PembeNar İkiye kesip çıkan suyu damlatın! Sivrisinekleri uzaklaştırıp kaşıntıyı bitiriyor

İkiye kesip çıkan suyu damlatın! Sivrisinekleri uzaklaştırıp kaşıntıyı bitiriyor

17.07.2023 - 14:16 | Son Güncellenme:

Haziran ayından itibaren varlığını iyice hissettiren sivrisinekler, soktukları yerde ciddi kızarıklık ve kaşıntıya sebep oluyor. Asya Kaplan sivrisineğinin başta İstanbul’da olmak üzere pek çok yerde görülmesi ise şikayetleri iyice artırdı. İşte doğal şekilde sivrisinekleri uzaklaştırmanın ve kaşıntıyı bitirmenin yolu.

İkiye kesip çıkan suyu damlatın Sivrisinekleri uzaklaştırıp kaşıntıyı bitiriyor

Sivrisinekler, kan emmek için yaklaşırken vızıltılı sesleriyle kolayca tanınan, ince uzun bacaklı narin böceklerdir. Sivrisinek sokmalarından sonra ciltte kızarıklık ve kaşıntı sık görülen reaksiyonlar arasında. Bazı bünyeler bu durumu alerjik bir reaksiyon olarak algıladığında ise kaşıntı dayanılmaz bir hal alabiliyor. Evde uygulayabileceğiniz tekniklerle kaşıntının önüne geçmek çok kolay.

Haberin Devamı

SİVRİSİNEKLERİ UZAKLAŞTIRMAK İÇİN YAPILABİLECEKLER

Arı ve sinekler için ‘kahve telvesi’ çok önerilen bir yöntem olsa da tek çözüm kahve değil. Özellikle sivrisinekler, uçucu yağlardan hoşlanmazlar. Bu yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs da bulunuyor. Peki, sivrisineklerden kurtulmak için nasıl bir uygulama yapılmalı?

1- Yağları suyla karıştırabilir ve ardından sprey özelliği olan bir şişeyle odaya sıkabilirsiniz.

2- Yattığınız yere (yatak, yastık, çarşaf) bu yağlardan damlatabilirsiniz.

3- Tütsü yakmak özellikle evdeki kötü kokunun büyük bir oranla arındırılması noktasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda sinek ve böcek türlerinin evlerden uzak kalmasını da sağlar.

İkiye kesip çıkan suyu damlatın Sivrisinekleri uzaklaştırıp kaşıntıyı bitiriyor

KAŞINTIYI GEÇİREN 3 BASİT YÖNTEM

Haberin Devamı

Sivrisineklerin sebep olduğu kızarıklık genellikle kaşıntıyı da beraberinde getirir. Böyle bir durumda ise her evde yapılabilecek bazı doğal çözümler var. Özellikle kızarıklık, şişlik ve kaşıntı olan bölgedeki rahatsızlığı gidermek için 3 basit yöntem şöyle:

1- Kaşıntı, kızarıklık ve kabartının yatışmasında kısa aralıklarla buz ya da soğuk ıslak kompresler uygulanabilir.

2- Aloe vera, bal, fesleğen, karbonatlı su, tuzlu su kompresleri ve elma sirkesi deride bir yaralanma ve tahriş yok ise kısa süreli uygulanabilir.

3- Taze soğanı ikiye kesip suyunu o bölgeye damlatmak da sivrisineklerin sebep olduğu kaşıntı ve kızarıklığa iyi geliyor.

 

Yazarlar