Evcil Hayvan Kırlangıç Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ne Yer, Nerede Yaşar?

Kırlangıç Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ne Yer, Nerede Yaşar?

27.10.2021 - 04:12 | Son Güncellenme:

Kırlangıç dünyanın hemen hemen her yerinde yaşayan kuşlardandır. Bu kuşların ince uzun bir gövdesi ve uzun, sivri kanatları vardır. Aynı zamanda da bacakları çok kısadır ve hiç yürüyemez. Ama tırnakları ile en ufak çıkıntıya bile rahatlıkla tutunabilir. Kırlangıç kuşu nedir, özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Kırlangıç Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir Ne Yer, Nerede Yaşar

Kırlangıçlar, dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilen kuş türleridir. Göçmen türler arasında yer alan kırlangıçlar, geniş vesivri kanatlı, çatal kuyruklu ve ötücü kuşlardır.

Kırlangıç Kuşu Nedir?

Kırlangıç kuşu, kırlangıçgiller ailesinde yer alan tüm kuşların ortak adıdır. Aynı zamanda uzun ve ince kanatlı, çatal kuyruklu ötücü kuşlardır. Kırlangıç kuşunun 100 farklı türü vardır. Bu türlerden 79 tanesi bilinirken geri kalanı bilinmez. Bunlardan en çok bilinen ve görülebilen cinsler ise, kaya kırlangıcı, ağaç, tencere, yar kırlangıcı ve kır kırlangıcıdır.

Kırlangıçların karnı beyaz; kuyruk, baş ve kanatları ise çok siyahtır. Bu kuşların gerdan ve alnı ise, kahverengi olup çok parlak tüylüdür.

Kırlangıçların Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Kırlangıçların göç ederken ulaştıkları ortalama hız, saatte 50 ile 65 km arasındadır.

Bu kuşların geniş gaga yapılarının birleşim yerleri, torba şeklindedir. Bu özelliği sayesinde kalabalık bir sinek sürüsüne girerek ağızlarını açtıkları zaman kolaylıkla rahatlıkla beslenebilirler.

Ayakları kısa ve tırnakları çok sivri yapıya sahiptir. Bu özellikleri ile düzlüklerde çok kolay bir şekilde tutunabilirler.

Genellikle kırlangıç kuşlarının karın kısımları beyaz renkli, kanatları, baş kısımları ve kuyrukları ise siyahtır.

Çatal şeklinde olan kuyruklarını uçarken bir dümen olarak kullanır.

Kırlangıç Kuşu Ne Yer?

Kırlangıç kuşları, sadece uçucu böcek (sivrisinek, sinek, uğur böceği gibi) böcek türlerini yer.

Kırlangıç Kuşları Nerede Yaşar?

Kırlangıç kuşları, yer altına yuva yapmayı kendileri için uygun görürler. Yuvalarını yerin altına gizleyerek tünelleri yukarı doğru eğimli yaparak, yağmur yağdığı zaman içeriye su girmemesi ve de yuvalarını su basıp ortada kalmamak için çok sayıda teknik uygularlar.

Yazarlar