Sağlıklı Beslenme Zeytin yaprağı çayı nedir nasıl yapılır? Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Zeytin yaprağı çayı nedir nasıl yapılır? Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir?

07.11.2016 - 11:24 | Son Güncellenme:

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay yaptığı son açıklamayla tüm dikkatleri zeytin yaprağı çayına çekti. Peki Zeytin yaprağı çayı nedir? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Zeytin yaprağı çayı nedir nasıl yapılır Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir

Zeytin ağacı genellikle Akdeniz bölgesine özel bir ağaçtır ve yıl boyunca yapraklıdır. Meyvesi olan zeytin yüzlerce yıldır tüketilmekte ve yaprakları da yara tedavilerinde kullanılmaktadır.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay bir televizyon proğramında yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri bu şifalı bitkiye ve çayına çevirdi. Peki zeytin yaprağı çayı Prof. Dr. Karatay'ın söylediği kadar etkili mi?

Zeytin yaprağı çayı nedir nasıl yapılır Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir

Peki zeytin yaprağının faydaları nelerdir?

Kötü kolesterolü düşürmektedir.
Anti bakteriyeldir.
Antibiyotik etkisi vardır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Soğuk algınlığı için etkilidir.
Kan basıncını düşürmektedir.
Kan şekerini düşürmektedir.


Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

Aktarlarda rahatlıkla bulabilieceğiniz kurutulmuş zeytin yaprağı çay olarak tüketebilirsiniz.

Zeytin yaprağı çayı nedir nasıl yapılır Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir

Zeytin yaprağı çayı tarifi
2 bardak zeytin yaprağı çayı için tarifimiz şu şekildedir:
3 çay kaşığı zeytin yaprağını iyice elinizde küçültün. kaynamış suyun içine atın ve 10 dakika kadar demleyin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz. Günde 2-3 bardağa kadar tüketebilirsiniz.

Zeytin yaprağı çayının faydaları

Öncelikle en bilinen yararı yaraların temizlenmesinde kullanılmasıdır.
İyi bir antimikrobiyaldir. Bu nedenle bakterileri, mikropları, virüsleri, mantarları yok etmekte iyi bir silahtır.
Aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı doğal bir etkendir.

Yazarlar