Sağlıklı Beslenme

Hem sağlık hem mutluluk veren besinlerTüketilen besinlerle mutluluk hormonları arasında güçlü bir ilişki olduğu biliniyor. Özellikle karbonhidrat içeren gıdalar mutluluk seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, “20 Mart Dünya Mutluluk Günü” dolayısıyla mutluluk veren sağlıklı besinler hakkında bilgi verdi.
Mangalda pişen yiyecekler sağlıklı mı?Bahar döneminin gelmesi ile mangal mevsimi açıldı. Ancak; ailecek yapılan piknik ve gezilerin vazgeçilmezi olan mangalın insan sağlığına pek bilinmeyen bir zararı var!
Kilo vermenizi sağlayan gıdalarKilo vermek çaba gerektirir, ancak hayal edebileceğiniz kadar sinir bozucu olmak zorunda değildir. Bu konuda akıllı olabilir ve metabolizmanızı arttırmanıza, kolayca yağ yakmanıza ve şeker seviyenizi dengelemenize yardımcı olacak bu zengin ve besleyici gıdalardan tüketebilirsiniz.
Canan Karatay’dan sağlıklı beslenme önerileriAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, sağlıklı beslenme konusunda ezber bozan ünlü profesör Canan Karatay’a yöresel lezzetleri tattırdı.
Canan Karatay’dan şırdan uyarısıAdana'da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali başladı. Festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Karatay, kentin yöresel lezzetlerinden 'şırdan dolması'nın çok önemli olduğunu ancak içerdiği pirinç nedeniyle az tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Vücudunuzu alkalize etmenin 6 yoluVücudunuzun fit ve sağlıklı olabilmesi için temel bir prensip vardır. Bu prensibe göre kan dolaşımınızdaki PH seviyesi yaklaşık olarak 7,365 olmalıdır. Eğer PH seviyesi bu rakamdan yüksek ise pek çok rahatsızlığın ve kanserli hücrelerin gelişmesi için elverişli olan asidik ortam oluşmuş demektir. Vücudunuzun pH'ını yükseltmek ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olmak için bu 6 yolu deneyin...
Vücudunuzun sinyal verdiğini gösteren 8 belirtiBedenimiz aynı anda birçok şeyin olabildiği mükemmel bir mekanizmadır. Ayrıca bizi, görmezden geldiğimiz şeylerin sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarır. İşte vücudunuzun sinyal verdiğini gösteren 8 işaret...
Yemekleri tuz yerine baharatlarla tatlandırınÜlkemizde yemek lezzeti dendiğinde akıllara önce tuz kullanımı geliyor. Tuz sağlık için gerekli bir mineral olsa da tüketim oranı sağlık açısından büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Buket Yavuz Koçoğlu, 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla tuz kullanımı hakkında uyarılarda bulunuyor.
Pippalinin bilinmeyen faydalarıFazla duyulmamış olsa da uzun biber, sıkıntı yaşadığınız birçok hastalık için birebir ilaç niteliğinde... İşte pippalinin bilinmeyen faydaları.
Yediğimiz yiyeceklerin içerisinde ne var?Eşi benzeri görülmemiş bir hijyen çağında yaşıyoruz ve yiyeceğimiz gıdaların ambalajının üzerinde etiketi bulunan içerikler neyse sadece onları içermesini istiyoruz. Fakat bu her zaman böyle olmuyor.
40 yaş üstü erkekler için 5 süper yiyecekEğer 40 yaşın üzerinde bir erkekseniz, vücudunuzda bulunan hormonlar yavaşlamaya başlamış ve yaşlanma sürecinden dolayı bazı değişiklikler göstermeye başlamıştır. Bu süreci desteklemenin en iyi yolu sağlıklı yiyeceklerden geçiyor. Hem metabolizmanızı hem de cinsel hayatınızı destekleyecek 5 süper besini sizinle paylaştık. Bu besinler, sağlığınıza büyük katkı sağlayacaktır.
Uzmanından 'kırmızı et' uyarısıGastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı, 50 yaşını geçmiş kişilerin mutlaka test yaptırması gerektiğini söyleyerek, "Haftada yarım kilodan fazla kırmızı et yemeyin diyerek önemli uyarılarda bulundu.
Çalışma saatleri sonrası beslenme önerileriDiyetisyen Nurdan Balakçı, ofis çalışanlarının daha az hareket ettiklerini daha çok beyin enerjilerini kullandıklarını belirterek, "Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.
Canan Karatay açıkladı: ''Doğal yağ kilo aldırmaz!''Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal yağ kilo aldırmaz, kilo verdirir, karaciğer yağını giderir, tansiyonu düşürür, alzaymır ve kanseri önler." dedi.
Dondurulmuş gıdalar nasıl çözdürülmeli?Dondurulmuş gıdaların oda sıcaklığında, özellikle mutfak tezgahında çözdürüldüğünde son derece hızlı bir şekilde bakteri üreteceğini belirten Prof. Dr. Şükrü Karataş, "Örnek olarak bir gıdanın içinde beş yüz bin bakteri varsa bu bir saat içinde iki milyon bakteri olur" dedi.
Zengin bir kahvaltı kalp sağlığınızı arttırırKahvaltı, en önemli öğünlerden biridir ve sağlığımız açısından çok faydalıdır. Yunanistan'ın Atina'daki Kapodistrian Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, enerji bakımından zengin bir kahvaltı tüketmenin kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğini paylaştı.
Evde yapılan kemik suyu ne kadar besleyici?Sağlıklı beslenme Koçu Derya Budak, özellikle kış aylarında hepimizin evde yaptığı kemik suyunun besleyiciliğini kaybetmeden hazırlanışı ile ilgili doğru bilgileri paylaştı.
1 ay boyunca limonlu su içerseniz ne olur?Son derece ekonomik ve sağlıklı bir yöntem olan limonlu ılık suyun sağlık açısından bir çok faydası olduğu belirtiliyor. Peki, 1 ay boyunca aç karnına ılık içilen limonlu suyun sağlığımıza olan etkilerini biliyor muydunuz?
Kanserle mücadele eden gıdalarBazen yiyecekler, doğal şifa kaynağı olabilir. Doğru gıdalar, hücre bölünmesi nedeniyle ortaya çıkan çeşitli kanser türleriyle savaşabilir. Bilim insanları kanseri önlemek için çözüm yolları ararken yapabileceğimiz tek şey, elimizden geldiğince yediklerimize dikkat etmek olmalıdır.
Mart ayında ne yenir?Mart ayının giriş yapmasıyla birlikte, Mart ayında ne yenir sorusu sorulmaya başlandı. Mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle beslenmek istiyorsanız Mart ayında ne yenir sorusunun cevabını bilmeniz gerekir. İşte Mart ayında ne yenir sorusunun cevapları…
Turpgil sebzelerin sağlığa faydalarıSebzelerin sağlık yararları, yok sayılmayacak kadar gereklidir. Brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, turp, şalgam ve roka bu grubun birer parçasıdır. Bu sebzeler günlük gıda tüketimlerinizin de birer parçası olmalıdır. İşte turpgil sebzelerin sağlığımıza olan bilinmeyen faydaları…
Cevizin yeni bir faydası ortaya çıktı!ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; ceviz tüketiminin depresyon üzerine etkileri araştırıldı. Araştırma sonuçları ise bir hayli şaşırtıcı. İşte ceviz tüketiminin sağlığımıza olan etkileri…
Kinoayı sevmek için 5 nedenTahılların çoğundan farklı olarak kinoa protein kaynağıdır. Tok tutucu özelliği sayesinde kinoayı salatalarda veya ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Peki, kinoayı neden sevmeliyiz? İşte kinoayı sevmeniz için nedenler...
Neden daha fazla badem tüketmeliyiz?Günlük yaşantınızda daha fazla badem tüketmek, sağlığınız açısından inanılmaz derecede faydalıdır. İşte daha fazla badem tüketmenin nedenlerini sizin için listeledik.
İstanbul Moda Haftası: 2. Gün