Yaşam "Rahmaninov'u yaşatmaya çalışıyorum"

"Rahmaninov'u yaşatmaya çalışıyorum"

05.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın yaşayan en büyük piyanistlerinden biri olarak kabul edilen David Helfgott özel bir konser deneyimi yaşatmak üzere İstanbul'a geliyor. 9 Kasım'da Volkswagen Arena'da gerçekleşecek olan konser öncesi Helfgott sorularımızı yanıtladı.

Rahmaninovu yaşatmaya çalışıyorum

İhsan Dindar - İstanbul

Haberin Devamı

Yıllar önce hayatını beyazperdeye taşındı. İzlerken neler hissettiniz?

Kendimi, Geoffrey Rush’ın oyunculuğuyla beyazperdede görmek bana alışılmışın dışında duygular hissettirdi. Beni çok derinden etkiledi. Yönetmen Scott Hicks’in hayatımın özünü yakalamış olmasından ötürü minnettarım.

En çok Rahmaninov ile anılıyorsunuz. Rus besteci sizin için ne anlam taşıyor?

Rahmaninov benim en sevdiğim besteci ve ben de onun en ustaca melodilerini yaşatmaya çalışıyorum. Onun eserlerini çalmak, bir müzisyen olarak benim için çok tatmin edici bir şey.

Rahmaninov’un yanı sıra Chopin ve Liszt parçalarını da konserlerinizde sıklıkla duymak mümkün. İkisini tek kelimeyle ifade etmenizi istesem?

Romantik.

İstanbul’da daha önce de konser vermiş bir isimsiniz. Seyahat etmeyi seven biri olarak kenti gezme fırsatınız oldu mu?

Haberin Devamı

Kesinlikle. Müzeleri, camileri ve sarayları muhteşem. Bu şehir olağandışı bir güzelliğe sahip ve dünyanın en güzel kentlerinden biri.

Konser öncesi, müzikseverlere iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bu denli sadık ve muhteşem bir kitle oldukları için çok teşekkür ederim. Bana sıcaklık ve arkadaşlıklarıyla harika anılar hediye ettiler. Bu ülkeyi seviyorum.

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski

Yazarlar