Kubilay Tunçer oyunculukta da sihir yapıyor

Bugünlerde adından sıkça söz ettiren Kubilay Tunçer’i, aslında onlarca yıldır izleyicileri büyüleyen oyunculuğu ve kalabalıkları kendine çeken illüzyonlarıyla zaten tanıyoruz. Kendisiyle oyunculuk ve sihirbazlık hakkında konuştuk. Ayrıca kısa bir süre önce dijital platformlarda yayına giren ve farklı iki karakterle karşımıza çıktığı ‘Sıcak Kafa’ dizisi ve ‘Yılbaşı Gecesi’ filmi hakkında ve bundan sonraki planlarından da bahsetti. Oyunculuğu kadar sahne sihirbazlığıyla da tanıdığımız sanatçının meğer başka birçok marifeti de varmış...

Haberin Devamı

- Kubilay Bey, bu kadar çok işi yapmaya enerjiniz nasıl yetiyor?

Aslında işler art arda yayınlandığında aralıksız çaılışyormuşuz gibi bir izlenim oluşuyor. Halbuki bazen bir, bir buçuk yıl aralıkla çekilen işler oluyor bunlar. Ama ben yine de kendimi meşgul tutmayı seviyorum. Daha doğrusu çalışmaktan başka bir şey bilmiyorum. Benim enerjim çalışmaktan geliyor.

- ‘Odadaki Sihirbaz’ adında bir de sihir gösteriniz var yanılmıyorsam...

Evet. ‘Odadaki Sihirbaz’ bir aile şovu. Genellikle çocuklar için yapılan işler yetişkinler için sıkıcı olur. Bu şovda bütün ailenin birlikte eğlenmesini hedefledik. Sihir oyunlarının gücü ve sahnenin parıltılı dünyası sayesinde bunu başardığımızı söyleyebilirim. Biliyorsunuz, benim yıllardır devam eden stand-up ve kabare tarzı sihir şovlarım da var. 

- Bir de Merlin ödülünüz var değil mi?

Evet. Ayrıca uluslararası yarışmalarda aldığım bir çok başka ödül de var. Çeyrek asırdır aralıksız sahnedeyim. Dünyada onlarca şehirde de gösteri yaptım. Sihirbazlık, hayatımın en önemli işlerinden biri.

Kubilay Tunçer oyunculukta da sihir yapıyor

- Peki sinema mı sihir mi?

Bugüne kadar 25 civarında film çektim. Hem Cannes’da hem Berlinale’de oyuncu olarak Kırmızı Halı’da yürümüş muhtemelen tek aktörüm. Sinemeyı şüphesiz çok seviyorum. Ama benim hayatımın şekillendiği yer tiyatrodur. Açıkçası sihir de sinema da tiyatrodan çıkma şeyler. Benim gözümde bunlar bir bütünün ayrılmaz parçaları.

- Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Funda Eryiğit ve Hazar Ergüçlü’yle ‘Timsah Ateşi’ oyununu iki sezondur sürdürüyorduk. Ama Funda’nın hamileliği sebebiyle neşeli bir ara verdik. Bunu fırsat bilerek yeni bir oyun çalışmaya başladım. Sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu arada dizileri ve filmleri konuştuğumuz ‘Dizinin Dibi’ adlı bir ‘podcast’ ve çocuklara tarihi sevdirmeyi hedefleyen bir televizyon programına başladım. Daha önce çektiğim birkaç film ve dizi yayına girecek. Ardından yeni bir film için sette olacağım. Öte yandan dersler, seminerler derken yine yoğun bir dönem açıkçası. Bir süredir yazarlığı ihmal etmiştim. Yeni bir roman bir de senaryo yazıyorum. Yaza kadar bitirmiş olmayı hedefliyorum onları da. 

Haberin Devamı

- Yeni filmde yine kötü adam mı oynayacaksınız?

Kötü adam rolleri nedense üzerime yapıştı. Gerçi çok tatlı adamları oynadığım filmlerim de var ama ne yalan söyleyeyim kötü adamları oynamayı seviyorum. Sokakta insanların bana bu konuda şakalar yapması, ‘Abi, senden korkuyoruz’ falan demeleri benim çocukların çok hoşuna gidiyor. Eğleniyoruz.