Yaşam Yağmur geliyor, hava soğuyor

Yağmur geliyor, hava soğuyor

07.04.2008 - 00:11 | Son Güncellenme:

Orta Akdeniz’den gelen yağışlı hava nedeniyle sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı belirtildi

Yağmur geliyor, hava soğuyor

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi.
Bugün Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla yağış bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olacağı tahmin ediliyor.
Yarın yurdun batı kesimlerini terk edecek yağışlı havanın, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği belirtildi.
Çarşamba günü doğu bölgelere çekilecek yağışlı havanın, perşembe ve cuma günleri kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla yağış geçişlerine neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığının bugün ve yarın yağış nedeniyle iç ve doğu bölgelerde 3-5 derece azalacağı, çarşamba gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak 2-4 derece artacağı tahmin ediliyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapıla açıklamada da ilgililer ve vatandaşların, kuvvetli rüzgar, dolu, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Lodos 2  yatı batırdı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran şiddetli lodos ve sağanak yağış, 2 yat ile bir tur teknesinin batmasına neden oldu. Metrekareye yaklaşık 32 kilogram yağışın düştüğü Bodrum’da yaşayanlar ve turistler saatlerce dışarı çıkamadı, esnaf dükkânlarını açamadı.

Yazarlar