Sağlıklı Beslenme

Fiyatı çeyrek altınla yarışan çiçek bamyasıAmasya'da hasadından sonra uzun süre muhafaza edilirken parasal değerini hiç kaybetmemesi ve çiçeğinin sarı renginden dolayı yöre halkı tarafından 'çeyrek altın' olarak adlandırılan çiçek bamyasından bu yıl 2 bin tondan fazla üretim gerçekleşti.
Hangi probiyotik ne kadar tüketilmeli?Sindirim sistemi vücudumuzun bağışıklık dengesini koruması ve güçlü tutması için oldukça önemlidir. Bağırsak vücudumuzun ikinci beyni olarak bilinir. Bağırsakları ne kadar sağlıklı tutarsak bağışıklığımız da o kadar güçlü olacaktır. Sağlıklı bir sindirim sistemi içinde prebiyotik ve probiyotiklere ihtiyaç vardır. Probiyotiklerin vücudumuza fayda sağlaması için ne kadar tüketilmesi gerektiğini bilmiyorsanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan'ın açıklamalarına göz atabilirsiniz.
Süt içmek diyabet riskini azaltıyor mu?Sütün sağlıklı beslenmedeki önemini her fırsatta vurgulayan uzmanlar, süt içmenin diyabet riskini azalttığını belirtiyor.
Kilo verdiren ilginç yöntemlerKilo verme söz konusu olduğunda hepinizin aklına ağır egzersizler ve lezzetsiz yiyecekler geliyor değil mi? Evet bu durum genel olarak doğru. Sağlıklı beslenmeden ve egzersiz yapmadan kilolardan hızlı bir şekilde kurtulamayız. Ancak spor salonlarına gitmeden ağır diyetler uygulamadan da kilo vermenizi sağlayabilecek bir kaç ilginç yöntem bulunuyor. İşte kilo vermenizi sağlayacak o yöntemler...
Mandalinanın iyi geldiği hastalıklar nelerdir?Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, şifa kaynağı mandalinanın birçok hastalığa karşı koruduğunu söyledi ve iyi geldiği hastalıkları bir bir sıraladı.
Veganlar için beslenme önerileriVegan tarzı beslenme, hiçbir hayvansal ürün ve hayvan kaynaklı diğer ürünlerin tüketimi yapılmayan beslenme türüdür. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, vegan beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.
Uzun yaşamanızı destekleyecek besinlerTükettiğimiz tüm gıdaların vücudumuzda ayrı bir işlevi vardır, bu yüzden tüm gıdalar bize aynı besinleri sağlayamaz. Sağlıklı gıdalar, sağlıklı bir enerji seviyesini korumak ve daha uzun süre yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz proteinleri, karbonhidratları, besinleri ve mineralleri sunar. Peki, uzun yaşamanızı destekleyecek besinler nelerdir?
Patates kızartmasındaki büyük tehlike!Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayfun Garip, “Soframızdan eksik etmediğimiz, ekmek, pirinç, kızarmış patates gibi yiyecekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Damarları tıkayan yiyeceklerGünlük olarak tükettiğimiz bir takım gıdaların damarların tıkanmasına neden olduğunu biliyor muydunuz? İşte damarlarınızın tıkanmasına neden olacak o yiyecekler.
Muşmulanın faydaları nelerdir?Muşmula dünyanın birçok bölgesinde yetişen bir meyvedir. İlk olarak Japonya’da ortaya çıkan oradan da dünyanın birçok bölgesine yayılan muşmulanın sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Muşmulanın faydaları tezgâhlardaki yerini almasıyla birlikte merak edilmeye başladı. Muşmulanın faydalarını merak ediyorsanız sizler için araştırdığımız bilgilere göz atabilirsiniz. İşte muşmulanın faydaları…
Uzmanların önerdiği yağlarBeslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. İsmet Tamer “Yağ molekülleri tekli doymamış, çoklu doymamış ya da doymuş yağlar olarak ayrıştırılabilir. Doymuş yağlar sıklıkla hayvansaldır ve vücutta faydalarından çok, kalp ve damar sağlığı üzerine olumsuz etkileri olan kötü kolesterolün kaynağı olarak gösterilirler“ diyor ve sağlıklı olan yağları bir bir sıralıyor.
Dr. Ender Saraç zeytinyağı tüketmenin faydasını açıkladıUzm. Dr. Ender Saraç, düzenli olarak kaliteli zeytinyağı tüketenlere öenmli bir öneride bulunurak, zeytinyağının iyi geldiği ölümcül hastalıkları açıkladı.
Clean Eating nedir?Clean Eating olarak bilinen temiz beslenme şeklinin nasıl olduğu merak ediliyor. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Clean Eating akımının ne olduğuna ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
Kansere duvar ören yiyeceklerHalk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlara inen kışlık sebzelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral’ın sağlıklı beslenme ile alakalı açıklamaları.
Çikolatanın inanılmaz faydasıYapılan araştırmalar sonucunda tüketmekten keyif aldığımız çikolatanın sağlığımıza önemli bir faydası olduğu ortaya çıktı. İşte yapılan araştırma sonuçlarına göre çikolatanın sağlığımıza olan etkisi.
Hangi yiyecekleri hangi zamanlarda yemeliyiz?Güne yeterli ve dengeli beslenmeyi des­tekleyen, besin içeriği kuvvetli yiyeceklerle başlamak gün boyu vücudun verimini artırır. Özellikle, doğru besinleri doğru zamanda tüketmek hem hastalıklardan koruyor hem de kilo almayı engelliyor. Peki, hangi yiyecekleri hangi zamanlarda yemeliyiz?
Yaşlanmanın etkisini azaltan besinlerYapılan araştırmalar sonucunda belli başlı sebzelerin yaşlanma etkilerini azalttığı ve kanserden koruduğu ortaya çıktı. İşte yaşlanma etkilerini azaltan ve kanserden koruyan o besinler…
Gıdalar hakkında doğru olmayan efsaneler"Sağlığınıza dikkat etmek" bugünlerde uygulanamayan trend haline geldi. Her gün farklı bir sağlıklı beslenme hilesiyle karşılaşıyoruz. Peki, hangisi gerçek?
Canan Karatay’dan sağlıklı beslenme ile ilgili önemli açıklamalarProf. Dr. Canan Karatay, bu kez modern ve cüce olarak tabir edilen buğdayın tüketimiyle hastalıkların arttığını söyleyerek, sağlıklı beslenme ile ilgili önemli ipuçları verdi.
Kivinin bilinmeyen faydalarıDoç. Dr. Atnan Uğur, kivinin dünyada yoğun olarak tüketilen 26 meyve içerisinde besin maddesi yönünden en zengin meyve olduğuna dikkat çekti ve kivinin faydalarını açıkladı…
Canan Karatay’ın tuzlu su önerisiİç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" adlı söyleşide sağlıklı beslenme ile alakalı önemli bilgiler verdi.
Beyin yaşlanmasını yavaşlatan yiyeceklerÇoğu insan, yüksek lifli bir diyetin bağırsakları sağlıklı tutmaya yardımcı olduğunu ve aynı zamanda kan şekerini düzenlediğini bilir. Fakat yeni araştırmalara göre, lifin beyin yaşlanmasını ve beyin hastalığını azalttığı ortaya çıktı. Yeni çalışmalar sonucunda, bilim adamları daha fazla lif tüketmenin beyin iltihabını hafiflettiğini keşfetti.
Tavuklardaki büyük tehlike!Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, satın alınan tavuklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Soğuk havaların şifa kaynağı: Pekmezin faydalarıDiyetisyen Nur Tatlıoğlu, özellikle soğuk havalarda vazgeçilmez bir besin kaynağı olan pekmezle ilgili önemli bilgiler verdi.
Ofiste Yoğun Bir Gün