Püf Noktası Lavanta Balının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Balının Faydaları Nelerdir?

10.08.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Lavanta balı, lavanta hasadının yapıldığı yerlerde yerleştirilen arı kovanlarında bulunan arıların, lavanta bitkisindeki nektarı toplamaları sonucunda oluşan açık renkli ve hoş kokulu bir baldır. Lavanta balı, hoş kokusu ile dikkat çeken huzur ve dinginlik hissi uyandıran doğanın mucizevi bitkisi lavanta nektarından elde edilir. Lavanta balının faydaları nelerdir sizler için derledik.

Lavanta Balının Faydaları Nelerdir

 Lavanta balı, açık saydam bir renkten koyu kırmızı bir renge doğru giden, su oranı düşük ve akışkanlığı az olan bir baldır.

Haberin Devamı

 Lavanta Balının Faydaları Nelerdir?

Vücudumuz için gerekli olan savunma sistemini geliştirir. Mikroplara karşı koruma sağlar.

Tansiyon sorunu olanlar için hipertansiyonunu dengelemeye yardımcı olur.

Bütün lavanta ürünleri, uyku sorunu yaşayan kişilerin uyku bozukluklarının tedavi edilmesinde etkilidir.

Doğal bir ağrı kesicidir. Romatizma baş ağrıları, eklem ağrıları, migren pek çok ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.

Başta sivilce olmak üzere ciltteki pek çok problemin iyileştirilmesine yardımcı olur. Cildi güzelleşir ve parlaklık verir. Cildin nem dengesini koruyarak canlanır. Yanıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Sedef, egzama, kurdeşen, cilt lekeleri, deri lekeleri, güneş lekeleri gibi dermatolojik cilt sorunlarında oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

Yaraların çok daha kısa bir süre içinde iyileşmesini sağlar.

Lavanta bitkisinin sinek, böcek ve haşere uzaklaştırıcı özelliği vardır. Lavanta balı da sivrisinek ısırıklarının etkisinin azalmasını sağlar.

Lavanta balı, mide ve bağırsak sorunlarında oldukça etkilidir. İdrar, mide ekşimesi, gaz, gibi sorunlar için lavanta balı ve diğer lavanta ürünleri doğal bir şifa kaynağıdır.

Yazarlar