Yaşam Morris Şinasi Hastanesi’nde isim sıkıntısı

Morris Şinasi Hastanesi’nde isim sıkıntısı

16.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa doğumlu Morris Şinasi’nin vasiyeti üzerine her yıl yardımda bulunan ABD bankası, isim değişikliği söylentisini sordu

Morris Şinasi Hastanesi’nde isim sıkıntısı

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, J.F. Morgan Private Bank’ın 77 yıldır kaynak aktardığı Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi’nde isim değişikliği haberlerini yalanladı ve desteğinin sürmesini beklediklerini belirtti. Manisa doğumlu işadamı Morris Şinasi’nin vasiyeti üzerine J.F. Morgan Private Bank’ın 77 yıldır hastaneye yardımda bulunduğunu hatırlatan Tay, bankadan gelen mailde, “hastanenin isminin değiştiği yolunda bilgi aldıklarının ve bunun doğru olması durumunda yapılacak yardımların kesileceğinin” bildirildiğini vurguladı. Tay, şunları söyledi:
“Vakıf yetkililerine, yılbaşından itibaren Manisa Doğumevi, Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi ile Merkez Efendi Devlet Hastanesi başhekimliklerinin tek çatı altında birleştirildiğini ancak çocuk hastanesinin isminin Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi olarak kaldığını ifade ettik. Fondan yılda bir kez 33 bin ile 35 bin dolar arasında para geliyordu. Bu yıl da gelmesini bekliyoruz.
Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Sağlığı Derneği üyeleri, Dr. Fahrettin Er’in başkanlığında bir heyet ile geçen hafta Amerika’ya giderek Morris Şinasi’nin torunlarıyla, yakınlarıyla görüştü.”

Haberin Devamı

'KUŞ PALAZI’YLA DOĞAN DOSTLUK
Manisa’da 1855’te Sefarat Yahudilerinden fakir bir ailenin çocuğu olarak doğan Morris, 9 yaşında kuşpalazına yakalanınca ölümle burun buruna geldi. Şinasi adlı Müslüman doktor iyileştirdi ve ailesi Morris ismine Şinasi’yi de ekledi. Gittiği ABD’de tütün ticareti yaparak, dünya devi Phillip Morris şirketine adını veren Morris Şinasi 1929’da vefat etti. Vasiyeti uyarınca adına 1933’te Manisa’da hastane yaptırıldı. Morgan Private Bank, hastanenin adının değişmemesi koşuluyla 77 yıldır kaynak aktarıyor.

Yazarlar