2023 yazının saç modası

Bu yaz saçlarda öne çıkan trendler neler diye merak ediyor musunuz? Modeller öylesine çeşitli ki, herkes kendine en uygun en uygun olanı bulmakta zorlanmayacak. Geçtiğimiz yılın öne çıkan doğal dalgalar ve klasik saç kesimlerinin yanı sıra atkuyruğu, topuz ve benzeri modellere 2023 yazında hangi yeni saç trendlerinin eklendiğini saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu aracılığıyla öğrendik…

1- Mikro Bob’lar

Saçlarda modaya uygun bir bob kesimi olmadan hiçbir sezon tamamlanmış sayılmaz. 2023 yazında, klasik saç kesiminin bu en kısa versiyonu öne çıkıyor. Mikro bob'u bu kadar özel yapan şey ise kesiminin kulağın hemen altında hatta kulağın ortasında bitmesi. Bu saç modeli kakülle birleştiğinde rahat bir ‘Fransız Bob’ tarzına dönüşebilir. Bununla birlikte 2023 yazının en popüler stilinin küt ve tek uzunluktaki modeller olduğunu söyleyebiliriz. Mikro bob saç kesimlerine Prabal, Fendi, Marco Rambaldi ve Jason Wu gibi tasarımcıların yeni sezon koleksiyonlarında bolca yer verdiğini de belirtelim.

Haberin Devamı

2023 yazının saç modası

 2- Geriye Taranmış Saçlar

Saçı geriye doğru tarayarak elde edilen rahat görünüm için 2023 yazının belki de en pratik kullanımlı saç modeli trendi diyebiliriz. Bu saç modeli, saçların basitçe arkaya doğru taranmasıyla elde ediliyor. Gevşek bırakılabilen veya başın arkasında bir topuz şeklinde toplanabilen bu saç trendi bizim de favorimiz. Ensede örgü ile de belirginleştirilerek kullanılabiliyor. Yine Alberta Ferretti ve Jason Wu’nun bu yaz tercih ettiği modellerden...

 3- Atkuyrukları

Atkuyrukları geçtiğimiz yıl muhteşem geri dönüş yaptı ve moda haftalarının podyumlarında yerini aldı. İster yarım dediğimiz yukarıda toplanmış atkuyruğu, ister çocukluk günlerimizden hatırladığımız klasik atkuyruğu olsun, 2023'te bu saç modeli trendinin tüm varyasyonlarını göreceğiz. Graham John Bell, The Blonds ve Christian Dior’un yeni sezon defilelerinden aşina olduğumuz bu model, özellikle uzun saçlarda rahatlıkla kullanılabilir.

2023 yazının saç modası

4- Küt Kaküller

Katlı kesimler son iki yıldır kadınların da saçlarında sıkça tercih ettiği modellerdendi. Ancak bu yaz kaküllerde pek görülmeyecekler. Çünkü yazın trendi dümdüz kaküller... Adeta tek dümdüz bir çizgi gibi görünüyorlar. Bu modelde saçın uzunluğu önemli değil. İster kısa ister uzun olsun, her boyda kullanmak mümkün. Rebecca Minkoff ve Christopher Kane’in defilelerinde öne çıkan bir model…

Haberin Devamı

5- Liseli Atkuyruğu

Atkuyruğu hiçbir dönemde 2023 yazı kadar popüler olmamıştı. Özellikle de ekstra uzun versiyonu... Eğer evde hala takma saçlarınız varsa, yaz aylarında onları tekrar gün yüzüne çıkarabilir ve atkuyruğunuza birkaç santimetre daha ekleyebilirsiniz. Özellikle lise döneminde kullanılan ikili atkuyruğu uzun zamandır bu kadar göz alıcı ve abartılı olmamıştı. Uzun atkuyrukları yaz sezonunda LaQuan Smith ve Halpern’in gözdesi oldu.

2023 yazının saç modası

6- Yandan Ayrılmış Saçlar

Uzun zamandır hem biz saç tasarımcılarının hem de kadınların radarında olmayan yandan ayrılmış saçlar tüm ihtişamıyla geri döndü! Bu yazın gözdesi olacak bu modeli bakımlı ve ultra şık bir şekilde kullanacağız. Nasıl mı Saçınızı sıkıca geriye doğru tarayın ve daha fazla saç teli çıkmayacak şekilde köklere jöle veya şekillendirici krem uygulayın. Şekillendirici ürünü doğrudan köklerden boylara doğru çekmek her zaman önemlidir. Ancak biz ayırma işlemini jöle kullanmadan uygulamayı da seviyoruz. Tommy Hilfiger ve Erdem’in 2023 yaz koleksiyonlarında sıkça görebilirsiniz.

Haberin Devamı

7- Yumuşak Dalgalar

Göz alıcı dalgalarla vedalaşıyoruz ve saçlardaki dalgaların yumuşak ve doğal görünümüne yer açıyoruz. Saçlardaki gelişigüzel dalgalanmalar görünüme de romantik ve rahat bir karakter kazandırıyor. Doğal dalgalar elde etmek için saç maşası veya düzleştirici gibi bir saç şekillendirme aleti kullanmamak en iyisi. Saçınızı bir veya daha fazla örgüyle gece boyunca tutabilir ya da ince çorabınıza buklelerinizi tutturarak farklı bir şey deneyebilirsiniz. Sabah uyandığınızda saçlarınızdaki dalgalara inanamayacaksınız.