Estetik İdeal popo şekli nasıl olmalıdır?

İdeal popo şekli nasıl olmalıdır?

15.04.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

İdeal olarak anılan popo şekline ulaşmak çok zor mu?

İdeal popo şekli nasıl olmalıdır


Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen “Güzellik ile ilgili tanımlamaların kültüre ve yaşanılan döneme göre değişmesi gibi, popo içinde farklı toplumlara göre farklı estetik anlayışlarıbulunur. Günümüzde de her toplumda kişiden kişiye popo şekli farklılık gösterir. Yinede günümüzde yaygın olarak yuvarlak, arkaya doğru çıkıntılı, ancak fazla kaslı olmayan, dar, yanlara doğrutaşma yapmayan ve alt-üst mesafesi kısa olan kalça şekli ideal popo olarak tanımlanabilir.”

Haberin Devamı

İdeal popo şekline nasıl kavuşulur?

“Büyük ve geniş kalçalarda liposuction yöntemi ile yağ fazlalıkları alınarak yeniden şekillendirme yapılabilmaktadır. Popoda doku yetersizliği olan durumlarda ise dolgu enjeksiyonu ve popo protezleri ileideal popo şekli oluşturulabilir. Popoda aşırı doku sarkması olan hastalarda ise fazla ve sarkmış olan dokunun alınarak beraberinde germe işlemi de yapılabilmektedir.”

Liposuction ile popo estetiği

“Daha geniş, dolgun, yayvan olan kalçalardan liposuction işlemi ile yağ alınmakta, daha kalkık, dik ve diri kalça oluşturmak için gerekli olan bölgelere de hastanın kendisinden alınan yağ enjekte edilmektedir. Böylece kişi daha şekilli, diri, dolgun ve çıkıntılı bir kalça şekline kavuşabilmektedir. Bu prosedür liposuction tekniği ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.”

Haberin Devamı

İmplant tekniği ile popo estetiği

“Popo protezi operasyonları genel anestezi uygulaması ile gerçekleştiler. Ameliyat ortalama 1 ile 1,5 saat kadar sürmektedir. Orta hattan yapılan bir kesi işlemi ile popo protezi uygun tasarıma uygun bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu operasyonunun ardından hastanın genellikle 1 gün hastanede kalması gerekebilir.Uygulanan prosedürün türüne göre değişiklik gösterse de 7 ya da 10 gün içindehasta normal yaşantısına dönülebilmektedir.”

Popo estetiği ile birlikte başka estetik prosedürleri de yapılabilir

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen“Popo estetiği ameliyatları sırasında uygun hastalara meme küçültme ya da büyütme, karın germe, liposuction ile yağ alma gibi diğer estetik ameliyatlarıda aynı seansta tek bir anesteziyle kombine olarak yapılabilmektedir. Bu şekilde hastalar aynı ameliyat ve iyileşme sürecinde birden fazla estetik sorununu tedavi ettirme imlanı bulabilir.”

İdeal popo şekli nasıl olmalıdır

Yazarlar