Genel Sağlık Paketli gıdalar kanser riskini artırıyor

Paketli gıdalar kanser riskini artırıyor

20.10.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Paketli olarak satılan gıdalar; içindeki gıdanın uzun süre dayanmasını sağlayacak katkı maddeleri, renklendirici, tatlandırıcı ve aroma artırıcı katkı maddeleri ile sağlığımıza büyük zararlar verebilir. Diyetisyen Elif Bilgin Baş, paketli gıdaların sağlığımıza etkisi hakkında bilgi verdi.

Paketli gıdalar kanser riskini artırıyor

Paketli gıdalar içerikleri sebebiyle birçok farklı hastalığa zemin hazırlayabilir. İçerdikleri ve raf ömürlerini uzatan katkı maddeleri kanser gibi zor hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle paketli gıdaların aksine mümkün oldukça doğalını, doğala en yakın olanını tercih etmek gerekir. Sebzeleri mevsiminde tüketmek (Örn. Kasım ayında tezgahlarda bulunan kış sebzelerinden karnabahar, brokoli, pırasa, kabak, brüksel lahanası, kereviz, ıspanak, yer elması, pazı; meyvelerden ise ayva, elma, muz, nar, armut, greyfurt, mandalina ve portakal ), hazır turşular, salçalar, soslar almak yerine evde hazırlamak, yoğurdu hazır tercih etmek yerine ev yoğurdu yapmak gerekir.

Haberin Devamı

Paketli gıdalar kanser riskini artırıyor

Paketli aldığımız ürünlerden; konserve alacaksak teneke değil, cam kavanozların tercih edilmelidir. Yemeklere eklenen hazır bulyonları kullanmak yerine et, tavuk sularını kullanmak besinlerinize daha az katkı maddesi girmesi demektir. Meyveli yoğurtlar yerine ise meyve ve yoğurt ayrı ayrı yenilmelidir. Diyet ürünlerde ise tercih güvenilir markalardan en az katkı maddesi içeren ürünler olmalıdır.

Yazarlar