Yaşam Şampiyonlara mezar ‘jesti’!

Şampiyonlara mezar ‘jesti’!

22.08.2008 - 00:42 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin biri olimpiyat şampiyonu olan 3 pehlivana mezar yeri hediye etmesi tepki topladı

Şampiyonlara mezar ‘jesti’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ata sporu güreşte olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanarak İstiklal Marşımızı dinletmenin gururunu yaşatan 3 yaşlı pehlivana “jest” yaparak, Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’nda ikişer kişilik kazılmış mezar yeri “hediye” etti.
Pehlivanların aileleri, “Biz kabir azabı çekiyoruz. İnsan yaşarken defnedileceği mezar armağan olarak verilir mi?”diyerek tepki gösterdi.
İstanbul’da 1956’da düzenlenen Dünya Kupası’nda şampiyon olan Yaşar Yılmaz, 3 Dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Dursun Ali Erbaş ve 1960 Roma Olimpiyatları’nda 62 kiloda serbest güreşte altın madalya kazanan Müzahir Sille, devletin verdiği 303 YTL’lik emekli maaşıyla geçiniyor. 

Kabir azabı çekiyoruz
“Ölmeden mezara konulmak bu olsa gerek” diyen şampiyonların yakınları bu duruma tepki gösterdi. Pehlivanlardan birinin yakını, “Devlet hayırlı bir iş yaptığını zannediyor ama, biz kabir azabı çekiyoruz. İnsan yaşarken defnedileceği mezar armağan olarak verilir mi?” sözleriyle bu duruma tepki gösterdi.
Arşivlerde yer alan haberlere göre  Sille, olimpiyat şampiyonluğunu hasta yatağından kalkarak kazandı. 3 gün boyunca 39 derece ateşle yatan Sille, hasta çıktığı minderde rakibini yere serip altın madalya kazandı.

Yazarlar