, profesyonel makinalar kullanarak kişilere istediği şekilde dövme yapıyor. Dövmeler büyük veya küçük olmak üzere vücudun her alanına yaptırılabilir. Dövme yaptırmak isteyen bireylerin 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

 18 yaşından küçükler dövme yaptırma kararı alamıyor. Dövmeciler de yaş konusuna dikkat ederek, 18 yaşından büyüklere dövme yapıyor. Dövme işlemleri için belirlenen dövme modeli dövmecilere gösteriliyor. Dövmeciler şekille veya yazıyla alakalı dövme yaptırmak isteyen kişiye bazı öneriler sunabiliyor. Vücuda yapıştırılan dövme modeli, makine iğneleriyle yavaş yavaş işlenmeye başlanıyor.

Haberin Devamı

 Kalıcı Dövme Yaptırmak Acıtır mı?

 Dövmelerin kalıcı ve geçici olmak üzere çeşitleri bulunuyor. Kalıcı dövmeler deri altına iğne işlemesiyle yapılıyor. Deri altına mürekkep işlemesiyle dövme işlemleri tamamlanıyor. Kişiler kalıcı dövme yaptırırken acı çekip çekmeyeceğini merak edebiliyor. Kalıcı dövmeler gerçek iğnelerle yapıldığından kişilerin canını acıtabiliyor. Küçük iğneler saniyelik olarak deri altına darbeler uyguluyor. Dövmeler başlangıçta biraz can acıtsa da, ilerleyen süreçlerde kişiler acıya alışıyor ve tepki göstermiyor. Dövmenin, vücudun hangi bölgesine yapılacağı da acı için önemlidir.

Yazarlar