Püf Noktası Optikçilerin sırrı ortaya çıktı! Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor

Optikçilerin sırrı ortaya çıktı! Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor

02.04.2024 - 16:34 | Son Güncellenme:

Günlük hayatımızda ihtiyaç veya aksesuar olarak tercih ettiğimiz gözlüklerin camları zamanla çizilebiliyor. Ancak bu noktada dert etmenize gerek yok. Evdeki malzemelerle gözlüklerinizin camını temizleyip çiziklerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Optikçilerin sırrı ortaya çıktı Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor

Gözlük kullanan pek çok kişi cam üzerinden oluşan çiziklerden yakınır. Hassas olan bu camların çizilmesini engellemek için dikkatli kullanmak ve koruyucu kılıflarına koymak oldukça önem arz ediyor. Ancak gün içerisinde masanın üzerine veya çantaya aceleden attığımız gözlüklerin camları darbelere bağlı olarak çizilebiliyor. Çiziklerin hem görüş açımızı hem de estetik açıdan rahatsız edici oluyor. Lakin bu durumda dert etmenize ve gözlüğünüzü gözden çıkarmanıza gerek yok…

Haberin Devamı

Gözlük çiziklerinden kurtulmak için dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken birkaç püf nokta var. Bu püf noktalarla gözlük camlarındaki çiziklerden kurtulabilir ve gönül rahatlığıyla gözlüğünüzü kullanmaya devam edebilirsiniz.

KARBONAT EN İYİ YÖNTEM

Öncelikle ihtiyacınız olan ana malzeme karbonat. Bir çorba kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı suyu karıştırıp macunu oluşturun. Hafif hareketlerle gözlük camınıza uygulayın. Daha sonra su ile durulayın. Karbonat gözlük camındaki çizikleri yok etmenin en iyi yöntemlerinden birisidir.

Limon suyu ve sirke karışımı, cam yüzeyini parlatarak çizikleri daha az görünür hale getirir. Gözlük camınızı temizlerken limon suyu ve sirke karışımından yardım alabilirsiniz. Ancak sirke ve limonu cama sürerken dikkatli olun. Limon ve sirke asidik yapıya sahiptir. Bu özelliği nedeniyle bazı cam türlerine zarar verebilir.

Haberin Devamı

Optikçilerin sırrı ortaya çıktı Gözlük camlarındaki çiziği yok ediyor

GÖZLÜK CAMINDAKİ ÇİZİKLER NASIL GİDERİLİR?

İşte gözlük camındaki çizikleri gidermek için diğer bazı yöntemler:

Küçük çizikleri yok etmek ve azaltmak için beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz. Bir miktar beyaz sirkeyi bir bez üzerine döküp, camı silerek çiziklerin görünümünü azaltabilirsiniz.

Diş macunu diş temizliğinde olduğu kadar gözlük camlarını temizlemede de etkilidir.  Gözlük camındaki çiziklerin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bir miktar diş macununu çizikli bölgelere uygulayın, nazikçe ovun ve ardından durulayın.

Gözlük camlarını temizlerken mikrofiber bir bez kullanarak sabunlu suyla nazikçe silin. Bir miktar kabartma tozu ekleyerek çiziklerin azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Derin çizikleri tamamen yok etmek mümkün olmayabilir. Ancak, bazı özel ürünlerle çizikleri azaltmak mümkündür. Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın. Gözlüklerinizi doğru kullanarak ömürlerini uzatmak önemlidir. Temizlemek için uygun malzemeler kullanın ve dikkatli olun. Bu şekilde, gözlükleriniz daha uzun süre dayanacak ve daha net görüntüler elde edeceksiniz.

Yazarlar