Kanal 7 “Kurtlar Vadisi”nin ilk 55 bölümünü aldı. Bunu da “Kurtlar Vadisi kanalımızda” havasında verdiler. Ya da öyle yorumlandı! Ama iyi oldu. Bu kült dizinin ilk bölümlerini topluca izleme fırsatımız oldu. Ben şahsen, bu diziyi daha ilk başlarında keşfedenlerdenim. Ve bu ilk bölümlerden sonra da zaten havası değişti.
Memati ne kadar da gençmiş! Polat daha çocuk, yeni yetişiyor. O zamanlar daha “Reis” olmamıştı. Çakır daha yeni yetme... Özgü Namal, Selçuk Yöntem, Zafer Ergin, Kenan Çoban, Gürkan Uygan, İpek Tenolcay, Seray Sever, Raci Şaşmaz, İstemi Betil... Evet ekip muhteşem. Salı, çarşamba ve cuma günleri 21.10’da meraklıları takip edebilir.
Bence Kanal 7 akıllı davrandı. Bir akıllı iş daha yaptı, “Ekmek Teknesi”nin de yayınlanmış bölümlerini aldı. Yani “Heredot Cevdet”li bölümler. Pazar saat 21.00’de. Bu da akıllı bir seçim saat ve gün dilimi olarak.
“Aynadaki Düşman - Teşkilât” ağır
TRT’nin iddialı dizilerinden “Aynadaki Düşman - Teşkilât” ağır aksak gidiyor. Çok para harcanmış, çekimlerine özen gösterilmiş ve “Amerikanvari aksiyon” soslu dizimizin, bir hantal yapısı var. Dizi bir türlü gitmiyor. Mesela, bir bilgisayardan yazışma sahnesi vardı. Ne yazdıklarını görmüyoruz bir de sahne uzadıkça uzuyor. Halbuki un ve şeker tamam da helva olamadı daha...
TRT aynı gün iki “siyasi” içerikli diziyi art arda koymuş. “Ayrılık” başlıyor. Dizi ilerleyen bölümlerde toparladı gibime geldi. Son izlediğim bölümde, ülke geçişleri daha bir bütünleşmiş, kurgu daha akıcı olmuş. Sanırım diziyi çekilen ülkeler de yakından takip ediyorlardır. Türki Cumhuriyetleri’nin bütününü kapsayan kardeşlik bağı vs. deniliyorsa da mesela Çeçenistan bölümlerinden Rusya rahatsızlık duyabilir... Canım sonuçta dizi, ama bir mesajı var tabii ki!
Sorun ile seyretme farkı
“BeşN BirK”da Cüneyt Özdemir bir araştırma yayınladı. Buna göre, ülkedeki vatandaşların en büyük sorunu işsizlik, ekonomik bunalım. Siyaset en son sıralarda yer alıyor. Televizyonlara bakıyorsunuz, tartışmalar sadece siyaset üzerine.
Salı akşamı, NTV, CNN Türk ve Habertürk’te “siyasi tartışmalar” vardı. Keza, diğer günlerde de aynı durum söz konusu. Hatta öyle isimler seçiliyor ki amaç kavga çıkması. Tahminim bir 50 kişilik liste var. Oyuncu kadrosu gibi.
Derdi ekonomi ve işsizlik olan millet, bu konunun işlendiği programlara rağbet etmiyor. Gidip kavgayı izliyor. En son çarpıcı örnek “32. Gün”de yaşandı. Cumhuriyet gazetesi ile Vakit gazetesi yazarları birbirine girdi. Peki bunun böyle olacağı bilinmiyor muydu? Sorunumuz işsizlik ama televizyonda tartışma programlarında izlediğimiz, bol tartışmalı siyaset ve türevleri.