Yaşam Tuvalet temizlemek için işini bıraktı! Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

Tuvalet temizlemek için işini bıraktı! Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

11.01.2024 - 06:51 | Son Güncellenme:

Birçoğumuz hayatta bizi en çok neyin mutlu edeceğini çözememişken, henüz 20'li yaşlarının başında olan genç kadın bunu çoktan keşfetti bile! Eline bezini alıyor ve küçük işletmelerden büyük şirketlere kapı kapı dolaşarak hiçbir ücret almadan temizlik yapmak istediğini söylüyor. Onu görenler ise ikiye bölünmüş durumda.

Tuvalet temizlemek için işini bıraktı Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Hayatımızın vazgeçilmezi haline dönüşen sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan temizlik videoları birçoğumuz için adeta bir terapi niteliği taşıyor. İzleyenleri hipnotize eden bu videolar birçok kişide temizlik yapma isteği doğuruyor. Halıdan arabaya, koltuktan yorgana çeşit çeşit yöntemle yapılan bu temizlik videoları tıklanma rekorları kırıyor ve beraberinde daha da çılgın videoların çekilmesini sağlıyor. Hatta son dönemde eline fırça ve deterjan alıp sokakları, halka açık mekanları köpürte köpürte temizleyenleri görmek bile mümkün. Son dönemde TikTok'ta yayınladığı temizlik videolarıyla gündeme gelen ve ABD'de yaşayan Madison adlı bir kullanıcının yaptıkları da görenleri daha da hayrete düşürecek cinsten. Kimsenin temizlemeye cesaret edemediği umumi tuvaletleri temizleyen Madison bütün bunları tek bir şey için yapıyor. İşte Madison'ın bir yandan ilham veren diğer yandan hayrete düşüren hikâyesi...

Haberin Devamı

Tuvalet temizlemek için işini bıraktı Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

HARİTADAN BİR ŞUBE SEÇTİ VE YOLA KOYULDU

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki restoranlar, kafeler, sinemalar gibi halka açık olan çoğu mekanın tuvaleti ortak. Tamamı için değil ama büyük bir çoğunluğu için kadın-erkek tuvaleti olarak konulmuş bir ayrım yok. Herkesin tek bir tuvalet ve lavaboyu kullandığı ve sirkülasyonun da bol olduğu bu mekanlar gözle görülmeyen sayısız mikroba ev sahipliği yapıyor. Hal böyle olunca bırakın temizlemeyi o tuvaletleri kullanmak bile istemeyebilirsiniz. Ancak Madison için bu iş gerçek bir tutku...

TikTok hesabını çeşitli meydan okumalar ve deneyimlerle renkli bir hale getirip hatırı sayılır bir takipçi kitlesi yakalayan Madison, yaptığı son paylaşımda Amerikan menşeili bir perakende market olan Target'a gitti. Amacı devasa büyüklükteki marketin tuvaletlerini derinlemesine temizlemekti.

Haberin Devamı

Tuvalet temizlemek için işini bıraktı Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

Amacını eyleme dökmek için kendine haritadan rastgele bir şube seçti ve yola koyuldu. Target'a ulaştığında yetkililere tuvaletleri ve kirli alanları temizlemek, dağınık rafları düzenlemek ve müşterilere alışverişleri esnasında yardımcı olmak istediğini söyledi. Bunun için yalnızca izne ihtiyacı vardı. Yetkili bu talebi onayladı ve Madison'a önce tuvaletin yerini gösterdi ve böylelikle genç kadın işe koyuldu. Hiçbir eldiven kullanmadan basit ıslak mendillerle yerlerde sürünerek duvarlardan klozetlerin içine kadar bir tuvaletteki tüm detay sayılabilecek yerleri en ince ayrıntısına kadar temizledi.

Madison'ın temizlik yaparken eldiven ve koruyucu maske kullanmaması takipçileri tarafından olumsuz yorum almasına sebep oldu.

8 SAATLİK MESAİDE YAPILMADIK İŞ BIRAKMADI

Bütün bu eylemlerde en çok şaşırtıcı olan Madison'ın yaptığı işten keyif aldığını da izleyiciye hissettirmesiydi. Target çalışanları için Madison gerçek bir kahramandı. Temizliğin ardından devasa marketteki dağınık ve ürün yerleştirilecek tüm rafları düzenlemeye koyuldu. Bir yandan iş yapıyor diğer yandan da gelen müşterilere aradıkları ürünü bulması konusunda yardımcı oluyordu. Madison tam 8 saat süren mesaisinde kasadan hediye kartlar satın alıp alışveriş yapan müşterilere bu kartları hediye ederek indirim almalarını bile sağladı. 

Haberin Devamı

Target'ta geçen 8 saatin ardından Madison tüm tuvaletleri temizledi, rafları düzenleyip depodan gelen yeni malları yerlerine yerleştirdi, depo dahil olmak üzere marketin içindeki tüm çöpleri temizledi ve müşterilere indirimli alışveriş yapma imkânı sağladı.

Tuvalet temizlemek için işini bıraktı Beş kuruş almadan kapı kapı geziyor

ANLAMSIZ BULAN DA VAR ÖVGÜ YAĞDIRAN DA

Bütün bir gününü tamamen gönüllülük esasında dayanan işlere adayan Madison'ın bu anları takipçileriyle paylaştığı videosu büyük bir ilgi gördü. Kimileri onun bu projesini anlamsız bulup özellikle temizlik yaparken almadığı önlemlerden dolayı eleştirdi kimileri ise Madison'ın gerçek bir ilham kaynağı olduğunu düşünerek övgüler yağdırdı. 

Çektiği video Madison'ın ilk gönüllü işi değil, belli ki son da olmayacak. Hiçbir karşılık beklemeden yaptığı temizliklerin, çalıştığı kurumların hafızasından silinse de internet arşivinden silinmeyeceği kesin gibi...

Hiçbir ücret almadan temizlik yapmaktan keyif alan 20'li yaşlarındaki tek kişi Madison değil. Kendini 'Temizliğin Kraliçesi' olarak taçlandıran 29 yaşındaki Auri Katariina da dünyanın dört bir yanındaki korkunç derecedeki kirli evleri, tuvaletleri temizlemek için işinden istifa etti ve kendini tıpkı Madison gibi adeta temizliğe adadı. Uzmanlar ise temizlik ve düzen videolarını takip etmenin beyin yaratıcılığını harekete geçirdiğini ve izleyen kişiyi olumlu etkileyebildiğini belirtse de bu videoları çok izlemenin kişilerde duyarsızlaşma tehlikesi yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Yazarlar