Yaşam Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı! İdam öncesi yürek sızlatan son söz

Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı! İdam öncesi yürek sızlatan son söz

03.03.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

23 yıldır infazını beklemesine rağmen, "Ben masumum" demekten hiç vazgeçmedi. Ayrıca mahkemede yalancı şahitlik yapanlar olduğuna inanılıyor, kanıtlar çelişiyordu. Son aşamada Kim Kardashian da kurtarmak için devreye girse de olmadı. Ivan Cantu suçsuz yere mi idam edilmişti? Son sözleri bakın ne oldu.

Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı İdam öncesi yürek sızlatan son söz

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - ABD'nin Teksas eyaletindeki Dallas şehrinde takvimler 2000 senesini gösterirken Ivan Cantu'nun 27 yaşındaki kuzeni James Mosqueda ile onun 22 yaşındaki sevgilisi Amy Kitchen vurularak öldürüldü. Savcılar, Cantu'nun kokain, esrar ve para çalma girişimi sırasında kuzenini ve kuzeninin kız arkadaşını öldürdüğünü söylüyordu. Ancak Cantu suçsuz olduğunu, rakip bir uyuşturucu satıcısının kuzenini nakit anlaşmazlığı nedeniyle öldürdüğünü belirtiyordu. Üstelik mahkemede bulunan jüri üyeleri Cantu'nun davasının sorunlarla dolu olduğunun altını çiziyordu. Suçlu bulunduğu günden bu yana Kim Kardashian gibi ünlüler başta olmak üzere Teksas'ta binlerce insanı ayağa kaldıran Cantu, masum olabilir miydi?

Haberin Devamı

Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı İdam öncesi yürek sızlatan son söz

'RAKİP UYUŞTURUCU SATICISI YAPTI'

ABD'de yaşayan Ivan Cantu (50) uyuşturucu elde etmeye çalışırken kuzeni James Mosqueda ve kuzeninin sevgilisi Amy Kitchen'ı öldürmekle suçlandıktan sonra 2001 yılında cinayetten hüküm giydi. Ancak Cantu, Mosqueda ve Kitchen'ın rakip bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürülmesinin ardından kendisine komplo kurulduğunu söylüyordu. Cantu'yu savunan hukuk ekibi, idam kararını ertelemek için çaba gösterse de Teksas Af ve Şartlı Tahliye Kurulu ile 5. ABD Temyiz Mahkemesi tarafından bu girişimler reddedildi. Cantu'nun avukatı, onun masum olduğuna dair yetkililere yeni kanıtlar sunmayı umuyordu. Yeni bilgilerin çoğu da bir podcast yayıncısı olan Matt Duff tarafından bulunmuştu.

Haberin Devamı

Ancak 2005 yılına gelindiğinde avukatlardan biri, Cantu'nun o sırada cinayeti özel olarak itiraf ettiğini iddia eden yeminli bir beyan imzaladı. Dava, o zamandan bu yana "Makul şüpheler var" diyerek kanıtlar toplayan Matt Duff tarafından 2023 yılında yayınlanan 'Kan Bağıyla Kuzenler' podcast'i sayesinde yeniden kamuoyunun dikkatini çekti.

AVUKAT İFADESİNİ YALANLADI

Böylece destekçiler, Cantu'nun ölüm cezasını ertelemek için girişim başlattılar. Onun yetersiz bir avukata sahip olduğunu savundular ve kendisine komplo kurulduğunu gösteren diğer delilleri öne sürdüler. Geçtiğimiz sene ise avukat, mahkeme belgelerinde Cantu'nun kendisine cinayetleri önceden anlattığını belirttiği ifadesinin yalan olduğunu itiraf etti. Ardından Teksaslı yargıcın infaz tarihini ertelemesiyle bu çabalar ivme kazandı.

Devamında ise duruşmanın kilit tanıklarından biri ifadesini geri çekti. Başka bir tanığın da yalan söylemiş olabileceğine inanılıyordu. Avukatları, duruşmada Cantu'nun suçlu olup olmadığının analiz edildiği bölüm için de herhangi bir tanık çağırmamıştı.

Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı İdam öncesi yürek sızlatan son söz

Buna rağmen Collin ilçesi bölge savcısı Greg Willis ikna olmadı. Kendisi basına yaptığı açıklamada, "Bu davada adaletin yerini bulduğuna ve Collin ilçesi jürisinin kararının 28 Şubat'ta uygulanması gerektiğine olan inancım tamdır" dedi. Cantu'nun duruşması sırasında savcılar, cinayette kullanılan silahın şarjöründe parmak izinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Cantu'nun kot pantolonunda DNA testlerine göre Camiada ve Kitchen'a ait kan bulunduğunu da eklediler.

'ÖLÜMÜM HUZUR GETİRMEYECEK, BEN YAPMADIM'

Tüm çabalara rağmen Cantu, zehirli iğneyle idam edildi. Ölümü, yetkililer tarafından Çarşamba günü saat 18.47'de Huntsville'deki Teksas Eyalet Hapishanesi'nden duyuruldu.

Haberin Devamı

Son ifadesinde kimseyi öldürmediğini söyleyen Cantu, ailesi ve avukatlarına teşekkür ettikten sonra kurbanların ailesine şöyle hitap etmişti:

"James ve Amy'yi öldürmediğimi bilmenizi isterim. Ve eğer kimin yaptığını bilseydim, paylaşacağım her türlü bilgiyi ilk öğrenen siz olurdunuz. Ölümümün size huzur getirmeyeceğini düşünüyorum. Gerekli olan buysa veya aklınızda herhangi bir çekince varsa, öyle olsun. Bunun size hiçbir faydası olmayacak. Ben kimseyi öldürmedim."

Kim Kardashian kurtarmaya çalıştı ama olmadı İdam öncesi yürek sızlatan son söz

ARALARINDA KİM KARDASHIAN DA VARDI

Cantu'nun idam edilecek olması, davadan gerçekten etkilendiğini söyleyen Kim Kardashian da dahil olmak üzere birçok ünlünün dikkatini çekmişti. Geçtiğimiz ocak ayında reality şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Belirli vakalar hakkında dürüst olmaya teşvik ediyorlar, bu yüzden ben de herkesi Ivan Cantu hakkında kamuoyu baskısı oluşturmaya davet ediyorum. Artık Ivan Cantu'yu kurtarmak için harekete geçme zamanı geldi!" diye yazarak Teksaslı takipçilerini yetkili birimlere ulaşmaya çağırmıştı.

Ünlü aktivist Jane Fonda tarafından yayınlanan Instagram videosunda da aktör Martin Sheen, hayranlarından Cantu'nun davasının yeniden incelenmesi için imza kampanyasına destek vermelerini istemişti.

Yazarlar