Gözde Sucu: En büyük hayalim şarkı söylemekti, gerçekleşti

Yumuşak ses tonuyla bağırmadan söylediği şarkılarla kısa sürede müzikseverlerin gönlüne taht kuran Gözde Sucu’nun müzik serüveni, Sezen Aksu’nun kendisine verdiği iki şarkı ile uzun bir yolculuğa dönüştü. Üçüncü şarkısı ‘Amin’ dijital müzik platformlarında yerini almışken, biz de Sucu ile müzik hayatını konuştuk.

 - Şarkı söyleme öykünüz nasıl başladı, hikayesini şarkı yapma sürecine kadar anlatır mısınız?

Çok klasik bir söylem ama ben de çocukluğumdan beri hep şarkı söyleyerek büyüdüm. Ablam konservatuar da okuyordu, ben de girmek istemiştim ancak sınavları maalesef kazanamadım.

Haberin Devamı

Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen yüreğimin bir kenarında müzik aşkı hep vardı, hani denir ya… ‘’her şeyin bir vakti vardır’’ demek ki o zaman vakti değilmiş. Geçen yıl artık müzik yapma isteğimle birlikte şan dersi arayışına girdim. Ne mutlu ki bana Süheyla Yengi hocam ile yollarımız kesişti. Kızımla birlikte şan eğitimim almaya başladık ve bir yılsonunda Hocam’a ‘’küçük bir şarkı demo’su yapabilir miyiz? eşim ve çocuklara dinleteyim anı kalsın’’ diye bir talepte bulundum. Bir baktım bana Sezen Aksu’nun iki yeni şarkısıyla geldi. Benden Sezen hanıma söz etmiş ve kendisi de bana şarkıları göndermişti. Anladım ki benim zamanım gelmiş artık ve hemen ilk şarkımız Taze Bitti ile stüdyoya girdim.

 - Şarkınız ilk çıktığında nasıl yorumlar aldınız? Heyecanlı bir süreç olmalı, neler hissettiniz? Ne düşündünüz?

Şarkı çıkana kadar Sezen Aksu’nun bana bir şarkı vermesine inanamamıştım, hala inanamıyorum. Bahsettiğim gibi bambaşka bir amaç için yola çıkmıştım, farklı bir noktaya geldim. Taze Bitti şarkısı çok başarılı oldu. Dijital platformda iki ayda 1 milyondan fazla izleyicisi oldu, sosyal medyadan da inanılmaz güzel dönüşler almaya devam ediyorum. Elbette büyük bir sevinç oldu benim için ve hemen ikinci şarkıyı yapmaya karar verdim.

Gözde Sucu: En büyük hayalim şarkı söylemekti, gerçekleşti

 - ‘Amin’ şu anda oldukça iyi bir dinleyici kitlesi yakaladı… Sezen Aksu eserlerinden sonra ‘Amin’e nasıl karar verdiniz? Söz beste kimlere ait, dinleyici ile ne zaman buluşacak?

Haberin Devamı

İlk şarkım ‘Taze Bitti’ yeni çıktığı günlerde radyocu bir arkadaşım aracılığıyla bu şarkı bana geldi. Hemen arabada dinledim ve çok heyecanlandım. Şarkıyı o zaman listeme aldım. Söz müzik ve aranje Ozan Gülek’e ait. Klip çekimi Cenk Alptekin tarafından yapıldı. Çekimler üç farklı mekanda gerçekleşti.

 - Bundan sonraki müzik yaşamına nasıl devam etmeyi planlıyorsunuz? Bir hedefiniz var mı?

Bu yola girip ilk şarkımı yorumladığımda aldığım güzel tepkiler beni oldukça motive etti. Hobi olarak çıktığım bu yolculukta daha iyi şeyler yapmalıyım diye düşünüyorum. Söz, beste ve aranjede işinde ehli insanlarla çalışmaya başladım. Olanaklarım elverdikçe de çıtayı daha da yukarı taşıyacağım. Aldığım her şarkıyı heyecanla, tutkuyla okuyorum. İsteğim, sesimi ve yorumumu seven tüm müzik dinleyicileri ile uzun bir yolculukta birlikte olmak. Birlikte devam ettiğimiz sürece ortalama iki ay arayla müzik severleri çok güzel şarkılarla buluşturacağım.

 - Müzik alanında örnek aldığınız yerli veya yabancı isimler var mı?

Haberin Devamı

Tartışmasız çocukluğumdan beri Sezen Aksu hayranıyım. Annem ve babam her zaman çok iyi müzik dinleyicisi idi. Evimizde müzikler çalınır, danslar edilirdi. Zeki Müren, Whitney Houston, Dean Martin en çok sevdiğim dinlediğim sanatçılar oldu. Son on yıldır çok beğendiğim, sürekli kendisini geliştirip yenileyen Buray’ı takdir ediyor ve takip ediyorum.

- Hayal kurar mısınız? En büyük hayaliniz ne?

Elbette hayal kurarım. İnsanları hayata bağlayan, hayattan keyif almasını sağlayan hayalleri değil midir? Bir hayalimi gerçekleştirdim şarkı söylemeye başladım, asıl büyük hayalim ise, yorumumla müzik dünyasında bir isim bırakmak, yıllar sonrada yorumlarımın aynı keyifle geniş kitleler tarafından dinlenmesi.