Diyetler SDM diyeti artık Türkiye'de

SDM diyeti artık Türkiye'de

08.02.2016 - 17:54 | Son Güncellenme:

Karbonhidrat tüketimini kısıtlayarak sağlıklı yağları ve proteinleri yeterli düzeyde almayı sağlayan ketojenik diyet yöntemi olan SDM diyeti 1 haftada 1 bedene kadar incelmeyi sağlıyor.

SDM diyeti artık Türkiyede

Doktorların Batıda 40 yıldan fazla obezite ve obeziteye eşlik eden insülin direnci gibi birçok hastalığı tedavi ederken destek aldıkları ketojenik diyet yöntemi ile direkt yağdan kilo kaybı sağlayan SDM diyeti Avrupa’dan sonra şimdi Türkiye’de.

Haberin Devamı

Gücünü birlikte çalıştığı doktor ve diyetisyenlerden alan Societa Dietetica Medica, SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri, bilimsel temelle hızlı bir şekilde zayıflatarak ideal kiloya sağlıkla ulaşmayı sağlıyor. 1 haftada 1 bedene kadar bölgesel yağ kaybı ile incelme imkanı sunan SDM Diyeti, açlık hissinin yaşanmaması, bölgesel yağlanmalara ve selülite karşı oldukça etkin olması, kas dokularının ve deri gerginliğinin korunması ile alışılagelmiş ve dönemsel moda olan diyetlerden çok uzak ve bilimsel olmasıyla fark yaratıyor.

Avrupa’da yapılmış pek çok klinik çalışmaya ek olarak ülkemizde Acıbadem Üniversitesi’nde Prof. Dr. Murat Baş ve arkadaşlarının SDM Ketojenik Diyetleri ve Akdeniz tipi diyetler üzerine yaptığı karşılaştırmalı çalışmada SDM Diyeti uygulayanların Akdeniz tipi zayıflama diyeti uygulayanlara göre 2 kat daha fazla kilo, yağ kaybettiği, kolesterol ve insülin seviyelerinin düştüğü gözlemlenmiştir.

Haberin Devamı

Yeterli protein, düşük karbonhidrat ve düşük yağ içeren, düşük kalorili ketojenik bir diyet olan SDM Diyeti İtalya’da uzmanların obezite ve fazla kiloya karşı kullandıkları bir yöntem olarak sadece uzman doktor ve diyetisyen reçetesi ile uygulanabiliyor. SDM çorba, makarna, çörek, kurabiye, kraker, çikolata bar, puding gibi çok sayıda whey protein bazlı ve lifli gıdaları ile, Türkiye’de bu alanda en zengin ürün seçeneği ile hem doyurucu hem de pratik bir diyet sunuyor. Sadece diyetisyen kontrolünde uygulanmasına izin verilen bu ürünler, uzman reçetesi doğrultusunda danışanların ev veya ofislerine gönderiliyor. Şu anda bu diyeti pek çok ilde pek çok uzman danışanlarına düzenli olarak reçete ediyor.

Sadece SDM ürünleri ve izin verilen sebzelerin tüketimi ile uygulanabilen SDM Ketojenik diyeti ayrı ve birbirini izleyen üç dönemden oluşuyor;

1. Zayıflama dönemi:

Düşük karbonhidrat ve düşük yağ içeren, düşük kalorili ketojenik bir diyet

Yüksek kaliteli protein indeksli (ideal ağırlığın kg’ı başına 1 g - 1,4 g) SDM protein takviyeleri ile kişinin ideal ağırlığına göre günlük protein ihtiyaçlarının miktar açısından takviye edilmesi.

Haberin Devamı

Mikro beslenmenin tamamlanması: RDA'lara (önerilen günlük miktar) uygun vitaminler, mineraller, oligoelementler.

Haftada yaklaşık olarak 1,2-2,0 kg yağ kaybı sağlayarak 1 haftada 1 bedene kadar incelme

2. Geçiş dönemi ile SDM diyeti ile kilo kaybının sabitlenmesi ve kişiye yeniden beslenme programı verilmesi, porsiyon kontrolünün sağlanması amaçlanmaktadır.

3. Yaşam boyu sağlıklı beslenme; kişiye uygun dengeli bir beslenme ve fiziksel aktivite ile birleştirilerek hayat boyu optimal kiloyu korumaya yönelik beslenme programının oluşturulma aşamasıdır.

Ketojenik Diyet Nedir ?

Ketojenik diyetler ilk olarak obezite tedavisinde 1970'li yıllarda kullanılmaya başlanmış. Yıllar içinde obezitenin hızla artışıyla hızlı kilo vermede çözüm olmuştur. Ketojenik diyetin özelliği, karbonhidrat içeriği düşük bir diyet türü olması, en önemli noktası ise, glukoz yani karbonhidrat tüketimini kısıtlanırken sağlıklı yağları ve proteinleri yeterli düzeyde almayı sağlamaktadır. Ketojenik diyetler Batı’da çok uzun yıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle obezite ve dirençli kilolara (insülin direnci, polikistik over, troid vb nedeni ile kilo veremeyen), obeziteye bağlı ve/veya eşlik eden hastalıkların tedavisinde hızlı ve kalıcı kilo kaybını sağlayarak hastaların sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olur. Ketojenik diyetler günlük enerji kaynağı olarak karbonhidratı değil de vücuttaki yağ deposunu kullanır. Diyetin 4. gününden itibaren vücuttaki yağ yakılmaya başlanır ve bu sayede hızla kilo kaybı sağlanırken kişi kendinde yorgunluk ya da halsizlik gibi olumsuz etkileri yaşamaz.

Haberin Devamı

Fransız Endokrinolog tarafından İtalya’da yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen özel içerikli ürünler ile beslenme tedavileri diyetisyenler tarafından hazırlanarak takip edilir. Kilo verme sonrası bir geçiş programı ile kişilerin kilo-yağ kaybı sabitlenerek kalıcı alışkanlıklar kazandırılır. Son süreçte de hastalar diyetisyen kontrolünde yaşam boyu sağlıklı beslenme programı uygulayarak yaşam tarzı değişikliği ile alışkanlıklarından kurtularak uzun yıllar kilolarını korur.

Haberin Devamı

Societa Dietetica Medica, SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri Hakkında

Societa Dietetica Medica, SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri Firması, Avrupa’da 15 yıldır hizmet veren bir şirkettir. Fransız Endokrinolog Gilles Terracol tarafından özellikle kilo vermekte zorlanan hastaları için İtalya’da kurulmuştur.

S.D.M. diyetinin temelleri 1970’li yıllarda yayınlanan ketojenik diyeti ilk temeli Blackburn metoduna dayanmaktadır. SDM Firması ketojenik diyetleri uygulamayı kolaylaştırmak için kaliteli protein kaynaklarını gelişen gıda teknolojisi ile birleştirmiştir. Peynir altı suyu, yumurta, süt, bezelye gibi farklı kaynaklardan elde edilen yüksek kaliteli protein ve whey proteinlerini, çok çeşitli formlarda gıdaların üretilmesinde kullanmıştır. SDM çorba, makarna, çörek, kurabiye, kraker, çikolata bar, puding gibi çok sayıda ürün geliştirerek bu konuda bir ilke imza atmıştır. Ürünler ağırlıklı olarak İtalya’dan, bir bölümü ise Fransa ve İspanya’dan Tarım Bakanlığı onayı ile ithal edilmektedir. Bu ürünler sadece SDM ürünlerinin bir protokol içerisinde kullanılması veya belirli öğünlerin yerine geçmesi şeklinde tüketilebilir. Sadece diyetisyen kontrolünde uygulanmasına izin verilen bu ürünler, uzmanın reçetesi doğrultusunda danışanların ev veya ofislerine gönderilir. Ürünler çoğunlukla gerekli kiloyu verebilecek yeterli tüketim süreleri ve pratik kullanım özelliklerinden dolayı tek bir seferde uzun dönemli olarak da sipariş edilebilir.

Ketojenik diyetler Avrupa ve Amerika’da obezite ve diyabet tedavisine yardımcı olmak dışında kanser hastalarında da doktorun onayı doğrultusunda kullanılmaktadır. Ülkemizde Ketojenik diyetlerin tedavi edici özellikleri uzmanlar tarafından SDM ile birlikte daha fazla kabul görmeye başlamıştır. SDM diyet programı kilo vermek isteyen herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bir diyettir. Program özellikle tedavi amaçlı Tip-2 Diyabet, insülin direnci, hipoglisemi, uyku apnesi gibi hastalıkların obeziteye eşlik etmesi veya bariatrik cerrahisi öncesi ve sonrası gibi özel beslenme gerektiren durumlarda kullanılabilir. Yapılan klinik çalışmalarda bu kilo kaybının beraberinde, bu programın hastalık bulgularını da anlamlı derecede gerilettiği gözlemlenmiştir.

Diyetisyenlerin, kişilerin tercih ve ihtiyacına göre hazırlayacaği düşük kalorili ketojenik diyet, bütün sağlık uygulamaları gibi faydaları kanıtlanmış ancak kuralları olan ve kullanılmaması gereken sağlık durumları da tanımlanmış bir diyettir. Dolayısıyla, metoda ilişkin eğitim almış uzmanlar tarafından uygulanmalıdır.

Yazarlar