Egzersizler Zumba ile yaza fit girin

Zumba ile yaza fit girin

13.01.2015 - 15:44 | Son Güncellenme:

Zumba, 1990'larda dansçı ve koreograf Alberto "Beto" Perez tarafından Kolombiya'da ortaya çıkarılan, Latin esintili bir dans fitness programı olup dünya çapındaki en yaygın dans fitness programıdır.

Zumba ile yaza fit girin

Asıl popülerliğini 1999 yılında ABD’ye geldikten sonra kazanmıştır. Dansın en önemli faydası, diyet yapanlar için hızlı ve çok kalori yakarak eğlenceli bir egzersiz haline gelmesiyle kişinin sıkılmadan istediği sonucu almaya odaklanması.

Son yıllarda spor salonlarının vazgeçilmez egzersizi zumba ile hem eğlenerek hem de hızlı kalori yakarak zayıflayın. Zumba, kardiyo gibi nabzı yükselterek yağ yıkımı sağlar. 68 kilo olan biri 1 saat zumba yaparak 536 kalori yakabilir. Tabi ki kişinin yaşı ve kilosuna göre farklılık gösterebilir.Aynı kiloda bir kişi, 1 saat orta hızda yüzerek 477 kalori, squash oynayarak ise 684 kalori yakabilmektedir. Bu rakamlar aynı kiloda olunsa dahi kişinin yaşına ve kas yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmektedir.

Özellikle spor yapmak isteyip yeterli motivasyonu bir turlu bulamayan insanlara tavsiye ederim. Yaşınız ne olursa olsun gerekli olan tek şey ” enerji ”. Yaza formda girmek isteyenler hemen şimdi başlayabilir. Etkisini görüp, vazgeçemeyeceksiniz.Dansı yaptıran hocanın belirlediği koreografiye göre göbek dansı, hip hop ve diğer dans biçimlerinin bir karışımı olarak uygulanabiliyor. Daha 10 gün olmadan bir beden küçüldüğünüzü gördükten sonra bağımlı bile kalabilirsiniz.

Üç ana hareketten oluşan Zumba dansını inceleyelim;

* Öne
* Yana
* Geriye
* Zumba içinde birçok dansı barındıran-baçata, salsa, oryantal vb. eğlenceli bir programdır.

Zumba Dansının Faydaları ;

* Kalbinini korur , yaşam enerjinizi arttırır.
* Bir çok dansın birleşiminden oluştuğu için farklı dans modellerini öğrenmiş olursunuz.
* Vucudu daha dinç hale getirir.
* Kondisyonu arttırır.
* Vucudunuzun sıkılaşarak daha güzel gözükmesini sağlar.
* Zayıflamanıza yardımcı olur . Kalori yaktırır.
* Eğlencelidir. Stresi azaltır.Psikolojik olarak yararıdır.

Zayıflama Dansı olan zumba hareketleri ile 1 saatte yaklaşık 600 kalori harcarsınız. Uygun bir diyet ile sürdürüldüğünde etkili bir diyet programı yapmış olursunuz.

Zumba yetenek işi midir?

Zumba yapabilmek için dans yeteneğine sahip olmanız gerekmez. Her yaşta insan yapabilir. Dansçı, sporcu olmanıza gerek yok yani sadece içinizdeki enerjiyi hissetmeniz yeterli arkadaşlar. Zumbanın herhangi bir seviyesi de yoktur. İlk andan itibaren herkesle eşit olarak başlarsınız. Önemli nokta şu ki; ilk yapanlar için hareketli müziklere ayak uydurmak zor olabilir. Ama zamanla kondisyonunuz bu tempoya alışıp yükselecek ve hiçbir sıkıntı kalmayacaktır.

ZUMBA FITNESS INSTRUCTOR : ŞAHİN DEVİREN

Yazarlar