Ankara7 kişiyi 28 milyon 668 bin TL dolandırdılar

7 kişiyi 28 milyon 668 bin TL dolandırdılar

15.08.2023 - 16:12 | Son Güncellenme:

7 kişiyi 28 milyon 668 bin TL dolandırdılar

7 kişiyi 28 milyon 668 bin TL dolandırdılar

 

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Emniyet Müdürlüğü polisleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve verdikleri hesaplara yüklü miktarda para gönderilmesini istedikleri 7 kişiyi 28 milyon 668 bin TL dolandıran iki kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen B.D. ve F.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis- savcı olarak tanıtan şüphelilerin, telefon ile aradıkları vatandaşlara 'Kimlik ve hesap bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini, bu bilgilerle terör örgütleri tarafından örgütsel faaliyetler içerisinde olduklarını, kendilerinin bu örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışma yaptıklarını, şayet işbirliği içinde olmazlarsa örgütsel faaliyetlerden sorumlu tutulacakları' gibi söylemlerle vatandaşları korkutup etki altına aldıktan sonra verdikleri banka hesaplarına yüklü miktarda para gönderilmesini sağladıklarını belirledi.
7 kişiyi toplamda 28 milyon 668 bin TL dolandıran şüpheliler hakkında projeli çalışma başlatan ekipler, ilk olarak kimliklerini belirledi. Şüphelilerin B.D. ve F.O. olduğunu tespit eden ekipler, Antalya ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Ekipler, yapılan aramalarda elde edilen cep telefonlarına ve sim kartlarına el koydu. Şüpheliler B.D. ve F.O., haklarındaki işlemlerin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

KEŞFETYENİ
Kurtlar Vadisi oyuncusundan kötü haber! Kansere yakalandı
Kurtlar Vadisi oyuncusundan kötü haber! Kansere yakalandı

Cadde | 11.05.2025 - 14:46

Fenomen dizi Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı “Cerrahpaşalıların Ablası” karakteriyle tanınan oyuncu Şıvga Gerez, kötü haberi sosyal medyadan paylaştı.